Milyen az jó öltöny?
Pl. MR.Sale honlapján láttam olyan hogy
20% gyapjú,55%poliészter, 25% rayon.
Ez mit jelent? Milyen anyagú egy jó öltöny?
Elég rossz. A jó öltöny (klasszikus) ott kezdődik, hogy 100,00 % gyapjú az alapanyaga. Azért írtam, hogy klasszikus, mert nyilván vannak len, selyem, pamutöltönyök is, de ezek a speciális kategóriát képviselik.
Olyat keress, aminek a külső anyagában egyáltalán nincs műszál. Vannak gyapjú-pamut kevertszálas anyagú öltönyök is, ezek is egyenek minimum 80% gyapjú és maximum 20% pamut összetételűek (a klasszikus vonalon értem), ez fontos az anyag gyűrődési tulajdonsága szempontjából. Mindazonáltal a gyapjú télen fűt, nyáron hűt (persze vannak külön téli és nyári modellek is) légáteresztő (vagyis nem nem lehet beleizzadni) és könnyű.
Gyapjúból is rengeteg minőség létezik, ha módod van rá, minimum Super100-as minőségűből készült öltönyt válassz. A nagyobb divatmárkák alapdarabjai jellemzően ilyen minőségben készülnek, a minőséggel az ár közel exponenciálisan emelkedik.
Jó öltönyt (anyagra értem - Super100-as gyapjú minimum, a szabásra nincs garancia, olyan 60-70 ezer Ft-tól lehet venni noname márkában).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!