Telefon kamerájával feltérképezni egy ember ruhaméretét?
Figyelt kérdés
Mennyi munkába tellik egy telefonnal feltérképezni egy ember méreteit úgy képzeltem el hogy egy felsőtestes fotóval lehetne a póló méretét a lábakkal a nadrágot a lábfejével a cipőt kezdő programozó vagyok milyen technológiákkal tudnék javaban androidra írni egy ilyen programot? Ha arc felismerő van akkor lehetséges testméret felismerőt is programozni.nov. 7. 13:11
1/4 anonim 

válasza:

válasza:Erősen kezdő vagy ezek szerint. Egy kis optikai ismeretet még szerezz...
2/4 T. Feri 

válasza:

válasza:Az arc nem változik, ha közelebbről nézed, vagy távolabbról. A méret viszont változik. Ezért a távolság pontos ismerete nélkül nem tudod megállapítani a méretet. (Na meg az optika látószögének ismerete nélkül, de az állandó.) Szokás a szomszédos, ismert méretű tárgyakhoz viszonyítani, de ez nagyon becsapós lehet. Rengeteg ehhez kapcsolódó trükk van.
3/4 anonim 

válasza:

válasza:A szenzor fizikai (hány mm-szer hány mm) és képpontbeli (mennyi képpont vízszintesen és függőlegesen) kiszámíthatod a szenzor felbontását.
A képen látható objektum képpontbeli méretéből és a szenzor felbontásából kiszámíthatod a szenzoron megjelenő kép "virtuális" fizikai méretét (hogy hány mm-es).
A kép "virtuális" fizikai méretéből és a fókusztávolságból kiszámolható a látószög.
Na most ahhoz, hogy az objektum valódi méretét meghatározd, a látószögön kívül szükséged lesz az objektum és a kamera közötti távolságra is.
4/4 anonim 

válasza:

válasza:Én még lemérve sem tudok olyan ruhát vásárolni, ami illik rám. Jellemzően mindig egy mérettel nagyobb vagy kisebb kell, mint ahogyan azt az útmutatók írják. Ja, és minden útmutató mást ír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!