Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miért nem tudom megmosni a...

Miért nem tudom megmosni a hajamat?):

Figyelt kérdés
Nagykorú vagyok. Sajnos hiába mosom meg úgy hogy 2x mosom ahogy kell zsíros marad. Jól felhabosítom pedig a sampont a fejemen. És megdörzsölöm majd lemosom forró vízzel és ezt ismétlem. És zsíros marad. Anyám is látja hogy zsíros azzal fenyeget hogy levágja a hajam ha nem tudom megmosni. Ezt el akarom kerülni mert már szép hosszúra megnőtt derékig érőre, amugy is tavaly is vágott belőle sajnos.( nagyon bedepiztem mert az álmom a fenék alatt érő haj) Most derekamig ér. Miért marad zsíros a hajam pedig úgy mosom ahogy kell elvileg? Mit csináljak? Elakarom kerülni hogy levágja a hajam. Sajnos ilyen anyám hiába vagyok nagykorú ha ő azt mondja nyissz a hajamnak.): Nagyon drága jó minőségü smapont használok pedig. Mi lehet a baj? Én is érzem hogy zsíros marad, hiába mosom meg.):

2025. márc. 24. 12:05
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
ti milyen sampont használtok? Lehet a samponnal van a baj?
2025. márc. 24. 12:06
 2/21 anonim ***** válasza:
75%

Milyen gyakran mosol hajat? A túl gyakori hajmosás miatt is zsírosodhat. Én 4-5 naponta mosom (nekem is majdnem derékig ér) és semmi baja nincs.

Volt időszak, amikor két naponta megmostam, akkor nekem is elkezdett zsírosodni.

Az meg, hogy anyád majd levágja...Mégis hogy, ha te nem akarod? Lekötöz, vagy mi?

2025. márc. 24. 12:13
 3/21 A kérdező kommentje:
heti 1x vasárnap mosom csak pedig.
2025. márc. 24. 12:13
 4/21 A kérdező kommentje:
hát zsarol sajnos azzal ha nem engedem hogy levágja akkor olyan dolgokat von meg amit nagyon szeretek, tudom hogy megteszi.
2025. márc. 24. 12:14
 5/21 A kérdező kommentje:
szeretem a szüleimet de még mindig jobban járok ha azt csinálok amit mondanak mert akkor legalább nincsenek megvonások, akkor szép lassan haladhatok a céljaim felé. Lázadok csak rosszabb, tapasztalat. nem jo de ha lenyelem nekik akkor nagyjából jó az életem.
2025. márc. 24. 12:15
 6/21 anonim ***** válasza:
82%

A koncentrált samponnal túlzottan zsírtalanítod, éppen ezért lesz fokozott zsírosodás a válaszreakció.

Egy tálban/lavórban (mindegy miben) hígíts fel melegvízzel egy kis adag sampont, úgy moss hajat.

2025. márc. 24. 12:19
 7/21 A kérdező kommentje:
köszi a választ életmentő. Mert így megmarad a szép hhosszu hajam.
2025. márc. 24. 12:21
 8/21 anonim ***** válasza:
80%
Amúgy anyád tisztában van azzal, hogy a haj a tövétől zsírosodik, nem a végétől? Szóval hiába vágja le, ugyanúgy zsírosodni fog.
2025. márc. 24. 12:23
 9/21 anonim ***** válasza:
78%
Próbálj másféle sampont, nekem is volt ilyen hogy konkrétan ugyanolyan zsíros volt mosás után a hajam mint előtte, melléfogtam a samponnal.
2025. márc. 24. 12:23
 10/21 Szolovjov ***** válasza:
41%
Én minden nap mosom, mert másnaposan már úgy néz ki, mint másnak amikor 10 napig nem mosta. Mivel úgyis minden nap mosom, van hogy simán csak kézmosó szappannal, vagy tusfürdővel. Ami épp a kezembe akad.
2025. márc. 24. 12:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Milyenre vágassam a hajamat?

Egyáltalán levágassam? Most derakamig érő van hullámos és nem fokozatosra vágott Szeretem befonni de leengedni is virágot beletűzni Stílusom nagyon lányos szeretem a szoknyát stb Viszont alig tudom megmosni a dús hajamat

Mitől van az, hogy a hajamat ilyen időközönként kell megmosnom? 15/L

Eddig elég volt heti 2x megmosnom a hajamat, de úgy 1 hónapja sűrűbben, másnaponta moshatom :/ A sampont néha szoktam váltogatni,de ez sosem okozott problémát eddig,úgy hogy szerintem nem ez a gond! Viszont lehet hogy a hormonjaim változnak ennyire?:o 2,5 hónapja jött...

Szerintetek az baj lenne, ha minden nap megmosnám a hajamat?

Hosszú, vékonyszálú hajam van. Az a baj, hogy nagyon hamar bezsírosodik. Minden másnak már kezd zsírosodni. Szóval az baj lenne, ha minden nap megmosnám? Nem 'ártanék' vele többet? Mert én azt hallottam, hogy annál gyorsabban zsírosodik, minél többször megmosom..de nem tudom.. Valami tanács? 15/L

Ha erősíteni szeretném és egészségesebbé tenni a hajamat akkor mit tegyek még? Ha mindig tojássamponnal (otthon elkészítettel) fogom megmosni a...

Több éve bolti samponokat használtam eddig szinte mindig. 2 hete kb kipróbáltam a tojássampont. Teljesen más milyen lett a hajam tőle, mint a bolti samponoktól. Sokkal egészségesebb, dúsabb, és erősebbnek látszik, mióta azt használom. De az baj, ha csak simán...

Ha minden nap megmosnám csak vízzel a (félhosszú) hajamat, tiszta maradna?

Szóval ha nem használnék sampont, meg ilyeneket, de mindennap mosnám vízzel, akkor mi lenne?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!