Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az a kifejezés, hogy szűz?
Miért van arra egy külön kifejezés, hogyha valaki még soha nem szexelt? Miért kell ezt becímkézni?
Pl Van aki soha nem ült repülőn még sincs rá külön kifejezés. Persze mondják, hogy szűz repülésben, de az is a szűz szóból ered, amit a még nem szexelt embert emberekre használunk. Nem hiszem, hogy ennek a szűzhártya lenne az oka, hisz az pl férfiaknak nincs is.
Vagy ha egy nő szült, arra sincs külön kifejezés, pedig a csontvázból megállapítható. Ez alatt azt értem, hogy testi “elváltozást” okoz.
Szerintem borzasztó nyomasztó ez a címkézés ráadásul korhoz is kötjük, ki hány évesen először.

válasza:Szerintem ez két fő ok miatt maradt ennyire a köztudatban.
Egyrészt a vallásban lévő szerepe a szüzességnek, másrészt – ami részben ehhez is köthető – egy időben a szűz lány volt a megfelelő arajelölt; aki már szexelt, "romlott" volt és nem kellett feleségnek. Szóval sokáig volt a szüzességnek fontos és pozitívan megkülönböztető szerepe. Azóta már rég változott a társadalmi norma, de ettől még a "címke" továbbra is bőven él.

válasza:Eredetileg ez kizárólag a nőkre értve volt fontos. Mivel férfijogú társadalmak voltak szinte mindenhol a világon (azaz a vagyon apáról szállt fiúra), ezért a férfiaknak volt fontos, hogy a legelső gyerek, akire majd a vagyont hagyják, a saját gyerekük legyen, ne kakukkfióka. Ezért volt érték, ha tudták, hogy nem terhes nőt vesznek el. És emiatt értékelődött fel a szüzesség.
Másrészt, az anyák is szüzességre nevelték a lányaikat. Mivel fogamzásgátlás még nem volt, és ha egy lányt kefélgettek, az bizony azzal járt, hogy gyereke lett, és a régi szűkös körülmények közt senki nem akarta más gyerekét etetni, ruházni, tehát az anya vagy hajadonként öregedett meg, vagy elvette valami 30 évvel idősebb férfi, akinek már mindegy volt.
Szóval, a nők szüzessége az élet fontos része volt. Mint a férfiak vagyona.
És mivel érték volt a szüzesség, a vallásban is ezért lett érték. (A vallásokat a helyi mindennapi élet mintájára találta ki minden nép, minden kontinensen.)

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Azért mert értéke van!
Az hogy nem ültél még repülőn senkit sem érdekel, de aki szexelni fog veled annak nagyon is releváns, hogy kivel/mivel csináltad már előtte.
Én például szűz vagyok és csak szintén szűz nővel szeretném, aki ugyanúgy szűz pasit keres magának.
6-os, szerintem pedig beteg dolog így mérni egy ember értékét.
A valódi számot, hogy hány emberrel és mit csinált meg csak ő maga tudhatja. Megkérdezed mond egy számot, vagy igaz vagy nem. A lényeg, hogy szeressen és legyen hűséges.
Nekem például jobban számít a repülő, mert ha soha nem hajlandó repülőre ülni, akkor nagyon messzire nem tudunk elutazni, én viszont szeretnék.

válasza:"a történelem nagy részében"
Sok országban ma is.
"beteg dolog így mérni egy ember értékét."
Te méred így....
Ha így mérnéd nem kérdezed volna.
Erről ennyit.

válasza:További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!