Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Tényleg le tudja szívni...

Tényleg le tudja szívni szőkére a hajat a 3%-os oxi (szőkítőporral keverve)?

Figyelt kérdés
Balayage-t szeretnék csináltatni fodrásszal, de annyi rosszat olvastam már arról is, hogy leégették a hajat, vagy a másik véglet, hogy olyan gyenge szerrel dolgoztak, hogy szőke helyett rezes szőke vagy rozsdabarna lett a haj. Egy jó fodrász meg tudja csinálni gyenge oxival is, vagy ez inkább hajtípus függő, és van, amelyikre muszáj erősebbet tenni? Nem akarok se tönkretett, se vöröses beütésű tincseket. (Természetes sötétbarna a hajam, és abba kérnék szőkét átmenettel.)

szept. 3. 04:10
 1/8 anonim ***** válasza:
70%
Elöször kell egy JÓ fodrász, attól kezdve nincs semmi probléma, ö tudja, milyen erös szert kell használni, hogy ne legyen vörös és me égjen el.
szept. 3. 07:34
 2/8 A kérdező kommentje:
Na igen, ez a problémám, kéne egy JÓ fodrász, csak nem merek már találomra menni, amúgy a kérdésemre meg nem válaszoltál, de sebaj.
szept. 3. 08:04
 3/8 A kérdező kommentje:
Egyébként meg vakon nem bízom még a jó fodrászban sem, minden vendégnek joga van tudni, milyen kemikália kerül a fejére.
szept. 3. 08:08
 4/8 anonim ***** válasza:
45%

DE, a kérdésedre válaszoltam, egy JÓ fodrász meg tudja rendesen csinálni.

Másrészt meg mire mégy azzal, ha felsorol pár szert, amit használ, ha egyrészt fogalmad sincs, melyik mire kell, másrészt meg milyen koncentrációban kell a TE hajadra használni. Ugyanis az, hogy mit és mennyit használ a megfelelö eredményért, az a haj paramétereitöl erösen függ és ez nem csak a szine, hanem még sok egyéb.

Pont ezért kell normális szakember, ha otthon barkácsolsz, abból majdnem mindig katasztrófa lesz a hajadra nézve. És ha egyszer már elrontottad, javítani nem igazán tudja még a világ legjobb fodrásza sem.

szept. 3. 08:20
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, és érdemes is gyengébbel. De mindenképpen fodrásszal.

Otthon nagyon sok hibalehetőség van.

Olyanhoz menj, akit ajánlanak ismerősök, nézd meg neten a munkáit.

Nem mindenki tudja a modern melírtechnikákat. Így érdemes előtte utánanézni.

szept. 3. 08:37
 6/8 A kérdező kommentje:

Otthon barkácsolásról szó sem volt, fodrászhoz tervezek menni, mint már említettem.

Elsőnek: Nem, a fő kérdésre nem válaszoltál.

Másodiknak: Köszönöm.

szept. 3. 08:54
 7/8 anonim ***** válasza:

Igen, nekem a feketét 2 százalékkal szőkítette anno, így ugyan sokkal lassabb volt, de nem károsodott a hajam. Évekig volt így kék-fekete balayage a hajamban.

Keress egy jó szakembert. Ha nem találsz helyben, menj messzebb. Keress véleményeket, referencia képeket.

szept. 6. 07:30
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
szept. 6. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Szőkítőpor miatti roncsolódást hogyan hozzam helyre?

Ai már mindig mást tanácsol. John Friea pro sampont és balzsamot ajánlott most meg azt, hogy azt hagyjam abba. Mindig mást ír. Ez a sampon és balzsam se jó. Vizesen ragad és hullik a hajam. Sokáig nedves és ha megszárad akkor iszonyatosan száraz és még nehezebben...

Meddig szabad egy fodrászi szökítőport maximálisan a hajon hagyni?

A fodrászom rendszeresen közel másfél órát rajta hagyja, pedig világosabb hajam van (régen természetes szőke voltam, de valamelyest besötétült) és nagyon vékonyszálú is. Az is a bajom, hogy oldalt, illetve elől kezdi felvinni, ahol elég kb 15-20 perc és már le is...

Oxidaloval össze kevert szőkítő por ment az ujjaimra miközben csináltam barátnőm haját. Mi baj lehet?

Alaposan kezet mostam utána de azóta is ég 3 ujjam begy része. Az egyik kezemen volt csak kesztyű és körülbelül 10percig volt a szokito az ujjamon először észre se vettem... Csak, hogy csíp de nagyon a hajra koncetráltam és nem figyeltem rá .. le sikáltam köröm...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!