Miért van ez a hivatásom miatt?
Hali!
Miért van az, hogy még a beszélgetés elején amikor megtudja a lány, hogy börtönőr vagyok akkor nem is nagyon akar tovább beszélgetni?!
Akivel meg sikerül jobban elbeszélgetnem az mindig azt mondja, hogy kellemeset csalódott, mert amikor elmomdtam, hogy mi a munkám (számomra ez hivatás!!) Akkor nem gondolta volna, hogy ilyen vagyok (ugye az előítéletek miatt)?!
Ez továbrra is így lesz, hogy a hivatásom miatt nem foglalkoznak velem? (Pedig a diplomám is folyamatban így tiszt leszek lassan...) vagy csak rosszakkal próbálkozok?!
(Illetve amikor az egyenruhásokról van szó a nők körében, minket valahogy mindig kihagynak, de miért?!)
Szerintem csak rosszaknál próbálkoztál eddig. Nem tudom mi kivetni való van abban hogy börtönőr vagy. Igaz én férfi vagyok, másképp gondolkozom mint a nők.
Nem gondoltam volna hogy ilyen foglalkozás eltántorítaná a nőket. Akkor mint szólnának mondjuk egy boncmesterhez (nem leszólásból említem őket)...
Én is úgy látom, hogy van az emberekben valamilyen előítélet a börtönökben dolgozókkal szemben, akár börtönőrről, akár civilről van szó. Szerintem azért van, mert a legtöbb ember semmit sem tud a börtönök működéséről és úgy képzelik el, mint amit pl egy filmben látnak. Valamiért tényleg azt gondolják sokan, hogy a börtönőrök erőszakosak, agresszívak, ez terjedt el róluk. De talán az is lehet ennek az oka, hogy akik a börtönőrökkel kapcsolatban nyilatkoznak, sokszor valószínűleg a rács másik oldaláról látták az eseményeket és emiatt persze inkább negatívan festik le őket. Aztán gondolom ezek a pletykák meg elterjednek.
Nekem az egyik családtagom dolgozik börtönben, úgyhogy én is találkoztam már sok bv-ssel, de ők is teljesen normális, hétköznapi emberek, csak persze egy kívülállónak ez az egész nagyon furcsa lehet. Én nem tudom, hogy a többi nőből ez mit vált ki, de nekem személy szerint ez inkább vonzó foglalkozás, mintsem ijesztő. Ennél férfiasabb hivatás nem sok létezik. Szóval sokféle nő van, sokféle gondolkodással :)
Az utolsó kérdésedhez: nekem amikor bárhol szóba kerül, hogy mivel foglalkozik az a családtagom és elmondom, h a BV-nél, sokszor csak néznek nagyokat, azt se tudják mi az. Elmondom, hogy börtönben dolgozik, visszakérdeznek: szóval rendőr? Na, én erre nem tudok mit mondani, a legtöbb ember talán még mindig azt hiszi, hogy rendőrök dolgoznak a börtönökben, a BV-ről, mint szerv pedig azt se tudják, hogy létezik... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!