Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Szórakozás » Egyéb kérdések

A kérdés

Szeretnék megtanulni rajzolni (főleg portrét) de nem tanfolyamon. Lehetséges?

Szeretnék portrékat rajzolni mert nagyon érdekesnek találom de az a baj, hogy nem tudok rajzolni és ezért szeretnék megtanulni. Sajnos tanfolyamok eléggé drágák és nincsen rá keret. Van más módja, hogy megtanuljam?
Hallottam a jobb agyféltekés rajzolásról. Ennek mi a titka?
A válaszokat előre is köszönöm.

 2009-07-05 18:00  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
Én is az angyféltekés rajzolást akartam mondani neked!
Használd a jobb agyféltekéd rajzoláskor, és ne a balt...
Vagyis, mikor rajzolj, ne gondolkodj logikusan, hogy hogy kéne ezt ide rajzolni bla bla bla..
Egyszeruen ulj le és kezdj el rajzolni, mondjuk másolj le valamit. Kb. 3 nap alatt így tokéletesen "megtanulsz"

A válasz 41%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/7Időpont 2009-07-05 18:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Áh, ez közel sem ennyire egyszerű. Vannak gyakorlatok, amik segítenek kikapcsolni a bal agyféltekét. Először én is azt hittem, hülyeség, de végül én is így tanultam meg rajzolni, fel is vettek az ország legjobb művészeti szaksulijába (EGÓ:D). Szóval, ha akarod, írj e-mailt, én hajlandó vagyok foglalkozni veled ingyen is.

A válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/7Időpont 2009-07-06 23:32 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Ja ja érdekelne

# 3/7Időpont 2009-07-08 16:07 Privát üzenet
szija
én is nemrég töltöttem le szal még nem próbáltam ki de itt a link

*****
free, vársz asszem 90 mp-et majd download
sok sikert

* Automatikusan eltávolított tartalom.

A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/7Időpont 2009-07-21 08:44 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mér, mi van akkor, ha valaki a balt használja? Talán elgondolkodik a lerajzolandó arányrendszerén, és nem rajzol széteső dolgokat bele a vakvilágba.

A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/7Időpont 2010-03-19 23:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Utolsónak:
Ha a bal agyféltekét használod, akkor úgy gondolkodsz, hogy a banán görbe, pedig a banán lehet egész egyenes is. Ha megpróbálod a jobbat használni, akkor azt nézed, hogy ez a banán egyenes, vagy görbe? Hogy esik rá a fény? Stb., stb.
Kérdezőnek:
Én voltam ilyen tanfolyamon, úgyhogy csak segítségül írok pár gondolatot. Mielőtt elkezdesz dolgozni, kapcsolj be zenét, vagy tévét. A lényeg az, hogy valami részben lekössön. A tf-en (tanfolyamon) is így volt, és megmondom, eleinte borzasztó idegesítő volt. Első nap mindenki kiválasztotta egy híres színes (teljesen mindegy) portréját. Aztán kaptunk egy tükröt. Magunk elé tettük, és le kellett rajzolni saját magunkat. Aztán jöhetett a színész. Őt is lerajzoltuk legjobb tudásunk szerint. Ekkor még csak kb. 4B-s ceruzával dolgoztunk. Egyébként a tanfolyamon HB-s, 4B-s, 6B-s, 8B-s ceruzákat, gyurmaradírt, ceruzaradírt, és egy sima radírt használtunk. Ezt szinte bárhol meg lehet szerezni. Aztán kaptunk egy vonalrajzot (de az még jobb, ha te egy teljesen absztrakt valamit csinálsz), bevonalaztuk 3 cm-enként, nekünk fejjel lefelé leraktuk az asztalra (az absztrakt munkának mindegy), letakartuk egy lappal, hogy mindig csak egy sávot lássunk, és egy vonalzó segítségével lerajzoltuk, így, sávonként. Így biztosan arányos. Aztán következett a pozitív-negatív gyakorlása. Rajzold mondjuk le Magyarország határának egy részét (egyáltalán nem muszáj ezt, csak így írom, hogy értsd, hogy miről van szó). A magyar oldalt színezd be feketére, a szerbiait meg hagyd fehéren. Fogj egy másik lapot, és vonalzó segítségével (amikor ezt írom, ne arra gondolj, hogy minden egyenes vonalakból áll, csak így akkor meg tudod mérni, hogy alulról és oldalról milyen távolságra van az adott pont; olyan mintha a térképen koordinátát határoznál meg, de a célnak egy hurkapálca is megfelel) rajzold be a vonalat. De most a szerbiai oldalt színezd be feketére. A lényeg az, hogy lásd a pozitívot és negatívot. Ezt a gyakorlatot többször is megismételheted. Ezután jön a szimmetria. Hajtsd hosszában félbe a papírt, hogy lásd a rajzolásnál hol a fele. Ha jobb kezes vagy, a papír bal felébe rajzolj egy görbe vonalat (mondjuk oldalról egy embert), és a papír jobb oldalába rajzold meg ennek a vonalnak a szimmetriáját. Ezt is ismételd meg jó párszor. Az első gyakorlatoknál még használhatsz vonalzót, de később már nem. Ha már ez egész jól megy, akkor csinálj egy igazán bonyolult vonalat, ugyanúgy, ahogy eddig tetted. Csak ez most bonyolultabb. Itt már nem használhatsz vonalzót. Aztán: hajtogass egy papírhajót, és állítsd be úgy, hogy határozott árnyéka legyen. Legyenek sötétebb és világosabb árnyékok. Aztán ezt rajzold le. (A vonalzó itt most nem segít.) Próbáld életnagyságban. Közben ismerkedj meg a zsepis technikával, hogy egy lapra amilyen erősen csak tudsz, satírozz rá egy ceruzával, dörgöld bele a zsepit és a grafitos területet (a zsepin) kend át a papírra. Ebből is lehet sötétebbet és világosabbat. Ezután jön a neheze. Keress mondjuk interneten (természetesen fekete-fehérben) egy idős ember fejét oldalról ábrázoló képet. Azért kell idős, mert nekik már karakteresebb, ráncosabb az arcuk. Rajzold le. Figyelj oda a fények és árnyékok viszonyára. meg az arányokra. Bármit használhatsz.
Utána még csináltunk pár gyakorlatot, de azokat nem tudom leírni, mert olyanok. Ha van könyvtár a közeletekben, akkor menj be, és vedd ki. Tuti bent van. Abban mindent leírnak, olvasd el, érdemes. Egyébként a portré kulcsa a szem, mert AZ mindenkinek más. A könyv címe: Jobb agyféltekés rajzolás. Írta: Betty Edwards
Sok sikert!

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/7Időpont 2011-09-30 17:22 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A tanfolyam egy nagyon nagy hülyeség ;) Igen, kapnak az illetők egy tükröt, lerajzolják magukat, és először valami förtelem... a 4.napon megtanulnak vonalakat húzni. És akkor van a tanfolyam vége!! Ekkor mondja a tanár, hogy rajzold le magad ismét tükörből, meglátjuk mit tanultál. Folyamatosan be fog segíteni, akár bele is rajzol... és akkor hidd el, hogy hű de remekül rajzolsz. Aztán a következő csalódás akkor fog érni, amikor hazaérsz, és megpróbálkozol TEGYÜK FEL a párodnak az arcát lerajzolni egy képről. Azt hiszed, profi vagy. De mégsem. Egy cseppel fogsz jobban rajzolni a jobbagyféltekés rajztanfolyam után. Úgy hangzik ez az egész, mintha megtanítanák neked, hogy hogyan rajzolj. Csak saját magad tudod megtanulni. Ezt más nem tudja a fejedbe gyűrni, max segít, itt bizonyosodik be, amit ezelőtt írtam, hogy a tanár segít ott, esetleg helyetted csinálja meg. És elkér egy vagyont.
4nap alatt senki az ég világon nem fog tudni megrajzolni egy portrét emberek!!! Ahhoz egy jó év aktív gyakorlás szükséges!!!!!! NEM 4 NAP!!!!!

A válaszíró 42%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/7Időpont 2014-09-20 16:42 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
A TB-ügyintézői tanfolyamon felvételin mire számíthatok? Nagyon nehéz oda a bekerülés? És nagyon nehéz megtanulni?
Honlapszerkesztést hogyan/hol tudnám megtanulni? Otthon, könyvből? Tanfolyamon? Vagy kérjek meg egy informatikust, tanítsa meg lépésről lépésre?
Melyik könyvből vagy könyvekből lehet önállóan megtanulni, amit egy webszerkesztő tanfolyamon tanítanak?
Mennyit és miket kell megtanulni egy pilóta tanfolyamon?
A Tanuláskontroll tanfolyamon tanult módszerekkel (pl. villámolvasás, elmetérkép, . ) mennyi idő alatt lehet megtanulni tökéletesen egy nyelvet? Véleményetek szerint lehetséges ez..
Létezik olyan, hogy egy tisztességes nyelvtanfolyam, akár 600. 000 forintba is kerülhet? Egy 40 órás tanfolyamon milyen szinten lehet megtanulni egy nyelvet? Hány órás tanfolyam..

Kérdések a Szórakozás rovatbólKérdések az Egyéb kérdések rovatból
Minden jog fenntartva © 2017, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu