Férfi kopaszodás ellen ezek a praktikák tényleg ilyen eredményt produkálnak?
Mióta rákattantam a témára, azóta face folyamatosan dobálja fel a hasonló posztokat.
Múltkor minoxidil-t vettem, többé kevésbé naponta kenegetem a fejtetőt, de még látványos javulást nem vettem észre. Alpecin koffeines samponnal már évek óta hetente egyszer mosom a hajam (ez esetben kérdés, hogyha nem használnám drasztikusabb lenne vagy mostani szinten állna-e a kopaszodás) illetve most rendeltem Nuvelle világosbarna hajkitöltő pudert.
Kérdés, hogy mennyire segít legalább esztétikailag orvosolni a csúnya fejtetőt.
Hajbeültetésre ráérek majd 35-40 felett, addig jó lenne ha nagyjából stagnálna a hajhullás.
Most 32 vagyok.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Nekem hajbeültetéssel foglalkozó orvos mondta, hogy nyugodtan próbálkozhatok kezelésekkel ha az megnyugtattat. De ezek főleg placebó hatásúak, a meglévő hajszállakat teszik erősebbé ezek a kezelések, lassíthatják a kopaszodás és ennyi. De a kopaszodást nem állítja meg.
A finaszteridre egyenesen azt mondta, hogy nem éri meg vele játszani. Az egy olyan gyógyszer, ami nem kopaszodásra lett kitalálva, hanem csak mellékhatásként erősödhetnek a meglévő, miniatürizálódó hajszálak, de ez a mellékhatás sem jelentkezik mindenkinél. Mivel ez egy hormon blokkoló gyógyszer, így merevedési zavart okozhat.
A minoxidil is eredetileg másra lett kitalálva (valamilyen szívbetegségre), és csak mellékhatásként erősíti meg a még élő hajszálakat. Mivel helyileg alkalmazható, így a teljes szervezetre gyakorolt hatása kissebb, de nem nulla...
Hiába nézek ki borzalom rosszul kopaszon, nekem ez így nem éri meg. Bár előre nem lehet megmondani hogyan halad majd előre a kopaszodásom, de valószínűleg időd koromra is kopasz foltoktól mentes hajam lehet. Persze mivel kopaszodni fogok a beültetés után is, kelleni fog majd egy második beavatkozás is, esetleg harmadik alkalommal sűrítés.
Egyébként kísérleteznek nagyon androgén kopaszodást megállító szerekkel. Azokat lehet szívesebben alkalmazom majd, mint a fenti két ható anyagot, ami nem is erre lett kitalálva... 2030-ra már lesznek gyógyszerek, addig kopaszodgatok még és meglátom.
Vásári Andrénak is tök szép hajkoronát csináltak. Neki 3 beültetése volt, és 27 évesen sokkal kevesebb haja volt, mint nekem most. Drága a hajbeültetés, de egy műtét manapság annyiba kerül, mint egy fogszabályzás és valamelyik klinikán van részletfizetési lehetőség is (érdeklődni kell).
Én csak annyit mondok kedves kérdező, hogy konzultálj néhány orvossal. Vigyázz miket szedsz be...

válasza:

válasza:Ha mondjuk 2030-ra meg is lenne az ellenszer rajtad már valószínűleg nem segítene mert a hajhagymák néhány év alatt elpusztulnak és azt már nem lehet feltámasztani semmivel tehát ha 25 évesen elkezdett ritkulni akkor 40 körülre már ezer százalék hogy halott lesz így nem fog tudni visszanőni, esetleg a következő generáció profitálhat belőle akik az új módszerrel megakadályozzák hogy kihulljon mert ilyen szer lenne a fő cél hogy ne visszanöveszteni kelljen hanem megakadályozni a kihullást.
Vásári Andrénak valóban jó a haja csak az nem hajbeültetés eredménye hanem ilyen felragasztható parókája van vagy más néven hajprotézis. Neki szinte a teljes fejtetőn kihullott a haj, akkora kiterjedésű kopaszodásnál már nem lehet dús hajat beültetni, olyat lehet mint a Hollik Istvánnak akinek elől megcsinálták de a fejbúbjára már nem jutott így ugyan elől lett valamennyi haja de azt nehéz lenne dúsnak nevezni és továbbra is borzalmas és nevetséges az egész feje, protézissel jobban nézne ki. Tehát akinek nagy kiterjedésű a kopaszodása annak csak olyan hajat lehet csinálni mint Holliknak vagy Györfi Pálnak, meg sem lehet növeszteni hogy valami frizurát lehessen belőle csinálni hanem egy csentisre levágva mutat valahogy de a fésű továbbra is felesleges kellék ezeknek az embereknek.

válasza:"Ha mondjuk 2030-ra meg is lenne az ellenszer rajtad már valószínűleg nem segítene." Jelenleg nem olyan fokú a kopaszodásom, hogy pár év alatt teljesen kihulljon ami van. Azt mondta az orvos, ha most megcsináljuk, akkor évek múlva kerülne sor a következőre. Az én kopaszodásom eddig lassú lefolyású, és már tart 20 éves korom óta sajnos. Bár a kopaszodás előrehaladását nem tudják megmondani. Vannak olyan életszakaszok amikor gyorsabb, vannak szakaszok amikor stagnál vagy lassabban hullik. Az is lehet, hogy nekem most belassul egy darabig a kopaszodás és 10 év múlva megint erősebben kezd hullani. Ezt senki sem tudja.
Igazából a Síkos klinikát néztem még, ahol felírják ezeket a gyógyszereket.
De ott is írják, hogy:
1. "az öröklött hajritkulás mai ismereteinkkel nem megállítható. De a hajhullás lassítható"
2. "a fejtetői kopaszodás lassulásában, esetleg kevés hajnövekedésben-vastagodásban nyilvánulhat meg a hatása. Természetesen nem csodaszer, használata a kopaszodást sajnos alapvetően nem akadályozza meg."
3. "1 mg finasteride naponta majdnem 70%-al csökkenti a DHT szintjét a vérben."
Forrás: www.sikos.hu/hajhullas-gyogyszeres-kezelese
A harmadik pont, ami miatt igazából félek szedni. Ezt a hormont nem viccből termeli a szervezet gondolom... És így is azt írják, hogy csak lassul a kopaszodás... Ami miatt a következő hajbeültetés később válik majd szükségessé, mintha nem szedném a gyógyszert. Így az újabb és újabb beültetések miatt a donorzóna is később fogy majd el. Egyébként attól hogy kopaszodik valaki, még nem biztos hogy eljut Norwood 7-ig. A legtöbb embernél hamarabb megáll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!