Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy nevezik ezt? Melegség vagy külön kategória?
Szóval egyre inkább úgy érzem h transz-szexuális vagyok. De nem úgy értem h én vagyok transz, hnem h a transzvesztita fiúk/lányok vonzanak... inkább fiúk.. lányok kevésbé, de előfordul... szal nemtom h lehet ezt megfogalmazni. Sokak beteges dolognak tartják ezt a bizonyos transzvesztitaságot, de nekem vmiért tök természetes... mondjuk az már visszataszít ha egy travi nagyon q*rvás
20/l
A nemi identitás és beállítottság két külön dolog. A transzszexuális kifejezést a nemre használják, nem a preferenciára.
Már mondta valaki előttem is, de magyar nyelvterületen tényleg csak véges számú definíció van, ezért esetleg utána nézhetsz angol oldalakon, mert ott sokkal több információt találsz.
És az, hogy szeretnéd tudni, hogy ezt hogy hívják, még nem jelenti azt, hogy olyannak kell hívnod magad, simán dönthetsz úgy, hogy csak egyszerűen azt mondod, hogy a fiú transzvesztiták (is) tetszenek, azt csá. A TE döntésed.
Bocs az OFF kommentért , a véleményemet már elmondtam , ám épp most végigolvastam a többi választ , és nem birom magamban tartani a mondanivalómat ....
Családom van , hüséges és ráadásul hetro vagyok ,de mikor fiatalabb voltam mindent kipróbálam , ugyhogy nem
lehte rám mondani hogy homofób vagyok
Ám minek ekkora feneket keriteni ennek az egésznek ? Én sem keresek neveket arra ahogy a feleségemmel össze szoktunk bujni , és nem is rendezek felvonulásokat azokkal karöltve akik ugyanugy csinálják ! ,Szerintem ez az egész melegkérdés a tulkompenzáció tipikus és idegesitö esete.
Hát eleinte én is így voltam vele, mindig is úgy éreztem más vagyok. Aztán beöltöztem, na azóta elég sűrűn szoktam.Ez szerintem nem a saját nemem megtagadása. Én így tudok kiteljesedni, így érzem jól magam. Egyébként szerintem nem beteges dolog.
23/f
Én nem teljesen tudom eldönteni, mert nem értem, hogy traszneműekbe vagy-e szerelmes vagy pedig transzvesztitákba. A kettő ugye nem teljesen ugyanaz.
Sokan írták a pánszexualitást, részben én is ezt gondolom. Ez ugye annyiban tér el a biszexualitástól, hogy transznemű emberekbe vagy akár magukat genderfluidnak vagy nemtelennek stb. valló emberekbe is beleszeretsz. Tehát teljesen független a nemi identitástól. (Ha ezt így külön vesszük, akkor a biszexek csak a ciszneműekbe(annak érzik magukat, aminek születtek) szeretnek bele, de férfiba és nőbe is.) Másik megközelítésben viszont úgy is használják a pánszexualitást, hogy olyan emberek, akik bárkibe képesek beleszeretni mindentől függetlenül.
A másik véleményem pedig, hogy ha a transzvesztiták, akik "csak" beöltöznek a másik nem ruháiba munka/hobby/élvezet stb. miatt, de ettől függetlenül nem érzik azt, hogy más testbe születtek, mint amivel azonosulni tudnak és hétköznapokban a saját nemüknek megfelelően öltözködnek, akkor ez inkább valamifajta parafíliának ( [link] tűnik.
Angolul egyébként utánakerestem a parafíliáknak egy bővebb listájának és ott találtam egy olyat, hogy transvestophilia/transzvesztofília. Nem sok leírás volt, de elvileg ez szó szerint azt jelenti, hogy olyan szexuális viselkedés, melynek során transzvesztiták, crossdesserek stb. iránt érzel vonzalmat.
Szerintem lehetséges, hogy külföldön ennek is adtak egy bonyolultabb nevet, de nem hiszem, hogy fontos ezen rágódni csak azért, hogy beskatulyázd magad, mert elvárás. Ha te magad miatt szeretnéd, akkor persze más a helyzet, de nem vagyok benne biztos, hogy ennek tényleg van igazi neve. A parafíliás dolog meg azért lássuk be bármiből mesterségesen képezhető, hiszen egy szó latin megfelelője után odarakod a fília utótagot. Bár sok fíliának ettől függetlenül a fíliás verzió maradt a neve, de soknak mégis saját neve van pl. fétisizmus. A magyar lista azokat tartalmazza, amiket a pszichológiában/pszichiátriában is leírtak, hogy előfordul. Bár szerintem annyi fajta parafília fordulhat elő, ahányan vagyunk a földön, mert ez tejesen egyéni és egyedi dolog, angolul ettől függetlenül jóval többet lehet találni.
Még annyit hozzátennék, hogy a transvanillán van egy szótár, ahol elég sok külföldi szó van összegyűjtve és magyarul összefoglalva, hogy melyik mit jelent, egyszer végigböngésztem és egészen meghökkentő dolgokra akadtam. Mármint olyan dolgokra, amikről korábban el sem tudtam képzelni, hogy létezik. Bár a transz dolgokban valóban nem vagyok jártas leszbikusként és már nem emlékszem mindenre, de hátha itt találsz valamit, ami hasonlíthat arra, amit érzel: [link]
Összességében bocsánat, ha bántónak érzed vagy nem túl hitelesnek, csak próbáltam összerakni azt amit tudok/olvastam már róla/rákerestem, de bizonyára fogalmam sincs mit érezhetsz. Mindenesetre kívánom, hogy megtaláld önmagad és a leendő párodat és boldog légy, mert ez az egyetlen, ami fontos.
20/LL
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!