Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Lehet nem pont ide tartozik:...

Lehet nem pont ide tartozik: Miért téved egy számlap kilómétere, ha az harmadik féltől van?

Figyelt kérdés
Csapnivaló a sok lépésszámláló számlap!!!! 10% hiba+!!

júl. 8. 17:56
 1/5 A kérdező kommentje:

A Samsung healtban beállított gyalog távmérő értéke helyett más jelenik meg a csilivili számlapokon km, pedig a lépésszám stimmel.

Unom hogy mindig nyomkodni kell az órát. Vettem volna számlapot, de a Szettel számla megadás kevés volt. Miért kérnek személyes adatokat!?

júl. 8. 17:59
 2/5 anonim ***** válasza:
77%
Nem lépkesz szabályosan. Mindig 1m-eseket kéne lépned. 1cm pontossággal. 😇
júl. 8. 18:52
 3/5 anonim ***** válasza:
77%

A lépésszámláló szoftverek nem a lépéseidet számolják közvetlenül, hanem különböző szenzorok - gyorsulás, szögsebesség (giroszkóp), magnetometer, navigációs műholdak (GNSS) - jövő adatokból számítják azt ki.

Szoftverenként változik hogy milyen szenzort, milyen súlyozással, milyen szűréssel vesznek figyelembe - ezért mérnek különböző távolságot/lépésszámot.

júl. 8. 19:47
 4/5 A kérdező kommentje:
Ez nem jó válasz. Elvileg egy lépésszámláló azért lépésszámláló hogy GPS nélkül.hozzávetőleges adatra képes legyen, de azért 10% hiba rengeteg. Nem értem miért mutat mást A Samsung Health gyalog appja és a számlap.
júl. 9. 14:22
 5/5 anonim ***** válasza:
67%

"Ez nem jó válasz. "

Maximum neked nem tetsző.

"Elvileg egy lépésszámláló azért lépésszámláló hogy GPS nélkül.hozzávetőleges adatra képes legyen"

Gyakorlatilag meg használhat GPS-t is.

Például a Google Fit: Activity Tracking ( [link] ) de a Samsung Health ( [link] ) is ilyesmi engedélyeket kér:

"Location

* approximate location (network-based)

* precise location (GPS and network-based)"

"de azért 10% hiba rengeteg. Nem értem miért mutat mást "

Azért - mint az előbb már leírtam - mert szoftverenként változik hogy milyen szenzort, milyen súlyozással, milyen szűréssel vesznek figyelembe.

júl. 9. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Ha a következő két napon futok két-két kilométert, akkor a harmadik napon már menni fog időre?

Egyáltalán nem vagyok futós típus, de hamarosan le kell futnom 2 kilométert, méghozzá időre. Ha most két napig gyakorolok, az első napon lassabban, a második napon pedig gyorsabban, akkor menni fog? Vagy esetleg többet fussak gyakorlásképp? Vagy ne is fussak, mert...

MZ ETZ-n mi az a harmadik óra?

Van egy ETZ 150-esem, és a kilóméter óra és a fordulatszám mérő mellett van egy harmadik óra középen. ( )Ott mi lene gyárilag? mert volt benne egy óra, ami az olajjal van összefüggésben de orosz... és nem hiszem hogy gyári. ( )Mi lenne ott gyárilag?

Hogyan fussak? 6 hete kezdtem el az "első 5 km" futóprogramot, ami most ér véget. A harmadik hét elejétől már futva tettem meg az öt kilométereket...

Az 5 km-t próbáljam egyre gyorsabban lefutni? Vagy növeljem a távot? Vagy gyors-lassú futás váltásával kellene folytatni? Heti háromszor terveztem folytatni a futást (mellette tornázok is) (33/N)

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!