Szőrtelenítés: mit csináljak, ha az epillátor túl fájdalmas, a borotva meg túl gyakori és macerás?
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy nem találom a számomra megfelelő szőrtelenítési módszert. Van sima borotvám, elektromos epillátorom és egy „fájdalommentes” (dörzsölős) epillátorom is.
Az epillátorral az a gondom, hogy nekem nagyon fáj, és hiába használom már régóta (kb. 1–1,5 éve), egyáltalán nem szoktam meg. Sőt, előtte már napokkal stresszelek miatta, és utána is sokszor érzékeny a bőröm.
A borotva ezzel szemben nem fáj, viszont nagyon gyakran kellene használni, ami macerás, és sokszor már aznap maradnak ki szálak.
A fájdalommentes epillátor pedig gyakorlatilag nem szedi le a szőrt, csak a bőrt hámlasztja.
Azt is hallottam, hogy a borotválástól erősebb lesz a szőr, és később még fájdalmasabb lehet az epillálás, de nem tudom, ez igaz-e.
Ti mit csinálnátok a helyemben? Van valami köztes megoldás, ami nem fáj ennyire, de tartósabb, mint a borotva? Vagy egyszerűen fogadjam el, hogy marad a gyakori borotválás?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:"Azt is hallottam, hogy a borotválástól erősebb lesz a szőr" - nem igaz.
Gyanta: nem mindenki olyan szerencsés, hogy hetekig ne kelljen mennie utána. Nekem világos bőröm és erős, sötét szőröm van, egyrsézt az érzékenyebb részeken konkrétan vérzett sokszor egy-egy szőrtüsző helye, másrészt egy hét múlva már kezdtem pelyhesedni, és mivel sötét a szőr, tök mindegy, hogy csak kevés volt, ugyanúgy látszott, mint egy 3 napos borotválás.
Epilátor dettó.
IPL: ha van rá pénzed ez a legjobb megoldás, én az intim területeken csináltattam meg, mert ott volt a legmacerásabb a borotválkozás. Hosszadalmas (ha jól emlékszem 6 hetenként lehetett menni és nem volt szabad borotválkozni 2 kezelés között, összesen 8 alkalom volt) és drága, de nekem 15 év után mostanában kezd megint annyira besűrűsödni, hogy hetente borotválom. Otthoniról vegyes véleményeket hallok, nyilván a komolyabb gépekkel jobb eredményeket lehet elérni.
Hónalj, lábszár: az előbbit kb. 20-20 másodperc alatt zuhanyzás közben, szappanozás után leszedem heti 2x, az utóbbi picit macerásabb/hosszadalmasabb, de ugyanúgy zuhanyzás közben, szappanozás után nyáron heti 1-2x, télen ritkábban leszedem. Egy-két kósza szőrszál ha ott marad vagy picit érezni már a 3 napos borostát: egy munkahelyi, utcai stb. szituban nem látszanak ezek az apróságok (értsd: a kollégád nem fogja látni a szomszéd asztaltól, hogy már picit szúr a lábadon a szőr, mert 3 napos a borosta). Persze ha téged zavar, az más.

válasza:Én orvosi lézeres szõrtelenítést csináltattam tizenpár éve. Azóta csak pár szál nõ idõnként, azt csipesszel kihúzom, és kész.
A lézer drága volt, és vagy 8-10 alkalom, de nem volt semmi ilyen, hogy közötte nem lehet borotválkozni. Epilálni, gyantázni nem lehetett, mert a lézer nem hat, ha nincs meg a szõrhagyma. A borotválkozás ezt nem zavarja, sõt, a kezelésre is simára borotválva kellett menni. Amúgy az egyes kezelések után 1-2 héttel az akkor meglevõ szõr mind kihullik, és épp mire kezd újra tömegesebben visszanõni, jön a következô kezelés. Vagyis gyakorlatilag a kezelések megkezdése után-alatt is már sokkal jobb a szõrhelyzet, nem csak a 10. alkalom után.
Életem legjobb beruházása volt. A lányaimnak tervezek is egy-egy kezeléssorozatot befizetni ha betöltik a 18-at.
Kapcsolódó kérdések:
Borotvától kicsi pattanás szerű pöttyök lesznek rajta, habbal együtt is, mit csináljak?
Anyukám az a típus, akivel ilyeneket nem tudok megbeszélni. Viszont nem tudom, hogy mit csináljak. Ha borotválkozom, mindig ott marad egy kicsi, nem tudom leszedni az egészet, a gyanta, meg a krém nem használ, kozmetikus meg hát titokban nem igazán megy. Mit csináljak?...
nagyon erős fekete a szőröm mindenhol, ritkán de intim helyen is szoktam borotválni, viszont 1-2 nap múlva ahogy nő minden egyes szőrszálnál piros lesz és fáj, és ez kb 2 nap alatt múlik el teljesen, gyantát vagy eplilárot ne is írjatok, mert azt majd inkább pár év...
Első alkalom lenne, még soha se csináltam. Sokan mondják, hogy kozmetikushoz kéne menni, de lehetőleg inkább otthon csinálnám - ha azzal is elérhető a kívánt eredmény. Nagyon szőrös vagyok, ha nem is fogom állandóan gyantázni, de egyszer szeretném kipróbálni. Az...
Borotva, gyanta vagy epilátor? Én eddig borotvával, de át szeretnék térni gyantára. Gondolom borotválás után elég fájdalmas lesz.
Lehetőleg olyan módszert szeretnék ami nem erősíti a szőrt. Köszönöm
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!