Sárga fej? 😕

Figyelt kérdés

Sokféle alapozót kipróbáltam, de egyszerűen az összestől sárgás színt kapott az arcbőröm. Az a baj, hogy emellett eléggé pattanásos is és hiába próbáltam erősebb fedésű alapozót a pattikat viszonylag eltüntette, de itt is megmaradt a "sárgaság" illetve a "vakolatos" hatás. Hiába választottam olyan alapozót amo elsőre úgytűnt passzol, mikor rendesen felkentem elütött úgy is a bőrömtől.

Mit tegyek?



2018. febr. 15. 23:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Púder, bázis? Nem segít?
2018. febr. 16. 00:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem igazán próbáltam.

Elég érzékeny is a bőröm. :/

2018. febr. 16. 00:38
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A bázis nem olyan nagy kunszt a bőröd számára, az alapozó annál inkább. Szerintem próbáld ki, barátnőmet én is sminkeltem és a sárga alapozót púderrel tudtam eltüntetni róla.
2018. febr. 16. 00:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Színkorrekció, primer. Nem tudom milyen alapozót használsz, de a drogériás alapozók között a legtöbb narancsos/sárgás illetve rózsaszín,átmeneti színek nem nagyon vannak. Kb light, ivory, beige és ennyi. Tónust tudsz? 3 nagy csoport van:hideg, meleg és semleges (neutrális). Azoknál a márkáknál, ahol elég nagy a színválaszték a szín mellett ott szokott lenni egy C(cool) W(warm) illetve N(neutral) betű is, mert azon belül hogy egy alapozó világos nem mindegy hogy sárgásabb vagy semlegesebb bőrre való. Hideg tónus:kékes erek, rózsaszínes pigmentáció. Meleg tónus:zöldes erek, sárgás/olivás pigmentáció.Neutrális:kettő között,is-is. Sajnos a drogériás márkáknál nincs ennyi variáció illetve nem szokták ezeket jelölni, vagy nagyon ritkán. Próbálj szürkés rózsaszínesebb alapozót. A vakolat hatás elkerülése érdekében inkább szivaccsal vidd fel(nedvesen) ütögető mozdulatokkal ha esetleg még nem próbáltad
2018. febr. 16. 02:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Azt még elfelejtettem,hogy esetleg megpróbálhatod kikeverni a saját színed pl 2 alapozóból. Vannak ilyen termékek (alapozó "világosító" illetve "sötétítő) amivel tudsz az alapozódon vilagosítani, sötétíteni vagy éppen a számodra szükséges pigmenteket az alapozódba keverni. Persze ez macerásabb, nyilván a legjobb ha találsz egy olyan alapozót ami tökéletesen működik színben, fedésben de ez is lehet egy megoldás.
2018. febr. 16. 02:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy illik az alapozód a bőrszínedhez? És a bőrtónusodhoz? Ha megnézed a csuklód, ahol átlátszik az ér, és az ér zöld, akkor sárgás a bőrtónusod, ha kék, akkor rózsaszínes. Anno én a L'Oreal True Match árnyalatai között találtam meg a nekem megfelelőt. Most Sleek alapozóm van, de csak ritkán használom, s akkor egy nagyon olcsó, NYC (asszem) BB krémmel keverem, hogy ne legyen túl sárga.


A vakolatos hatás az alapozótól függ, válts, ha nagyon erős. Vagy hígíthatod nappali krémmel, BB krémmel is. Próbálj ki pár BB vagy CC krémet, azok lágyabbak. A fedést (patik, foltok) korrektorral megoldhatod. Ha csak foltokban vagy sárgás, akkor használj színkorrekciót: A pirosat zölddel, a sárgát pirossal (korrektor) egyensúlyozod. Tehát amikor "full face" sminket készítek, akkor primer után (ami lezárja a pórusaid, előkészíti az arcod, jobban marad a smink) a szemem alá pirosat, az arcomra zöldet teszek, kicsit bedolgozom, majd arra az alapozó.


Ha tényleg nem jó az alapozód és nem is találsz, akkor érdemes elmenned egy profi szalonba vagy egy nagy márkához, ahol szakképzett emberek segítenek neked ennek a megtalálásában. Pl az Aréna plázában a MAC-ben azt hiszem van ilyen, bár még életemben nem tettem be oda a lábam... :)

2018. febr. 16. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!