Ezt hogyan csináljam meg? (Többi lent)
A fejlécem 80% széles.
Van négy elem+ahhoz tartozik 4 margin(ami elválasztja egymástól őket).
Hogyan tudnám azt megcsinálni hogy ez mind beleférjen a 80% széles fejlécbe?
Előre is thx.
CSS calc() funkciójával ki matekozhatod a fix méreteket százalékból.
Illetve használhatsz viewport units méreteket is...
(Annyi hogy Droid 4.3 -nál régebbi default browser nem tudja, neki hozzá vetőlegesen célszerű megadni előtte külön % -ban vagy pixelben)
header { width: 80%; }
.box { width: 18%; margin: 0 1%; }
Korábban már kérdezted ezt, és kaptál is segítséget:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__weblapkeszit..
de úgy látom még mindig nem megy a dolog.
1. túlságosan elavult kódot használsz, és még az sem megy a szabályai szerint.
2. nem érted a box modellt, ami a megoldás alapja lenne, ezért nem megy a dolog.
3. azért nem segít konkrétan senki, mert ez egy annyira alapvető szint, ami kb 2 perc guglizással meglenne, ha vennéd az elszántságot és az akaratot a megtanulásához.
De lásd míly jó vagyok, összeraktam neked a megfelelő kódot, már csak copy-paste:
Ugyanakkor, ha jól akarsz járni, akkor html5 doctype-t használsz, és kicsit elsajátítod a css3 alapjait is (amellett, hogy a css-t jobban megtanulod, mert a css fájlod hemzseg a hibáktól)
Nem tudom hol vagy honnan tanultad eddig a html-t és a css-t, de vagy nem figyeltél eléggé, vagy teljesen elavult dolgokat próbálsz használni.
Ha tényleg érdekel a webfejlesztés témaköre, akkor azt javaslom, hogy kezd el az elejétől, haladj fokozatosan, és ne légy türelmetlen! Csináld végig:
Az egyéb fejlesztési trükkök is megvannak a neten, használd a guglit!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!