Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » PLC programozónak csak egyetem...

PLC programozónak csak egyetemet végzőket vesznek fel?

Figyelt kérdés
Szevasztok, PLC programozónak csak egyetemet elvégzőket vesznek fel vagy anélkül is sikerülhet elhelyezkedni (elektrotechnikai érettségi+tanfolyam)?

nov. 8. 22:04
 1/5 anonim ***** válasza:
76%
Igen, többnyire mindenhol kell hozzá az egyetem. Ha egyedi gépgyártásban, vagy valami komolyabb területen akarsz elhelyezkedni, akkor igen. Egy sima sori karbantartóból is válhatsz PLC-s karbantartóvá, így nem feltétlenül kell az egyetem, de ez általában nem olyan mély szintű programozás, illetve a programozás csak egy a sok munkaköri feladatok között. PLC-t sok helyen használnak, de 90%-ban az iparban, autóiparban fogsz vele találkozni, ahol ez a helyzet. Egy tanfolyam nagy előnyt jelent (pl egy Siemens tanfolyam).
nov. 9. 07:53
 2/5 A kérdező kommentje:
Akkor ebben a szakmában meg kell különböztetni a PLC programozót, aki megtervezi az egész gyártósort és megírja a vezérlőprogramot majd a PLC karbantartót, aki felügyeli a gépsor működését a programon át, esetleg ha valamit hozzá kell adni, azt a programnyelvben még hozzáadja a programhoz?
nov. 9. 09:25
 3/5 anonim ***** válasza:
59%
Nagyvonalakban igen, de összemosódnak a határok. Egész gyártósoron sokan dolgoznak, akár beszállítói részről akár utólag a vevői oldalon a karbantartók.
nov. 9. 10:51
 4/5 anonim válasza:
Karbantartónak mehetsz el ezzel a végzettséggel kifejezetten jó is lehetsz. Nálunk is volt egy ilyen fickó ő volt a legjobb karbantartó. A plc-s mérnök is megmutatta idővel neki mit, hogy kell sőt olyan dolgokba is bele nyúlhatott amivel kifejezetten több száz millió eurós kárt is okozhat a cégnek pl kamerak, nyomatékra húzások állítása. Legtöbb helyen a plc-s örül neki ha van egy ilyen karbantartó és nem kell lemásznia minden semmiségért. De felmondott tőlünk mert itt nem volt lehetősége ez által sem fizetés emelésre sem elő léptetésre.
tegnap 11:44
 5/5 anonim válasza:
Ahol én dolgoztam PLC mérnökkel csak akkor találkoztam amikor a gyártósori megállással nem birkozott meg sem a karbantartás sem a gépészmérnökök akik úgyszint bele rendetlenkednek a plc-be. Utána hívják csak ki őt, bejön nagy duzzogva a laptopos kocsival dohanyzobol és megcsinálja majd megy vissza.
tegnap 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!