Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Cartier vagy Omega a nagyobb...

Cartier vagy Omega a nagyobb presztisű óramàrka?

Figyelt kérdés

aug. 30. 14:12
 1/7 anonim ***** válasza:
34%
Általánosságban a Cartier nagyobb luxus- és státuszpresztízzsel bír a nagyközönség és a divatvilág szemében, míg az Omega a technikai óragyártás, a pontosság és a történelmi jelentőség terén élvez magasabb szakmai presztízst. Ha a tiszta társadalmi státuszt és az ékszer-luxus kategóriát nézzük, a Cartier áll közelebb a hierarchia tetejéhez, míg az Omega a prémium szerszámórák (tool watch) és a sportos elegancia királya.Összehasonlítás főbb szempontok alapjánSzempontCartierOmegaFő erősségIkonikus dizájn, ékszerészeti örökség, időtlen eleganciaTechnikai innováció, végtelen pontosság, történelmi teljesítményKözponti modellekTank, Santos, Ballon BleuSpeedmaster (Moonwatch), Seamaster, ConstellationMárkaimázsKirályi családok, hollywoodi elit, magas divatŰrhajósok, James Bond, Olimpiai JátékokSzerkezetekKiváló saját (in-house) és ETA alapú szerkezetekÚttörő Co-Axial és Master Chronometer szerkezetekMiért a Cartier presztízse nagyobb a társadalmi elitben?A királyok ékszerésze: XIV. Eduárd brit király a „királyok ékszerészének, és az ékszerészek királyának” nevezte a márkát. Ez a történelmi beágyazottság olyan exkluzív státuszt ad neki, amivel kevés óramárka vetekedhet.Ikonikus formák: A Cartier alkotta meg az első modern férfi karórát (Santos, 1904). A négyszögletes Tank vagy a Santos dizájnja azonnal felismerhető státuszszimbólum az üzleti és művészvilágban.Értéktartás: Az elmúlt években a Cartier vintage és modern modelljei (különösen a mechanikus Tank és Santos változatok) rendkívül keresetté váltak, ami növelte a márka befektetési presztízsét.Miért az Omega presztízse nagyobb az órakedvelők (horology) körében?Történelmi mérföldkövek: A Speedmaster volt az első óra a Holdon (Moonwatch), a Seamaster pedig a professzionális búvárok és James Bond hű társa.Technológiai fölény: Az Omega saját Co-Axial gátszerkezetei és a METAS (Master Chronometer) minősítései rendkívüli pontosságot és mágneses védelmet (15 000 gauss-ig) biztosítanak, amiben technikailag megelőzik a Cartier alapmodelljeit.Tiszta óragyártó identitás: Míg a Cartier-re sokan divat- és ékszermárkaként is tekintenek, az Omega egy tiszta, kompromisszummentes óragyártó óriás.A döntéshez érdemes átgondolni a céljaidat. Meg tudnád mondani:Milyen alkalomra keresel órát (napi használat, öltönyös események, sportolás)?Melyik stílus áll közelebb hozzád (a klasszikus elegáns formák vagy a robusztusabb, sportosabb dizájn)?Fontos-e számodra az óra szerkezetének technikai komplexitása?
aug. 30. 15:10
 2/7 A kérdező kommentje:

Nagyon szèpen köszönöm a rèszletes vàlaszt.

Nekem az elegáns,ès öltöny óràk a stílusom ès az öltözködèsem is. Így több mint valószínű a Cartiert lesz a vàlasztàs, a leírtak alapján. Mellesleg szemèly szerint is a Cartiert feljebb pozícionálom mint az Omegàt, bár mint kèt màrkàt szeretem.

Egyèbkènt èn a règi vintage órákat szeretem, ès a kiszemeltem is egy vintage Cartier Santos octagon lenne. :)

[link]

aug. 30. 15:22
 3/7 anonim ***** válasza:
26%

Ezt is bemásoljam az ai-nak és megosszam a válaszát, ahogy az előbb, vagy innentől képes leszel egyedül is a vele való csevegésre?

Vagy mindenáron velünk akarod megosztani, mekkora gizda vagy hogy ilyen drága órák tetszenek?

aug. 30. 15:32
 4/7 A kérdező kommentje:
Én nem vagyok gizda! Ember! Mitől lennèk gizda? Attól mert szeretem a karórákat? Egy normális kérdèst tettem fel 2 màrkával kapcsolatban, mert csak kedvelő vagyok ès nem szakèrtő. És ezèrt vagyok gizda? Miért kell bele állni a màsikba minden ok nèlkül?....
aug. 30. 15:55
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem, nem azért. Hanem azért, mert a második hozzászólásod már nem információ-igénylés, hanem információközlés: már nem vagy kíváncsi semmire, csak elmondod (eldicsekedsz?) hogy mit szeretsz, mit akarsz venni. Amire mondhatnám azt is hogy ki kérdezte, de nem teszem, mert tényleg nem akarlak bántani. Csak jelzem, hogy innentől a mi szerepünk véget ért, már csak csevegni akarsz, arra meg ott a csetdzsipó. Ő megdicsér, hogy jó az ízlésed.
aug. 30. 16:07
 6/7 A kérdező kommentje:

Èn nem akarok csevegni senkivel. És azt nem tudtam, hogy te honnan másoltad ki a szöveget, azt hittem kút fejből írtad.

" Meg tudnád mondani:Milyen alkalomra keresel órát (napi használat, öltönyös események, sportolás)? "

Azt hittem ezt a kèrdèst te írtad ès erre válaszoltam ès elmondtam az elképzelèsemet. Ès akkor erre meg gizda vagyok...

Ha ennyire antikomunikatív ember vagy akkor miért pont te válaszoltál ráadásul kimásolt szöveggel. Azt hittem hozzáértő ember vagy... De èn vagyok a gizda.... Tipikus magyar mentalítás... De m1 is zárjuk le mert ennek nincs értelme. Én nem jàtszok Mónika showt...

aug. 30. 16:15
 7/7 anonim ***** válasza:
A Cartier egy divatcég aki csinál órákat is, az Omega meg egy óragyártó. Utóbbi mindig nagyob presztízzsel fog bírni az órakedvelők körében. A Cartier nevéhez fűződik az első férfi karóra ami miatt a megtűrt kategória de azon túl hogy ezt meglépték, nem sokat tettek hoztá az óragyártáshoz.
szept. 1. 03:13

Kapcsolódó kérdések:

Mennyire gyakori, hogy egy nönek (az ideálisnak tekintett) 60 / 90-nél nagyobb csípő derék aránya?

Azt vettem észre, hogy 110cm körül már a derék is vaskosab és ez a 1,5-es arány leromlik

Mit csináljak hogy picit nagyobb legyen a mellem?

nagyon pici melleim vannak, de már a huszas éveim elején járok. Szeretnék nagyobb melleket, ezt is elfogadom mert nem a mell a lényeg, de jo lenne csak egy picivel nagyobb mell. Hogy a szép pulcsiból normálisabban látszódjon és ne kelljen mindig push-up melltartót...

Van olyan turi Budapesten, ahol van nagyobb mennyiségű táska?

Olyanra gondolok, ahol nem csak 1-2 szakadt ocsmányságot talál az ember, hanem sok van, ami közül lehet válogatni, még akkor is, ha esetleg nem a legjobb állapotban vannak

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!