IPL vagy epilátor?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy éve gyantáztatok, de kezdem unni a dolgot, túl sokat kell várnom “szőrösen”, hogy gyantázható lehessen, mert általában 3.-4. hétre lehet vele dolgozni, de akkor meg már megjön, úgy pedig nem szívesen járok kozmetikushoz.

Így 2 dolgon vacillálok, az egyik az IPL, a másik pedig az epilálás.

Főálláskeresőkent sajnos nem engedhetem meg magamnak, hogy milliókat elköltsek dióda lézeres kezelésekre, így erre a két opcióra csökkent a dolog.

Ki, melyiket javasolja?

jún. 3. 21:05
 1/3 anonim ***** válasza:

Hát teljesen más a kettő.

Szerintem a hagyományos módszerek között az epilátor verhetetlen. Ha rendszeresen csinálod, akkor elég ha 1,5-2 hetente átfutsz pár perc alatt azon a területen ahol addigra kinőtt a szőr. Rendszeres használattal pár perc alkalmanként.

Az IPL gép pedig jó dolog, de jó pár hónapig kell 1-2 hetente használnod, hogy hatása legyen, és akkor sem lehet tudni előre, hogy mennyire lesz hatásos. Emellett fenntartó kezelések akkor is szükségesek lesznek. Továbbá elég időigényes.

Szerintem jó mindkettő, de 2 hetente átfutni epilátorral a lábadon sokkal rövidebb idő, mint az IPL géppel. De ugye az IPL géppel, ha beválik neked, akkor jópár hétig szőrtelen leszel (de akkor is havi 1x ajánlott a fenntartó kezelés.

jún. 3. 21:13
 2/3 A kérdező kommentje:

,,Próbaként” rendelnék Vintedről egy Babylisseset, régebbi darabot (IPL), nagy hülyeség lenne epilátor helyett?

Mármint inkább a Babylissre lennék kiváncsi, ha esetleg van tapasztalatod vele

jún. 3. 21:21
 3/3 anonim ***** válasza:

IPL készüléket használtan venni teljesen lutri, mert ezekben van egy bizonyos darabszámú villanás, ha azt elhasználod, kuka...

Nekem egy braun IPL készülékem van, hónaljról és bikinivonalról teljesen eltűntette a szőrt, de ez jó 4-5 hónapos használatot jelentett és fehér bőr+ sötét szőr kombinációm van, ami IPL készüléknél a legjobb. (világos szőrre hatástalan)

Az epilátor jó, de szerintem az a legfájdalmasabb, ha nem akarsz sokat költeni az otthoni gyantázás a legolcsóbb és legegyszerűbb (patronos gyantamelegítő + gyantapatron kell hozzá, meg lehúzócsík) - X-Epil a legjobb.

Ha ragaszkodsz az IPL-hez vegyél egy normális, új készüléket 150 körül kezdődnek. (az ilyen 30-50 ezresek csak pénzkidobásra jók)

jún. 5. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Milyen epilátort ajánlanátok ár-érték arányban, ami jó, erős lábszőrzet eltávolítására?

Illetve mi a véleményetek, tapasztalatotok epilátor használatáról?

Más is érez így ezzel kapcsolatban?

Itt a téma most a szőrtelenítés. Első körben még nagyon fiatal koromban krémmel szedtem le, igazából jól le szedte viszont iszonyat büdös és macerás. Aztán utána el kezdtem borotválni, tetszett is hogy szép simára le szedi (mivel ugye a felszínen lévő szőrt szedi le)...

Ki mivel szőrteleníti a hónalját? Nagyon fáj az epilátorral?

Az IPL drága.. epilátorral milyen? A krém meg borotva annyira nem jött be nekem, meg legalább 2-hétig jó lenne ha sima lenne..

Nyakon, állon, száj felett lehet használni az epilátort?

Tudom, van erre külön készülék, de nem szívesen költenék arra. Lehet belőle baj, vagy biztonságos ott is használni? Vannak esetleg tapasztalatok? Nő vagyok.

Létezik olyan hogy a sok szőrtelenítés után epilátorral előbb utóbb kikopik a szőr és nem nől tovább, és nem kell többet szőrteleníteni?

Évek óta epilálom a karjaimat és a lábaimat de még mindig nől a szőr rajtam. De már csak halvány nem erős meg nem fekete. És már csak 1 hónapban egyszer kell leszednem magamról mert nagyon lassan nől. Mikor fog végleg kikopni és nem nőlni tovább? Neked hány év után...

Szőrtelenítés,Epilálás előtt érdemes lefürdeni vagy fürdés nélkül is jó?

Hol epilálod magad? Mennyi idő mire végzel? Epilálással mennyi idő volt mire végleg nem nőtt vissza rólad a szőr? Milyen időközönként epilálsz? L

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!