Miért ekkora divat a műköröm?

Én 1,5 évig hordtam műkörmöt, 7. osztály végétől 9. osztály közepéig, utána csak hosszabb iskolai szünetekben.
Ne haragudj, de valami qrvanagy hülyeség az, hogy nem lehet benne normálisan tesizni, írni. Ilyet csak az tud mondani, aki még sosem próbálta. Igenis lehet benne tesizni teljesen akadálymentesen, még hosszabb körmökkel is, egyedül akkor probléma, ha már eléggé le van nőve (2 hét+), és röplabdázni kell, vagy esetleg kiütőcskézni,bár nem hinném, hogy ez 8. osztályban sűrűn előfordul.
Az egyszerűen nevetséges gondolat, hogy nem lehet írni vele. Komolyan, ezen csak röhögni tudok :D
Hogy 14 évesen való e, vagy sem, azt inkább ne te magad döntsd el, hanem a szülők. Ha ők azt mondják, hogy rendben, akkor te szerintem ne bíráld felül a döntéseiket.
Lehet, hogy van olyan, aki divatból hordja. Speciel én azért szerettem, mert gyengék a körmeim, és nagyon nehéz őket megnöveszteni. Ha sikerülne is, biztos, hogy letörik az egyik, vagy nem lesznek egyformán hosszúak, és akkor le kell reszelni rövidebbre azokat, amik már megnőttek szép hosszúra. Valamint iszonyatosan béna vagyok a körömfestésben, biztos, hogy mellé megy, nem lesz egyformán felkenve a réteg még a bal kezemen se, a jobbról akkor már inkább nem is beszélek. Mintával inkább nem is próbálkozom.
Nekem nagyon sok lány osztálytársam van (22). Ebből kettő tudja úgy megcsinálni a körmeit, hogy tényleg megdicsérem, mert valóban szép. A többiek ugyanolyan ügyetlenek, mint én.
Mielőtt megkérdeznéd, miért nincs műkörmöm most, ha ennyire szeretem, akkor elárulom, hogy suli miatt nem lehet, ugyanis egészségügyi szakközépiskolába járok, és 1-2 szaktanár képes emiatt egyest adni, mivel ápolóknak készülünk, ezért már az órán úgy fel kell lennünk készülve, mintha élesben nyomnánk. 9. első félévében még volt műkörmöm, valami iszonyatos nagy harcokat nyomtunk le a tanárral, aztán megbékéltem, bár még mindig nem tartom fair dolognak ezt a szabályozást, de én döntöttem így, hogy ide iratkozom.

Nekem is hosszú körmöm van, de saját. Festeni is egészen tudom, meg formára reszelni, bár bal kézzel még mindig ügyetlenkedek. Fél éve volt egy olyan pillanatom, hogy na jó, nem rágom tovább, és mostanra nagyon szép egészséges és hosszú.
Mindent lehet vele csinálni, a műkörömmel is, beszéltem már erről osztálytárssal akinek volt. Igaz ő is mondta, hogy egy idő után már rossz vele pl. tesizni. Ebben az évben röpit tanulunk, ezért már ő is a saját körmére hagyatkozik. Hamar hozzászokik az ember, és tudja mit csinálhat vele, és mit nem, de a mindennapi életben senkit nem akadályoz.
Az mindenkinek a saját dolga, hogy milyen körmöt szeretne, a hegyes és csicsás műköröm nekem se tetszik, úgy átlagban a műkörömmel sem értek egyet, de amíg nekem nem kötelező, addig mindenki azt csinál, amit akar. :)

Nem divat a műköröm... Nézd meg a divatmagazinokat, nézd meg a modelleket, nézz meg bármilyen fashion blogot. Sehol egy műköröm!
Nekem is volt régebben, 18-19 éves korom körül, kb 3 hónapig.
Szerintem sokkal szebb egy igényesen lereszelt, normális méretű, szépen lakkozott köröm.
26/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!