Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőm mindenképpen szeretné, hogy közösen dohányozzunk egyszer, én viszont nem szeretnék, mit tegyek? 24L
A barátnőmmel 4 éve boldog kapcsolatban élek, nem tudom elképzelni nélküle az életem. Nagyon jó dolog, hogy a családom mindig támogatott minket, soha nem éreztem azt, hogy "haragudnának rám", mert nem fiú partnerem van.
A barátnőmnek nagyon sok dolgot köszönhetek, (ő 25 éves) többek között, ő motivált engem, hogy minden reggel elmenjek futni legalább 1 órát, tornázzak, ezeket mind be is tartom, mi több, ha együtt vagyunk, közösen edzünk. Ő komoly szinten lovagolni jár, én pedig az íjászatban találtam meg önmagam. Táplálkozsnál is egészségre törekszünk, nem eszünk édességet sem vagy ilyesmi.
Én imádom a képregényeket, ő a fantasy könyveket, s nagyon gyakran kedveskedünk egymásnak apróságokkal, mondjuk rajz, vagy egy új könyv. Csodálatos dolog, hogy mindig kitalálunk valami szórakoztató, egyben hasznos programot.
A helyzet viszont az, hogy barátnőm fél éve kitalálta, szeretne dohányozni egyszer. Nagyon kíváncsi, hogy milyen érzés lehet cigizni, s szeretne elszívni 1, maximum 2 szálat. Egyáltalán nem szeretne rászokni, mindössze kipróbálni. Azt kérte tőlem, hogy cigizzünk egyszer közösen, mert szeretné megosztani velem az élményt. Én teljesen ledöbbentem, mert a dohányzás teljesen ellentétes azzal a nézettel, ahogyan élünk, illetve halálosan megijedtem, mert tudom, a dohányzás nem játék. Megijedtem, hogy, ha esetleg rászokik ő, vagy én, az egyenes út a tüdőrák felé. Én pedig nem szeretném elveszíteni az egészségem, vagy őt, a szerelmem.
Mindig mondtam, hogy szerintem ez rossz ötlet, nem kellene megtennünk, hasznunk nem származna belőle, sőt, talán rá is szokunk. Azt felelte, tudja, hogy nem egészséges dolog, de egyszer mindenképpen ki szeretné próbálni, mert érdekli a dolog. Megigérte, hogy egyedül soha nem fogja kipróbálni, ha dohányozni fog egyszer, azt velem szeretné megtenni.
Számomra meglepő módon, Anyukám nincs a dolog ellen. Azt mondta, egyszer bőven belefér, ki lehet próbálni, viszont erősen kérte, nehogy rászokjak, de véleménye szerint 1 cigitől nem lesz semmi gondom. Azt is mondta, felnőtt emberek vagyunk, nekünk kell dönteni, de vegyem figyelembe, a barátnőm mindig megtett értem mindent, amit csak szerettem volna, vigyázott rám és szeretett.
Azon gondolkodtam, a kedvéért talán mégis elszívhatnék 1, vagy 2 cigit, mert őt hihetetlenül boldoggá tenném ezzel, illetve, én is szereznék egy új tapasztalatott, lenne egy új közös élményünk a barátnőmmel.
Nektek mi a véleményetek az ügyben?
Nem nagy dolog, szerintem próbáld ki vele.
Szédülés, esetlegesen köhögés, égő érzés a torokban. Ezek a fő "tünetek" amik szinte mindig előjönnek első dohányzáskor, néha már dohányos embernél is. Fél óra max. és elmúlik.
Egy cigi nem árt annyit a szervezetnek hogy abból egészségkárosodás legyen, tehát ettől nem kell tartani.
Ezzel az életmóddal pedig gyorsan kitisztul a bejutott káros anyag.
Egy vagy két cigitől meg nem fog senki rászokni.
Lehetsz tüdőrákos akármikor.
A cigi csak a kialalulásának az esélyét növeli.
1 cigitől lehetetlenség rászokni, ne haragudj.
Semmi bajotok nem lesz 1-2 száltól, ahhoz hogy a tüdőrák kialakulásának esélyét növeljétek, rendszeresen kéne dohányoznotok.
Szóval ne félj, én egész eddigi életemben kb egy dobozzal szívtam, mégsincs semmi bajom, a hangom se változott meg, nem is köhögök, és nem is érzek késztetést rá, hogy rágyújtsak.
Próbáljátok ki egyszer, bajotok nem lesz belőle.
Ez a legnagyobb problémád???
Gyújt rá, szívd el, azt kész.
Nem az a gond, hogy leszbi vagy, hanem hogy rágyújts egy cigire???
Beteg a világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!