Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » HP kedvelők! Melyik tárgy,...

HP kedvelők! Melyik tárgy, lény, vagy egyéb dolog a Harry Potter-ből az, ami leginkább jelképezi önmagad legyőzését/újjászületést és jól működne tetoválásként?

Figyelt kérdés

A főnix kézenfekvő lenne. Gondolkodtam a horcruxokon is, de az túl sok tárgy. Vagy egy egyszerű villámra, mint hogy Harrynek le kellett győzni magát. Vagy egy olyan dolog, ami el tud pusztítani egy horcruxot? A kard, baziliszkusz fog, táltos tűz?

Vagy a halál ereklyéinek szimbóluma?

Vagy valami nagyon elvont, vagy egy apró részlet a varázs világból?

aug. 5. 15:49
 1/5 anonim ***** válasza:
35%
Annyira nagy rajongó nem vagyok, de a legvarázslatosabb erejű dolog Harry Potter tiszta lelkűsége. Ez adja ereje 99 ℅ át.
aug. 5. 19:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Hogyha a halál legyőzése, újjászületés a téma, akkor konkrétan a feltámadás köve vág ide nagyon. Persze, a pálca meg a köpeny is az ereklyék része, de a pálca inkább a nyers erő, a köpeny meg az elbújás a halál elől/a kicselezése. A konkrét visszatérés az a kő.

A főnix az elég evidens újjászületés szimbólum.

Félelem, vagy valamilyen más, nagy léptékű lelki akadály legyőzéséhez jó a dementor-patrónus páros.

Az önmagad legyőzése már nehézkesebb, itt talán valami Neville-hez kötődő dolog is jó lehet, mert ő az, aki a leginkább szembeötlő módon átlépett a saját árnyékán a történet folyamán, egyre nagyobb léptékben. Vagy

tegnapelőtt 03:54
 3/5 anonim ***** válasza:
63%
Egy elsős meg egy hetedikes Neville egymás mellett 😄
tegnapelőtt 05:32
 4/5 Metionin ***** válasza:
Én se vagyok rajongó, elsőre a főnix jut mindenki eszébe de szerintem tetkóként elcsépelt ha csak nem valami különleges módon valósítja meg a tetováló. Neville jó ötlet, lehetne pl. a pálcája vagy a patrónusa.
tegnapelőtt 11:46
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Engem az a jelenet nagyon megérint, amikor a negyedik rész temetős jeleneténél Harry feláll a sír mögül, ahová fedezékbe bújt Voldemort átkai elől, hogy szembenézzen vele. A könyvben Voldemort kigúnyolja őt, hogy nem fog bújócskázni vele. Harry feláll, tudja, hogy semmi esélye, de férfiként akar szembenézni vele, védekezve, ahogyan az édesapja is tenné/tette. És végül ugye ki is mondja a Capitulatust az Avada Kedavrával szemben.

Szerintem ez kifejezetten önmagam legyőzése-meghaladása tematika. Ráadásul itt (is) közvetlenül a halálfélelmet győzi le magában.

Hogy hogyan ábrázolnám? Vagy egy dacosan pálcát ragadó alak egy sírkő mellett; vagy esetleg a két összekapcsolódott pálca (ahogy a Priori Incantatem fonala összekapcsolja őket).

tegnapelőtt 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Szerintetek miért van ennyire kiszáradva a tetoválásom? (kép)

Hétfőn lesz egy hetes. Rendesen kentem bepanthennel, napi 6 órát volt rajt fólia és hatszor kentem egy nap ahogy a tetováló mondta. Víz nem érte. Miért száradt ki ennyire? Most csúnyább lesz majd ez miatt?

Mi a véleményetek egy Augurán tetoválásról?

Mint ami Delphi-nek van a Harry Potter és az Elátkozott Gyermek-ben.

Hogyan kapcsolódik a Harry Potterből ismert halál ereklyéi (deathly hallows) a melegekhez?

Megfigyeltem, hogy sok meleg tetováltatja magára ezt a motívumot, vagy hordja magán más formában, pl karkötő.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!