Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Fogamzásgátló pattanásokra?

Fogamzásgátló pattanásokra?

Figyelt kérdés
Elmúlaszthatja a fogamzásgátló a pattanásokat,használt valakinek?És hány éves kortól lehet szedni?

okt. 29. 16:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Segíthet - de rengeteg mellékhatása van. Csak emiatt ne állj neki
okt. 29. 16:30
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szedném.
okt. 29. 16:47
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én a fogamzásgátlás miatt szedem, a pattanásaimmal az égvilágon semmit nem csinált mellette.
okt. 29. 16:57
 4/8 anonim ***** válasza:
82%
Csak tönkreteszed vele a hormonrendszeredet, a pattanásokra meg nincs hatással
okt. 29. 17:17
 5/8 anonim ***** válasza:
81%
Ő.. segít. De kérlek, konzultálj szakemberrel, mert nem játék.
okt. 29. 17:21
 6/8 anonim ***** válasza:
67%

Soha nem fogom megérteni, hogy ez miért lett ekkora nagy divat.

Én ugyan férfi vagyok, de eddig akármelyik barátnőm (nem én vettem rá, saját meggyőződésből szedték), vagy hölgy barátom fogamzásgátlót szedett, mindegyikük panaszkodott kisebb-nagyobb mellékhatásokra. Volt, akinél ez olyan súlyos volt, hogy évekig tartott utána a felépülése. Aztán persze volt, aki megúszta rendszeres fejfájással, libidócsökkenéssel, vagy elhízással. Biztos van olyan, akinél alig van mellékhatása, de a közvetlen környezetemben ilyenről még nem hallottam.

Másodunokatesómnak is a pattanásaira írtak fogamzásgátlót 16 évesen, háát... 18 évesen még ugyanúgy pattanásos volt, most 20, most kezdenek neki múlni, most sem teljesen, mellette meg 15-20 kilót felszedett.

Egyik exemnek menstruációs fájdalmakra írták fel, ehelyett elkezdett nagyon durván és sok ideig vérezni, a fájdalmai meg változatlanok maradtak. Pár hónapig csinálta, aztán rájött, hogy a Cataflam többet használ...

És ezek csak a rövid idejű mellékhatások, ki tudja, hogy folyamatosan szedve majd 30-40 éves korodra milyen hosszú távú hatása lesz.

Én még a fő alkalmazási területén sem gondolom ideálisnak. Barátnőmet is megkértem, hogy ne tegye ki ekkora tehernek a szervezetét, azért lássuk be reálisan: jóval kevesebb kellemetlen következménye van a gumióvszernek. (Tudom, hogy a férfiak nagy része mennyire finnyás, meg sokan ez dominanciajátéknak tekintik, de aki elvárja a barátnőjétől, hogy kvázi mérgezze magát azért, hogy azt a lehelletvékony gumidarabot ne kelljen a férfinek felhúzni, azoknál erőteljesen megkérdőjelezem, hogy szeretik-e a barátnőjüket...)

De nagyon túlragoztam, a lényeg: még ha hatásos is, akkor sem érdemes kockáztatni, egyszerűen a kockázat jóval nagyobb, mint a remélt pozitív változások.

Inkább egy normális bőrgyógyászt kellene keresni.

Meg az sem mindegy, hogy hány éves vagy, és mennyire problémás a helyzet. Tudom, hogy kellemetlen, de természetes folyamat, hogy bizonyos életkorban az ember pattanásos. Ez ellen nem kell a nehéztüzérséget bevetni, sőt, pont ez az a kor, amikor a hormonrendszer nagyon megsínyli, ha megpiszkálják. Ilyenkor a legjobb, amit az ember tehet, az a megfelelő higiénia, meg esetleg egy apróbb életmódváltás. A testmozgás közismerten javítja a bőrfelület vérellátását, és ezáltal az immunműködést, szóval a rendszeres testmozgás mindenképp javasolt. Szokták mondani, hogy az olajos magvakat kerülni kell (már ha eddig ettél ilyesmiket), ami persze egyéntől is függ, de meg lehet próbálni pár hét erejéig. Ugyanez a helyzet a magasabb cukortartalmú ételekkel, italokkal. Illetve az élesztőt is meg lehet próbálni. Külsőleg és belsőleg is hatásos, tehát azzal is jót teszel, ha megeszed, illetve külsőleg, arcpakolás részeként is előnyös hatású.

Meg természetesen a különböző arctisztító szerekkel, kozmetikumokkal is lehet próbálkozni. De a kamillás arcmosás is hatásos lehet.

Próbálkozni kell, hogy neked mi válik be, mi használ, és sokkal előbbre leszel, mint ha a hormonrendszeredet bombáznád.

okt. 29. 19:58
 7/8 anonim ***** válasza:
51%
Fogamzásgátlót nem írnak fel pattanásokra, mert nem erre való. Max olyan gyógyszert, ami mellesleg fogamzásgátló is (Cypromix pl), na ez meg olyan brutális hormontartalmú, hogy lehet, a pattanásaid elmúlnak tőle, de minden más bajodat előhozza. Fejfájás, hízás, izzadás, hőhullámok stb stb. Saját tapasztalat, velem két évig szedették (miközben elvileg nem is szabad ennyi ideig), olyan szinten cseszte szét a hőháztartásomat, hogy egy minimális mozgástól -10 fokban is ömlött rólam a víz, tócsák voltak a hónaljamon és büdös is voltam. Lassan 7 éve, hogy abbahagytam, alábbhagyott az izzadás, de még most is igen erős más emberekhez viszonyítva és már szerintem soha nem is leszek a régi (korábban nem volt ilyen problémám). Ja és ahogy abbahagytam, visszajöttek a pattanások is.
okt. 30. 04:28
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Embere válogatja, nekem semmi mellékhatása nincs a fogamzásgátlónak, milliószor kellemetlenebb volt gumizni. (Másnak meg pont az a jobb, NEM azt akarom mondani hogy mindenki szedjen fogamzásgátlót óvszer helyett, csak azt, hogy mindenkinek más jön be.) Én mindig is jobban utáltam a gumit mint a férfi partnereim. :D

Sajnos van olyan kókler doki, aki simán felírja erre. Túl nagy alaposságot feltételezel.

okt. 30. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!