Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » Külföldön ha valaki leszbikus...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külföldön ha valaki leszbikus akkor, hogy szokták magukat általában hívni?

Figyelt kérdés

Mert szoktam azt is hallani, hogy gay de ritkábban, hogy lesbian.

A gay azt tudom, hogy általánosan meleget jelent de sokat hallom, hogy ezt használják és egyre kevésbé a lesbian szót, vagy csak rosszul szemlélem ezt? Van még a sapphic ami még új nekem, meg a queer szót se értem igazán. Valaki kifejtené ezeket, köszi. Mindkettő helyes amúgy de néha miért hívják magukat gay-nek mikor ott a "szakszerű" lesbian is? :)

máj. 6. 22:26
 1/3 anonim ***** válasza:
74%

Valóban a gay elterjedtebb külföldön nőkre is.

Azt én sem tudom, hogy a lesbian kifejezéssel újabban mi a gond.

A queer egyszerre gyűjtőfogalom minden LMBT+ betűre, másrészt meg azokra is értendő, akik tudják, hogy nem heterók, de ennél pontosabban nem tudják / nem akarják magukat bekategorizálni. Én szeretem benne, hogy olyan kompakt. És ha jól tudom, egy időben sértés volt, de aztán visszavette közösség.

máj. 6. 23:44
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Sok meleggel, leszbikussal találkoztam külföldön, de senki nem mondta magára, hogy az. Nem jött oda, senki így bemutatkozni. Nem tudom, hogy hívatkoznak magukra.

A hátuk mögött a szintén külföldi kollégáktól a "hercegnő és a b@zi" megnevezések hangzottak el a férfiaknál. Nőknél meg úgy hivatkoztak rájuk, hogy ő és a barátnője. Vagy, hogy neki a lányok tetszenek. Kimondva így, ahogy Te írod nem hallottam.

máj. 7. 11:32
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

A lesbian eléggé elterjedt, én sokat hallom. Ez a politikailag korrekt forma, amit pl a híradó is lead meg ilyenek.

A dyke az a b*zi leszbikus verziója angolban, ezt magukra szokták használni, általában politikai felhangú közegekben. Pl ha valaki nem akar finomkodni, és magunk közt beszélünk.

Aztán van a wlw, amit a fiatalabb generáció használ. Ez a women loving women rövidítése, de hallottam így kimondva, hogy völövö.

Ebben benne vannak a bi, pánszex és leszbikus nők is.

A queer az meg egy gyűjtőszó, kb ugyanaz mint az LMBTQ, csak könnyebb kimondani. Általában azok használják, akik vagy még nem tudják hova sorolják magukat, vagy egyszerre több kategóriába is tartoznak.

máj. 8. 17:56

További kérdések:

Leszbikus vagyok vagy sem?

Az a problémám hogy nem tudom eldönteni leszbikus vagyok-e. Egyértelműen tudok vonzódni nőkhöz és ha filmben vagy könyvben van valami rejtett leszbi szál már annak is megörülök. Fantáziálni is szoktam nőkről. Volt pasim korábban de nem volt az igazi és nem is vágyom rá...

Leszbikus nőként ti randiznátok biszex nővel?

Úgy látom sokaknál redflag, de őszintén nem értem az okát. Biszex nő vagyok és nagyon is komolyan szeretnék nőkkel randizni, komoly párkapcsolatot kialakítani. Jelenleg sokkal jobban vágyom erre, mint hogy férfiakkal ismerkedjek. De sokan félnek tőle, hogy a biszex fél...

Leszbikusok! Észrevettétek, hogy van egy jó része a biszex(?) nőknek, akik sosem randiznának lánnyal, de minden leszbikus beszélgetésbe beleugatnak?

Nem csak az, hogy eddig nem voltak nővel, hanem de nem is akarnak, el se tudják képzelni, hogy nőkkel részeg csókon, alkalmi szexen túl bármi legyen, de azt is csak úgy hogy a pasija nyugtázza a dolgot a sarokból. De ő lányt nem tudna szeretni, bárki akin látszik,...

A férfiaknak miért nehéz tiszteletben tartani, hogy valaki leszbikus?

Sokadik alkalommal futok bele abba, hogy annak ellenére hogy jelzem mizu,nem marad abba a nyomulas,a kéretlen bokolas.az ilyen férfi ilyenkor mit gondol? Hogy majd hirtelen változás lesz vagy mi? Vagy tényleg akkora a férfi ego, hogy azt hiszi majd ő megvaltoztat?

Hogyan kellene elhívnom a lányt?

Sziasztok! Van egy lány, aki nagyon tetszik nekem. 100% hogy legalább bi, de lehet hogy leszbikus. Még sohasem kezdeményeztem, párkapcsolatom se volt még, úgyhogy nem tudom hogyan kellene kezdeményezni, mert úgy érzem ha nem fogok, akkor semmi se lesz belőle. Pénteken...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!