Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van értelme ennek a projektnek?

Van értelme ennek a projektnek?

Figyelt kérdés

Egy jópofa kísérletként hoztam létre egy olyan virtuális os szimulátort, ami windows-szerű kinézetet és funkciókat szimulál python alapokon.

Kíváncsi vagyok a véleményetekre!

szept. 2. 19:06
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

A projekt linkje:

[link]

szept. 2. 19:06
 2/13 anonim ***** válasza:
93%
Értelme mint végfelhasználónak nincs, de mint neked élvezeti hobbi projekt van értelme, mert gondolom érdekes volt programozni és tanultás is belőle. Esetleg abban az értelemben lehet értelme, hogy referenciamunkának tudod csatolni, hogy te csináltál már pythonban GUI-t
szept. 2. 19:22
 3/13 A kérdező kommentje:

2

Köszönöm :-)! Esetleg azt megkérdezhetem, belenéztél a projektbe? :-)

szept. 2. 19:54
 4/13 anonim ***** válasza:
84%
A linket megnyitottam, de telón vagyok így a kódot nem néztem meg, csak a readme-t
szept. 2. 19:55
 5/13 A kérdező kommentje:
Ha esetleg van kedved, nézz majd bele! :-) Minden segítséget, visszajelzést szívesen fogadok.
szept. 2. 20:07
 6/13 anonim ***** válasza:
71%
Klassz, hogy ilyeneket elő tudsz rittyenteni, én egyáltalán nem értek az ilyesmihez ezért ez nekem ez nagyon furcsa xd
szept. 2. 21:15
 7/13 A kérdező kommentje:

6

Nyugi, én se vagyok egy zseni, és volt egy kis ai segítségem is :-)

szept. 2. 21:19
 8/13 anonim ***** válasza:
45%
Én ennél "komolyabb" projekteket dobáltam a kukába. Most nem leszólni akarom a tiedet félre ne értsd. A lényeg, hogy hiába csinálsz meg valamit, hiába működik, attól még lehet nem lesz valódi haszna, értelme. Neked jó, mert sokat tanulhatsz belőle, de nem biztos, hogy amúgy bárki bármire tudná használni, vagy akarná használni. Számodra értelme abban biztosan van, hogy fejlődsz, tanulsz, de gyakorlati haszna mások számára nem biztos, hogy van, max elméleti, hogy megnézik te mit hogyan tudtál megcsinálni benne, vagy épp mit hogyan gányoltál össze és miből kell tanulni, hogy ne úgy csinálják. Tehát nem muszáj ezeket törölni, hanem meghagyhatod akár magadnak később visszanézni, akár másoknak, hogy lássák, tanuljanak belőle, vagy épp ha "gyors megoldás kell", akkor képesek legyenek akár ezt alapul véve sajátot létrehozni aminek a fejlesztési idejét ez lerövidítheti, ha úgy van.
szept. 2. 22:00
 9/13 anonim ***** válasza:
91%

Mindennek van haszna, amivel az ember saját magát előbbre viszi. (Ami nyilván nem egyenlő valaminek a piacképességével.)

Szakmabeliként meg azt tapasztalom: azokból lesznek az igazán jó szakemberek, akik hajlandóak kísérletezgetni, próbálgatni a képességeiket. Nem azokból lesznek a szakma legjobbjai, akik minden egyes kódsorban görcsösen nézik, hogy annak a végén lesz-e belőle pénz, hanem azokból, akik hajlandóak időt és teljesítményt áldozni akár még hülyeségekért is, ha az érdekli, motiválja őket. Tessék nyugodtan megírni "haszontalan", vagy ezrek által már implementált dolgokat, ha az érdekel! Így fejlődik igazán az ember.

szept. 3. 09:21
 10/13 A kérdező kommentje:
Van egyébként egy komolyabb projektem is, amit élesben használok. Ez egy könyvkatalógus-kezelő főleg magángyűjteményeknek.
szept. 3. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Van még értelme a lottónak a mai szofveres/programozási és AI-lehetőségek mellett?

Úgy értem, ma már annyira központosított, minden adat ott van egy szerveren nekik, azaz a fogadott "szelvények" is, tehát elméletileg szerintem simán csak profibb programozó kérdése, hogy írjon rá olyan algoritmust, amelyik kicselezi a véletlent. Más szóval, pontosan...

A Haskell nyelvnek mi értelme van?

Leszámítva, hogy így az egyetemek programozóvá nem túl nagy sikerrel átképzett, nem túl nívós matektanárainak is van munkája.

Egy rendszergazda ismerősöm mondta, hogy semmi értelme bash scriptelést tanulni manapság, mert ő a chatgpt-vel megírat mindent. Ez igaz?

Szerintem azért nem árt ha az embernek van fogalma arról, hogy mit generál a chatgpt és bele tud nyúlni. Vagy rosszul gondolom?

Van még értelme elkezdeni mérnöki informatika képzést?

Azért kérdezem mert a jelenlegi rendszer eléggé ellaposodott, juniorokat, kezdőket nem nagyon vesznek fel, de azért a képzés még 3.5év, addig ez változhat? Mit gondoltok? Addig fejleszteném az angolom is.

Van értelme react-t tanulni 2024-ben?

Mindenhonnan azt hallottam, hogy a frontend totál be van hallva. Nincs diplomám, udemy kurzust nézek szabadidőmben munka mellet.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!