Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miért van ma már szinte...

Miért van ma már szinte minden nőn minden nap alapozó a "férfiakkal szemben"?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy szerintem elég furcsa ,hogy a férfiak is ugyanúgy "bőrt viselnek", ha van valami bőrhibájuk vagy hogy "szebbek legyenek", mégsem kennek egy kiló vakolatot az arcukra. Szinte egy férfi sem használ alapozót, mégis ki lehet lépni az utcára. A nőknek tényleg szükséges, hogy állandóan rejtegessék a valót, vagy már ilyen szintű az önbizalomhiány a társadalomban? Nekem nem egy ismerősöm ki sem mer lépni az utcára alapos sminkelés nélkül.
2014. máj. 13. 17:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Akkor lehet csak én találkozok ilyen srácokkal az egész egyetemen :D
2014. máj. 13. 17:58
 12/18 anonim ***** válasza:

Egyszer próbáld ki, hogy bemész smink nélkül, majd megkérdezed az egyik ilyen "minimális sminket elváró" fickótól, hogy: "Szia Béla, mondd szerinted milyen a sminkem?".

Valószínűsíthető válasz: "á, nagyon jó, nagyon jól áll".

S majd nézd az arcát, amikor bevágod: Akkor jó, mert nem is sminkeltem.

A férfiak ugyanis kb. ennyire értenek a sminkhez. ;)

(Annak idején eljátszottuk és pont így zajlott)

2014. máj. 13. 18:09
 13/18 anonim ***** válasza:
81%

Ha szép bőröm lenne, biztos nem kennék magamra semmi ilyesmit. De egy idő után megunja az ember hallgatni, hogy de csúnya a bőröd, miért nem kezdesz vele valamit? (jah, eszembe se jutott még, kösz, hogy szólsz) Sajnos ennyire beteg és felszínes a világ, a csapból is az folyik, hogy ha nem úgy nézel ki, mint az irreálisra retusált emberek, nem tökéletes a kinézeted, akkor igénytelen vagy. Ennek ellenére ki merek lépni smink nélkül, és nem kelek fel hajnalban, hogy kimázoljam magam, mire felkel párom, de ha emberek közé kell menni, jobban érzem magam, ha valamennyire eltüntethetem a problémás részeket.

A férfiak zömének is csak jár a szája, hogy fúúúj, undorító a smink - de azért ne legyenek bőrhibái a csajnak. Sajnos van, akinél ez nem opció. Ja és amikor csorgatják egy lányra a nyálukat, hogy de szép smink nélkül, általában van a lányon smink. Nem kevés. Csak természetes hatású. Egy teljesen sminkeletlen lányon meg átnéznek, mert "hogynézezkitejóég".

De az utóbbi években még rosszabbá vált a helyzet, a felnövekvő generációban már a fiúknál is elvárás, hogy be legyen lőve a haja, szőrtelenítsen (igen, lábon is!) és nézzen ki jól - ezért sokan bizony sminkelnek. Felszínesség felsőfokon.

2014. máj. 13. 18:23
 14/18 A kérdező kommentje:
Vártam a húgomra az általános sulijánál, és van mellette egy gimi is. Épp ma néztem a rengeteg kiszállingozó diákot, hogy már azok is milyen szinten sminkelnek (mondjuk ez a mai generáció, felszínesség, cigi, bulik, cicanacik). Rendesen sárgult a fejük az alapozótól. Szerintem sokkal rosszabb a maszkhatás, mint a sminktelenség.
2014. máj. 13. 18:38
 15/18 anonim ***** válasza:
52%

Egyetértek az előzővel. Vannak, akiket nem áldott meg a sors tökéletes bőrrel, és hiába tesznek érte, 100%-os eredményt elérni nagyon nehéz. (pl az én bőrápolási rutinom elég profi, kb mindent végigjártam, belső problémám nincs, viszont sikerült ilyen bőrt örökölnöm, anyukámnak is hasonló problémái vannak...nem mondom, hogy vészes a bőröm, de a korrektor+púder igenis kell mindennap) Szerintem nem bűn tenni valamit azért, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Igen, a csúnya bőrűek legtöbbször erősen önbizalomhiányosak, és a smink, ha ideiglenesen is, de segít. Más szempontból meg azért is fontos, mert egy smink a szép bőrrel kezdődik, anélkül igénytelen, befejezetlen hatású.

Amúgy ismerek férfiakat is, akik használnak alapozót/púdert/korrektort, nincs ezzel semmi probléma, amíg igényes és természetes hatású...

2014. máj. 13. 18:38
 16/18 A kérdező kommentje:
Amúgy tudom, milyen, mert az idősebb húgom már a fél drogériát és gyógyszertárt felvásárolta, hogy rendbehozza a bőrét, és ne kelljen a legjobb alapozót keresgélnie. Nála ez már mindennapi stressz sajnos. És amúgy tök jól néz(ne) ki. :(
2014. máj. 13. 18:40
 17/18 anonim ***** válasza:
2014. máj. 13. 21:16
 18/18 anonim ***** válasza:

"nem tudok egy lány ismerőst sem mondani, akiről ne állapítottam volna meg, hogy használ. Úgy értem, látszik."

Szerintem csak egyszerűen nem vagy képes megállapítani, hogy van-e egy nőn alapozó.

Egy csomó nőnek alapból szép az arcbőre, és nem használ alapozót. Az ösztrogéntől van ez. A kanokban meg tesztoszteron folyik, ezért nekik durvább az arcbőrük.

Aki meg buta, mint te, az emiatt azt hallucinálja, hogy minden nőn alapozó van.

Még én, nőként sem vagyok képes minden esetben kiszúrni, hogy van-e az illető nőn valami, de én nem is képzelem azt, hogy ezt mindenkin kiszúrom.

2014. szept. 20. 06:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!