Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mai világban érdemes javába...

Mary Popenz kérdése:

Mai világban érdemes javába elmerülni hogy idővel munkát is kapják?

Figyelt kérdés

nov. 5. 09:47
1 2
 1/12 XXXBalazs ***** válasza:
Nem nagyon.
nov. 5. 12:05
 2/12 T. Feri ***** válasza:
8%
A javában, vagy a java nyelvben? A java önmagában kevés, mert a Google (Android Studio) átállt a kotlin nyelvre.
nov. 5. 14:51
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
#2 valamiert ugy erzed a kerdes Android fejlesztesre korlatozodik?
nov. 5. 15:13
 4/12 T. Feri ***** válasza:
0%
Igen. Máshol igen kevés a szerepe.
nov. 5. 15:19
 5/12 T. Feri ***** válasza:
0%
Ki a franc vagy, hogy beszólogatsz nekem? Mit tudsz rólam? Hogy merészeled megkérdőjelezni az én 45 éves programozói tapasztalatomat? Mit tudsz felhozni a mentségedre?
nov. 5. 15:28
 6/12 XXXBalazs ***** válasza:
80%

Ez így nem teljesen igaz, a Java ugyanúgy használható tovább Android fejlesztésre, csak egyes új technológiák már nem készülnek el Javahoz. Ettől függetlenül igaz, hogy egyre inkább a Kotlin hódít teret a Java ellenében.

Szerverfronton a Javascript alapú megoldások a menők, a Java egyedüli terepe nagyjából lecsökkent a Springre. Asztali programot nem írnak Javaban, webes frontend dolgokat pedig szintúgy nem. Úgyhogy szerintem nem igazán érdemes Javaba fektetni hosszú távon.

nov. 5. 15:33
 7/12 T. Feri ***** válasza:
0%
#8 Elég sok java programot írtam, és szinte mindegyikhez kellett írni natív interfészt c++, vagy c nyelven, mert a java hülye, vagy lassú volt hozzá. De mivel az androidhoz kellett, így kikerülhetetlen volt. Sajnos a kotlin is először java-ba fordul, így a java hibáit csak részben oldja fel. Bármennyire is hangzatos a platform független nyelv szlogenje, de nagyjából félkészen dobták piacra.
nov. 5. 15:57
 8/12 XXXBalazs ***** válasza:
79%

A te tudásod félkész... a Kotlin nem fordul Javara.

nov. 5. 16:18
 9/12 T. Feri ***** válasza:
17%

Valóban nem férhető hozzá a java forráskód, de a végeredmény egy java byte kód.

[link]

nov. 5. 16:28
 10/12 T. Feri ***** válasza:
0%
Ez persze a rosszabbik eset, hiszen ha forráskódra fordítaná, akkor az új technológiákhoz is meglenne a java kód.
nov. 5. 16:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!