Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Escapelle tudni valok/segitseg?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Escapelle tudni valok/segitseg?

Figyelt kérdés
Ma vettem be a gyogyszert, mivel tegnap nem tudtam hozza jutni, viszont tegnap kozosultem a baratommal es ugye nem hasznaltunk ovszert emiatt kellett ezt bevennem, baratnomet kertem meg segitsen, igy ma o vette meg nekem. Mivel elosszor hasznaltam ezt a gyogyszert felek mi lesz, mer olvastam hogy ki hanyhatom, meg nem sikerul es emiatt nagyon sok a felelem bennem… Valaki eltudna mondani nekem jelenleg valahogy hogy megnyugodjak illetve hogy utanna mitcsinaljak stb? Illetve le irnatok a sajat tapasztalaitokat?

okt. 31. 16:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

"es ugye nem hasznaltunk ovszert emiatt kellett ezt bevennem"

Emiatt automatikusan nem kellett volna bevenned, minden attól függ, hogy a ciklusod hányadik napján vagy.

Egy nő a ciklusa során mindössze 12-24 képes megtermékenyülni, amíg a petesejt életképes. Ha ez elhalt, akkor az adott ciklusban több petesejt nem érik meg.

8. Osztályos biológia. 11. Osztályosban kicsit mélyebben is érintik.

okt. 31. 17:33
 2/11 A kérdező kommentje:
Persze elfogadok minden velemenyt es hasonlot, de itt arra kerek meg mindenkit hogy diszkret valaszt adjatok, mivel nekem ez volt az elso alkalmam.
okt. 31. 17:35
 3/11 A kérdező kommentje:
Oktober 25.-en ert veget az mensim, 21-tol, jelenleg benne vagyok a ,,termekeny hetben” mivel tegnap tortent azaz 30.-an 3 napra irta az ovulaciomat, jelenleg ugye 2 nap mulva ovulalok.
okt. 31. 17:42
 4/11 anonim ***** válasza:

Értem én, csak mondom, hogy jobb, ha az alapokkal kezded és sokkal könnyebb lesz az életed.

Most egy akkora hormonbombát nyomtál be, hogy az ovulációd így el fog maradni.

Egyébként beléd is élvezett?

okt. 31. 18:03
 5/11 anonim ***** válasza:
Volt a dobozban egy hosszú papírfecni, azt olvasd el!
okt. 31. 18:08
 6/11 A kérdező kommentje:

5. Valaszolo

~Igen, el olvastam a papirt, csak szeretnek biztosra menni es segitseget kerni!

okt. 31. 18:31
 7/11 A kérdező kommentje:

4. Valaszolo

~Nem, nem elvezett belem, mivel o nem erezte hogy elment volna, igy az elovaladek miatt felunk, es amiatt hogy benne vagyok ebben a hetben igy nagy az eselyunk ra.

A neten pedig utanna neztunk es ezt irtak, igy biztosak szerettunk volna lenni benne.

Egyebkent koszonom a valaszodat, es turelmed!

okt. 31. 18:37
 8/11 anonim ***** válasza:

7-es.

Hivatalos Pearl indexe a megszakításnak 96% tökéletes alkalmazás esetén.

[link]

Effectiveness comparison résznél

Coitus interruptus

Általános használat 80%

Tökéletes használat 96%

Általános használat: Nem tudom, hogy kihúztam-e, csak egy kicsit ment be valószínűleg, és volt előtte ejakuláció nem sokkal

Tökéletes használat: Időben kihúztam és ejakuláció sem volt aznap.

Ez összeszokott párnál nagyon jól működik, de a szavaidból ítélve nagyon fiatalok vagytok.

Jól tetted, hogy bevetted. A következő hónapokban viszont rendszertelen lehet a menstruációd és sok furcsaságot tapasztalhatsz a ciklusoddal kapcsolatban.

De lehet, hogy semmi változás nem lesz.

okt. 31. 18:49
 9/11 A kérdező kommentje:
Akkor jelenleg ,,vedett vagyok’’ a terhessegtol? (Egyebkent nem hanytam ki a gyogyszert, jelenleg a fejem faj egy picit, es egyszer ketszer volt hanyingerem de meg sem mukkant, azon kivul pedig semmi).
okt. 31. 18:57
 10/11 anonim ***** válasza:

Bőven védett vagy. Akkor is az lennél, ha nem vetted volna be.

A megszakítást kicsit túllihegik az emberek.

Amiket olvashatsz, hogy "nővérem ismerősének a testvérének a barátnője"... Na, most ez ilyen urban legend.

Az emberek maguknak sem vallják be, hogy esetleg elrontották a megszakítást.

Az előváladékot a Cowper mirigy termeli. Azért van, hogy a húgycső savas kémhatását semlegesítse az ejakuláció előtt. Ugyanis a sperma lúgos kémhatású, a húgy pedig savas. Így nagyon roncsolódna a húgycsőben a spermium.

A hüvely is egyébként savas kémhatású, ami szintén nem kedvez a spermiumoknak.

Az előváladékba két módon kerülhet spermium:

1. vagy történt előtte ejakuláció, ami után nem történt vizelés, így az előváladék könnyen fel tud venni életképes spermiumot a húgycsőben.

2. A férfi olyan ritka emberek közé tartozik, aki leakage típus, az az izgalom hatására az ondóvezetékből szivárog spermium.

Volt erről kutatás.

100 férfiből 27-nek találtak az előváladékában életképes spermiumot, ám ezeknek csak a 4%-ában volt megtermékenyítésre is alkalmas mennyiség.

Na, most azt a 4%-ot kb elintézi a hüvely savas kémhatása + a síkosító.

Szóval, amikor arról olvasol, hogy "Megszakítás mellett lett" terhes, azok általában úgy vannak, hogy hát elrontotta a megszakítást, de azért azt mondja, hogy nem rontotta el(esetleg második menet volt), mert könnyebb arra fogni, hogy igen, úgy jött össze, hogy mindent tökéletesen csináltam, miközben nem.

okt. 31. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!