PLC programozónak csak egyetemet végzőket vesznek fel?
Figyelt kérdés
Szevasztok, PLC programozónak csak egyetemet elvégzőket vesznek fel vagy anélkül is sikerülhet elhelyezkedni (elektrotechnikai érettségi+tanfolyam)?nov. 8. 22:04
1/5 anonim 

válasza:

válasza:Igen, többnyire mindenhol kell hozzá az egyetem. Ha egyedi gépgyártásban, vagy valami komolyabb területen akarsz elhelyezkedni, akkor igen. Egy sima sori karbantartóból is válhatsz PLC-s karbantartóvá, így nem feltétlenül kell az egyetem, de ez általában nem olyan mély szintű programozás, illetve a programozás csak egy a sok munkaköri feladatok között. PLC-t sok helyen használnak, de 90%-ban az iparban, autóiparban fogsz vele találkozni, ahol ez a helyzet. Egy tanfolyam nagy előnyt jelent (pl egy Siemens tanfolyam).
2/5 A kérdező kommentje:
Akkor ebben a szakmában meg kell különböztetni a PLC programozót, aki megtervezi az egész gyártósort és megírja a vezérlőprogramot majd a PLC karbantartót, aki felügyeli a gépsor működését a programon át, esetleg ha valamit hozzá kell adni, azt a programnyelvben még hozzáadja a programhoz?
nov. 9. 09:25
3/5 anonim 

válasza:

válasza:Nagyvonalakban igen, de összemosódnak a határok. Egész gyártósoron sokan dolgoznak, akár beszállítói részről akár utólag a vevői oldalon a karbantartók.
4/5 anonim válasza:
Karbantartónak mehetsz el ezzel a végzettséggel kifejezetten jó is lehetsz. Nálunk is volt egy ilyen fickó ő volt a legjobb karbantartó. A plc-s mérnök is megmutatta idővel neki mit, hogy kell sőt olyan dolgokba is bele nyúlhatott amivel kifejezetten több száz millió eurós kárt is okozhat a cégnek pl kamerak, nyomatékra húzások állítása. Legtöbb helyen a plc-s örül neki ha van egy ilyen karbantartó és nem kell lemásznia minden semmiségért. De felmondott tőlünk mert itt nem volt lehetősége ez által sem fizetés emelésre sem elő léptetésre.
5/5 anonim válasza:
Ahol én dolgoztam PLC mérnökkel csak akkor találkoztam amikor a gyártósori megállással nem birkozott meg sem a karbantartás sem a gépészmérnökök akik úgyszint bele rendetlenkednek a plc-be. Utána hívják csak ki őt, bejön nagy duzzogva a laptopos kocsival dohanyzobol és megcsinálja majd megy vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!