Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szakirányú továbbképzések(cert...

Szakirányú továbbképzések(certek) mennyit érnek álláskeresésnél?

Figyelt kérdés

Tudom nem programozás de valószínűleg itt fogok a legnagyobb esélyel értelmes választ kapni.

Lassan 2 éve (első komolyabb IT állásom)dolgozok alkalmazás üzemeltetőként. A feladatköröm java appok üzemeletése. Amiket láttam/használtam munka közben:

docker

Red hat linux és bináris klónjai

zabbix

oracle rac es postgre db

jboss/wildfly

proxmox

A közeljövőben szeretnék majd munkahelyet váltani és megvetni a lábam devops területen. A mostani tudásom kicsit hiányosnak érzem mert látom, hogy devops pozikhoz szükséges cloud és kubernetes tudás is. Ezért arra gondoltam, hogy megcsinálhatnék egy azure vagy aws system administrator és egy CKA Certified Kubernetes Administrator certet.

Mennyire éri meg ezekbe energiát fektetni?

Az ezek által megszerezhető tudás elég egy junior szinthez?

Figyelembe veszik ezt valamenyire a cégek a kiválasztásnál?

okt. 30. 22:09
 1/7 anonim ***** válasza:
31%
Diploma + felsőfokú angol nyelvtudás az elsődleges, ha ez nincs meg akkor senkit nem fognak érdekelni a certjeid.
okt. 30. 22:23
 2/7 anonim ***** válasza:
77%
A certek egyébként is csak akkor érnek valamit, ha a munkaadó relevánsnak, hasznosnak itéli meg őket.
okt. 31. 07:43
 3/7 anonim ***** válasza:
68%
Dehogy kell felsőfokú nyelvtudás. El kell tudni gagyogni a külföldi kollégákkal és főnökökkel akiknek szintén tanult angoljuk van, változó szinten.
okt. 31. 08:01
 4/7 anonim ***** válasza:
67%
Multinál érhet valamit, a többieket nem érdekli.
okt. 31. 09:10
 5/7 A kérdező kommentje:

Végzettségek terén rendelkezem egy Üzemmérnök-informatikus BProf szakkal az SZTE-ről(2023-ban végeztem) tehát diplomám már van. Angolt meg stabilan használom B2 szinten.

okt. 31. 19:30
 6/7 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem semmit. Már volt IT-val kapcsolatos munkád, így lehet HR körig eljutsz, utána meg csak a tudás számít.
nov. 1. 12:29
 7/7 anonim ***** válasza:
62%

DevOps-hoz a következők kellhetnek.

- Kubernetes,ahogy te is mondtad, de a cert nem kötelező.

- Helm, ami amolyan Kubernetes deployment template (is)

- CI/CD szemlélet, azaz folyamatok definiálása, mikor mi után mi történjen. Ilyen pl.: Jenkins, GitLab-nak és GitHub-nak van beépítettje, vagy Tektok mint Kubernetes natív eszköz.

- Ansible, ami scriptelt környezet konfigurátor akár 100 linux szervert egyszerre

- Terraform, ha cloud is játszik

Első körben ennyi elég.

nov. 2. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!