Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sok meleg miért nem gondolkozik el azon, hogy pszichológushoz menjen, ahelyett hogy mondjuk hópihe módjára viselkedik?
Nem egy ilyen meleget ismerek, akik akár fél mondatokon is úgy meg tudtak sértődni, még ha nem is feltétlen nekik szólt, hogy ment a törlés, tiltás. És most olyanokról beszélek, akikkel találkoztam, beszélgettem. De sokakkal bizonyos temákban vitát se lehet indítani, mert meg vannak győződve arról, hogy nekik van igazuk.
Én pl nagyban kritizálom az olyna liberális megmondóembereket, akik mindenben rosszat látnak. Leszögezem, Tiszára szavaznak. Vagy kritizálom Eurovízió rajongóként, hogy palesztin párti tüntetést szerveznek az eseményre. Sokak szemében meg ez egyenlő azzal, hogy én támogatom a gázai népírtást.
Másnak is van ezzel kapcsolatban tapasztalata?

válasza:Ez általában oda-vissza működik, pl. ha én támogatom a palesztin láthatóságot akkor antiszemita vagyok és hasonló. Szóval azért ne tegyünk úgy, mintha csak az egyik oldal miatt nem lehetne normálisan kommunikálni.
A másik, hogy sokan a vitákat már csak arra használják, hogy mindenképpen meggyőzzék a másikat és képtelenek elengedni, ha mindenki marad a saját véleményénél. Ezért a legtöbb ilyen vita nagyon fárasztó és nem a megbékélést szolgálja, hanem a szakadékot tágítja.
Egyébként igen, mindenki meg van győződve arról, hogy neki van igaza. Ezt a részét nem is értem a kifejtésednek. Ha nem gondolná, hogy igaza van, akkor nem hinné azt. Itt inkább megint az a gond, hogy valaki azt hiszi a vita arra van, hogy meváltoztassák valaki igazságát.

válasza:

válasza:A szexuális orientációnak semmi köze az ember világnézetéhez, politikai véleményéhez stb.
Ha előkerül a farkad és jó méretes, az sok nézeteltérést feledtetni tud. :)

válasza:Azért elgondolkodhatnál azért, hogy miért van ez a trauma?
Sok esetben, ami neked csak egy preferencia vagy vélemény, az egy melegnél vagy más kisebbségi csoportnál életét gyökeresen megváltoztató esemény.
Nem mondom a heterokat nem érintheti valami súlyosan, de a melegek folyamatosan a politika célkeresztjében vannak. Nekik nem annyira mindegy, mint neked. Te a szar és szarabb között választasz, egy meleg meg a szar és mondjuk a daráló között.

válasza:Az áldozati szerepbe vágja magát dolgot nem ebben a kontextusban használják. Illetve az sem áldozati szerepbe vágás, hogy valaki nem ért veled egyet politikailag vagy másban vagy esetleg megsértődik valami miatt.
Ráadásul a melegek a helyi történetekben gyakran sajnos a tényleges áldozatok, célpontok és mások teszik őket áldozattá, célponttá sokszor még csak nem is személyes okokból, hanem politikai haszonszerzésből.
De ha valakit valóban bántanak, akkor semmiképpen nem magát helyezi áldozati szerepbe és akkor sem áldozati szerepben van, ha kifejezi valamivel kapcsolatban a nemtetszését. Bár nem teljesen értem, hogy ezt miért kell magyarázni?
Annak pedig, hogy valaki miért nem megy pszichológoshoz száz és száz oka lehet. Neked van rá módod, akkor örülj neki. De nem hiszem, hogy egy probléma kezelésére megfelelő taktika a miért nem mész pszichológushoz?

válasza:Ha valaki elmondja a véleményét, ami más, mint az enyém és megérteni akarja az enyémet, de nem feltétlenül megváltoztatni akarj engem, az egy jó beszélgetést eredményezhet.
Ha valaki elmondja a véleményét, ami más mint az enyém, és meg akarja(!) változtatni az enyémet, nos az nem jó beszélgetéshez vezet. :(
Ha valaki elmondja a véleményét, ami azonos az enyémmel, az nem feltétlen eredményez egy jó, szellemileg felpezsdítő, izgalmas beszélgetést. (De érzelmes, jó szex ebből is még lehet. :)
Meg kéne már tanulni, hogy megérteni a másik érveit a más véleményéhez, az jó dolog. És ne akarjuk már mindenáron megváltoztatni a másikat. Otthagyhatjuk őt, ez a mi jogunk, de nem kell mindig mindenkit megváltoztatni.
Hogy a kérdéshez is kapcsolódjak kicsit: nem kell világvégét érezni, ha másnak más a véleménye a világról. Amíg azonban nem ilyen a világ, én inkább odébbállok, fölösleges vitákba nem bonyolódom. Ezt a hozzáállást itt tanultam:
A tanító mondja a tanítványoknak:
-... és tanuljátok meg, hogy nem kell mindig minden hülyével leállni vitatkozni!
Mire egyik tanítványa:
- Mester, én nem értek ezzel egyet!
- Igazad van, barátom! - válaszolta a mester.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Azt hittem elég ellenségük van amúgy is.
Azért kérdezem, mert volt, aki azt mondta ez négy évszakos gumi, de volt aki meglátta rajta a HÓPIHE jelzést és ő azt mondta, az téli gumi! Vajon, kinek van igaza?
Budapesten most kezdett el havazni pár perce. Nagy széllel jött az első hó és hideg szelet hozott. Most már csillapodik de durva volt, ahogy fújta a szél a hót. Havazik emberek! :D Hurrá.
Nem kényszerrel, hanem lenne választása, hogy ott hozzá hasonló balliberális multikulti hópihék között a saját szellemi tudásával (és a többiekével együttműködve) csodavilágot teremt. VAGY ezt a terhet ő nem vállalja be, hagyják békén kéremszépen, de akkor meg A...
A (szél)jobbosokra vagy a libsikre?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!