Kezdőoldal » Szexualitás » Heteroszexualitás » Miért tűnik úgy, hogy a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért tűnik úgy, hogy a férfiak általában sokkal gyakrabban vágynak szexre, míg a nők sokszor kevésbé? Milyen biológiai, pszichológiai vagy társadalmi tényezők állhatnak a különbség hátterében?

Figyelt kérdés
júl. 7. 11:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
21%
Nekem annyi, hogy egy álag férfi élvezhetetlen, inkább kihagyom.
júl. 7. 14:09
 12/13 anonim ***** válasza:
71%

"Milyen biológiai, pszichológiai vagy társadalmi tényezők állhatnak a különbség hátterében?"

Egy nő egyszerre csak egy személytől lehet terhes, egyszerre egy gyermeket tud szülni (nyilván lehetnek ikrek is, de érted a lényeget).

Egy férfi viszont akár egyetlen nap alatt teherbe tud ejteni több nőt is.

A férfiaknak az az evolúciós céljuk, hogy a saját dns-üket minél több utódba tudják átvinni, ezért igyekeznek minél több nőt megtermékenyíteni. Míg a nőknek a saját gyermekük felnevelése az elsődleges, ezért általában egyetlen hűséges párra vágynak, aki segíti őket ebben.

Ezért van az is, hogy a társadalom a mai napig a sok partnerrel lefekvő nőket rosszabb színben tünteti fel, mint a sok partnerrel lefekvő férfiakat. Az, hogy egy férfi különböző nőkkel van, "természetesebb", mert az ilyen férfiak a sikeresebbek a saját tulajdonságaik továbbvitelében. Egy olyan férfi sikeresebben örökíti tovább a jellemzőit aki nem egy, hanem 200 gyermeket nemz, egy olyan anya pedig sikeresebben neveli fel a saját gyermekét, aki egy védelmező párt talál magának aki mellette marad és segít neki a nevelésben.

júl. 7. 14:36
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Azért tűnik úgy, mert fixen kevesen merik kimondani, hogy egy átlagos nőként sokkal könnyebb szexhez jutni, mint férfiként, az átlag alatti férfiak meg sokkal vokálisabbak az átlag alatti nőkhöz képest, a szexhiány illetően. Minden más csak belemagyarázás, nem annyira bonyolult rájönni hogy ez egy verseny és nem kívánság műsor. Nyilván ott az opció a fizetősre, de oda aztán nem tudsz visszamenni reklamálni, hogy nem volt jó, meg hogy elkaptál valami nemi betegséget.

Vagy elfogadod ami jutott vagy esetleg kapálózol hátha kis morzsányi ingyen szex összejön itt-ott, aztán rájössz, hogy már 30 is elmúltál és egy kezeden megtudod számolni hányszor szexeltél, ha egyáltalán elvesztetted, arról nem is beszélve, hogy nem is kívántad azokat a nőket különösebben. Ez a valóság, nem kell túlbonyolítani a dolgot, akinek nincsen ilyen problémája az el sem gondolkodik ilyen dolgokon.

júl. 7. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Kaphatnék válaszokat a nőkkel kapcsolatosan, hogy miért mindenki irigy/féltékeny a szép lányokra,mint én?! Már unalmas, hogy mindenki ugyanazt akarja...

A feltett kérdésemmel az a szándékom lenne, hogy válaszokat kapjak a nőkkel kapcolsatos kérdésekre, miért a szép nők a fő célpont, mi a pszichologiai oka mind annak amit kapunk. Miért alakult ki a nőkkel szembeni irgység? Hogyan állítsuk meg vagyha nemis megállitani...

Miért nem támogatja a társadalom azt aki depressziós?

Én is ebbe vagyok benne, hogy depressziósként konkrétan nem támogat senki. A társadalom meg azt mondja rendszeresen, hogy ehez az orvoson kívül senki másnak semmi és csak az orvos dolga köze holott hülyeséget mondanak. Mert egy depressziós esetében fontos, hogy...

Másoknak mi miatt válik teherré a szüzesség megléte?

Tudom, rengeteg ilyen kérdés fellelhető itt, de engem pszichológiai oldalról érdekelne ennek a miértje. Azt tapasztalom, hogy manapság egyre több fiatal, már a tini kor elején elveszíti a szüzességét,a társadalmi nyomás miatt. 23 éves szűz férfi vagyok, de sosem...

Társadalmi és etikai megközelítésből mi a háttere annak, hogy elítélendő, ha egy testvérpár szexuális viszonyt folytat egymással?

Többféle fórumon láttam vitát erről a témáról, legfőképpen angol oldalakon és úgy gondoltam, h az anyanyelvemen beszélő és író emberek véleményeiről, meglátásairól is szívesen olvasnék. Én magam úgy érzem, hogy ha két felnőtt, fizikailag és mentálisan egészséges...

Mit gondoltok arról, hogy egyes szexológusok (pl. Alfred Kinsey, Freud) szerint a legtöbb ember valójában biszexuális, és a társadalmi tényezők...

Az ókori görögöknél pl. elfogadott volt a férfi-férfi együttlét, ezért ha jól tudom, 10-ből 9 görög ffi volt volt együtt más ffivel.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!