Sok programozó miért olyan mint egy autista?
Nem akarok senkit sem bántani, mert vannak kivételek, akinek nem inge...
Szóval én ismerek 3 programozót, eléggé pro szinten vannak, jól is keresnek. 30 és 40 közötti férfiak.
-Egyiknek sincs barátnője/felesége. (Minek? Az a munka rovására megy)
-Igénytelenek. (Koszos ruha, 2 napos zokni+szandál, stb..)
-Alig lehet velük IT dolgon kívül másról kommunikálni
-Nem élnek társadalmi életet, bezárkózottak.
De miért?
Vagy ehhez a melóhoz át kell az agyat kattintani egy teljes más gondolkodásra?
Én is informatikus vagyok, de annak a művészeti ágán tevékenykedek, konkrétan 3D modelleket készítek játékokhoz, néha programozok ha muszáj.
Nekem sincs barátnőm, és nem járok társaságba, a munkás bakancs egész nyáron rajtam van, és otthon meztelenül dolgozok. Na ez mindegyik más okra vezethető vissza.
1.Rohadt magasak az igényeim a nők terén, inkább maradok barátnő nélkül, minthogy lejjebb adjam.
2.Rohadt magasak az igényeim barátok terén is, konkrétan csak egy van, egy programozó. Társaságba se járok, mert nem vagyok kíváncsi a sok hülyére, akiknek csak a bulizás az élet. Inkább túrázok helyette.
3. Rohadtul nem érdekel ki mit gondol rólam, a munkás bakancs kényelmes akinek nem tetszik, az tövig lesz*phat.
És igen első a munka, mert az alkotó tevékenység pl.: a programozás nem munka, hanem szenvedélye sok embernek. És valószínűleg ők is azért nem járnak társaságba, mert magasabbak az igényeik, mint amit az átlag ki tud elégíteni. Ezenkívül időpazarlás olyan emberekkel beszélgetni, akik nem érdekelnek, vagy nem szórakoztató a társaságuk, csak a munkától veszik el az időt.
Ez olyan mintha azt mondtad volna hogy
Ha valakinek
-Van barátnője
-Frissen vasalt ingben jár
-Színes a látóköre - ilyen olyan tudományterületen
-Szeretik a társasági életet
Az NEM lehet informatikus,ez nem szakmához kötött dolog.
Az hogy te pont ilyeneket ismersz az a te dolgod.
Emellett igen, a programozás olyan személetet kíván amely kihat az életre is,tudat alatt jobban nézik meg az embereket - mennyire viccesek,érdekesek,logikusak.
Ha ez nem üt meg egy bizonyos szintet,érdektelen aszokkal akármilyen beszélgetésbe elegyedni,vagy vegyülni,mert nem tud az ember mit mondani nekik,ők se az embernek - innentől nem érdemes időt fecsérelni.
Valaki fel méri ki / mi éri meg és van aki szimplán túl ugrik ezen és így született meg a társadalmi ember -akinek kb mindegy,csak ne legyen egyedül.
A 3 se nem sok, se nem reprezentatív minta. Hogy ők miért ilyenek, tőlük kell megkérdezni.
Az biztos, egyik felsorolt tulajdonságnak sem egyszerűen az az oka, hogy programozó az illető, sőt. Mint írod, min. 30 év van mögöttük, ennyi idő alatt rengeteg hatás éri az embert, rengeteg oka lehet a fenti tulajdonságok alakulásának.
Én otthon tanulok programozni ez az egyik hobbim a másik pedig a foci.
Beszélgetni pedig azért nem szeretek átlagos vagy buta emberekkel mert untatnak.
Minden amit mondanak lényegtelen tucatduma és nekem muszáj koncentrálnom rájuk mert nem akarom megbántani őket véletlenül.
És nem vagyok antiszociális csak nem szeretem ha fárasztanak.
A kérdésre a válasz: mert sok programozó autista. Hogy nem tudnak róla, vagy nem foglalkoznak vele, mert élhető életet alakítottak ki maguknak, az ebből a szempontból mindegy. Az autizmus vagy autisztikus tünetek egyszerűen hasonló foglalkozásra predesztinálnak.
Nem csak erre, mérnöki, fizikusi stb. pályára is, és nők esetén gyakran bölcsészire.
A barátok megválasztásánál pedig a fentiekkel ellentétben nem csak az informatikusok döntenek. Feljebb is írják, hogy nincs közös téma, csak szólok, hogy ez nem feltétlenül a másik fél műveletlenségétől függ. Kíváncsi lennék, hogy a válaszolók közül mondjuk hányan olvasnak külföldi lírát (vagy akár belföldit), ami nem igazán gimis anyag az infósok tudásához hasonlóan.
Egyébként 3 ismerős, az tényleg nem merítési kör, ahogy az én infós ismerőseim se, akik mind azt állítják, hogy az informatikusok vagy nagyon pengék a társasági életben, vagy nagyon nem.
És mielőtt le lennék pontozva, én is inkább reálos vagyok mint humános, és erősen autista-gyanús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!