Dobókocka php-ban?
Sziasztok!
Adott egy probléma, amit részben nem tudok megoldni.
A program feladata az lenne, hogy random generált alkalommal lehet tippelni, hogy hányast fog dobni a program. Magyarul generál egy számot 1 és 5 között, és ennyi inputot dob ki, amibe beírhatja a felhasználó a tippjeit, majd ezt elküldi feldolgozni. Eddig meg is vagyok az alábbiak szerint:
generátor:
$alap=mt_rand(1,5);
echo "<form method=\"post\" name=\"form\" id=\"form\" action=\"\">";
for($i=0; $i<$alap; $i++) {
$id=$i+1;
echo $id.". tipp: <input type=\"number\" min=\"1\" max=\"6\" maxlength=\"1\" name=\"".$id."\" id=\"".$id."\" style=\"width:40px; text-align:center;\" /><br />";
}
echo "<br /><input type=\"submit\" name=\"submit\" id=\"submit\" />";
echo "</form>";
feldolgozó:
if(isset($_POST["submit"])) {
}
És a probléma itt kezdődik, mert innentől kezdve nem tudom kinyerni a feldolgozóban a beviteli mezőkbe írt számokat.
Ha ez sikerülne, akkor utána össze kellene hasonlítani, hogy a tipp megegyezett-e az adott kocka dobásának értékével.
Tudna valaki ebbe segíteni?
$_POST[$id] legyen az átvenni kívánt változó.
G.
így van a forrásba:
if(isset($_POST["submit"])) {
$id=$_POST["id"];
}
és ezt a hibaüzenetet kapom:
Notice: Undefined index: id in C:\wamp\www\kocka.php on line 4(a 4. sorba a $id=$_POST["id"]; van)
Előtte a feldolgozófájlban kellene $id-nek adni valami értéket, lehetőleg ugyan azt, amit a beviteli fájlnál.
G.
feldolgozóba:
if (isset($_POST["submit"])) {
$values = $_POST;
unset($values["submit"]);
foreach($values as $key => $input) {
echo 'Input '.$key.': '.$input.'<br>';
}
}
köszönöm a kódot!
lehet, hogy én rontottam el valamit, de nekem az utolsó értéknél a számhoz mindig a sorszám kerül, és nem az amit a beviteli mezőben megadtam (pl 3 sor esetén.: input1:5, input2:6, input3:3)
mit ronthattam el?
rájöttem, hogy mi a hiba
egy rejtett mezőbe továbbadtam a $alap-ot annak az értékét írta ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!