Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Szórakozás » Egyéb kérdések

A kérdés

Miért kritizálják ennyien Dancsó Pétert?

Állandóan jönnek a kérdések, higy miért változott meg, mi történt vele, mi ez a stílus stb... Folyamatos fikázás, hogy mennyire rossz, meg önmaga parodiája lett stb.

Szerintem moat is igényes videókat csinál, és vicces is.

A youtuben lévő szemét tartalmakat alázza gúnyos szarkasztikus stílusban. Azt a sok mocskot nem is lehet másképp. Szerintem a nagyképű stílust is egyértelműen poénnak szánja. Annyi szemét moslék tartalommal van tele a net, hogy kell valaki, aki kritizálja, és ő pont ezt teszi a saját, utánozhatatlan stílusával. Nekem pont a régi 5 évvel ezelőtti videói nem tetszenek, akkor még olyan túlzottany visszafogottnak tűnik számomra.Keress kérdéseket hasonló témákban: Péter, YouTube

  márc. 15. 20:41  Privát üzenet  

A válaszok
1 2

-A youtuben lévő szemét tartalmakat alázza gúnyos szarkasztikus stílusban.Ezért nem szeretjük. Mert volt egy értelmes, igényes, összeszedett, vicces filmkritikákkal foglalkozó csatornája. Aztán hirtelen eltűnt és most van ez a valami...


-Annyi szemét moslék tartalommal van tele a net, hogy kell valaki, aki kritizálja


Van, aki kritizálja. Vannak magyar rantvideósok is, bőven.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/12Időpont márc. 15. 21:53 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

És ennek a sok szemét, mocsok tartalomnak pont, hogy ő csinál nagy hírverést az új videóival. Ő hívja fel rá az emberek figyelmét.

Tetejébe erőlteti ezt az undorító, affektálós stílust, amitől már egyből felmegy a vérnyomásom, ha meglátom/meghallom. Persze, lehet itt azzal takarózni, hogy "ezzel csak kifiguráz egy réteget", meg hogy "ez irónia", meg tudom is én, de ez legfeljebb csak akkor lenne szórakoztató, ha közben az igazi énjéből is legalább ennyit kapnánk, és minden ilyen poénkodós rész közben, bepillanthatnánk a maszk mögé is.

De ahogy látom, Peti már teljesen eggyé vált ezzel a "karakterrel". Évek óta csak ezt látom a videóiban és ezt nyomatja nonstop az instagram oldalán is. Ez már rég nem Dancsó Péter, akit manapság imádnak az emberek, csak egy színészi alakítás, egy felvett stílus, egy ordas nagy kamu. Amint kikapcsolódik a kamera, Peti nem ez az ember lesz. Csak hát ezt kell előadnia, mert ezzel a felszínes bohóckodással sokkal egyszerűbb feliratkozókat szerezni.

De tudod mit? Ezt még mind meg is bocsájtanám neki, ha az új videóinak tényleg lenne valami mondanivalója, valami minimális kis tanulság, vagy elgondolkodtató elem, ami a néző javát szolgálja. És hagyjuk ezeket a "görbe tükröt mutat" hangzatú alibidumákat!

Mert az igazság az, hogy amíg mondjuk Pamkutyáék, Szirmai Gergő, vagy akár Radics Peti, próbálnak valami értéket átadni a nézőiknek, tájékoztatni, gondolkodásra sarkallni őket bizonyos dolgokról (ki-ki a maga stílusában), addig Dancsó mintha szándékosan butítaná őket. Csak a semmitmondó, üres poénkodás és affektálás ömlik manapság a videóiból, ezzel mossa a tizenéves nézői agyát.

Nem hiszel nekem? Pillants csak valamelyik új videója alatt a kommentszekcióba, és vesd össze mondjuk Pamkutyáék kommentjeivel. Hidd el, ég és föld lesz a színvonalbeli különbség.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/12Időpont márc. 15. 23:58 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

"Van, aki kritizálja. Vannak magyar rantvideósok is, bőven."


Például ki kritizál még szemét videókat a sok feliratkozóval rendelkező youtuberek közül?

Szerintem igenis szükség van rá, hogy ilyen kaliberű videósok elmondják a véleményüket a mai youtube tartalmakról, és a sok szemétről, ami manapság divat.


"És ennek a sok szemét, mocsok tartalomnak pont, hogy ő csinál nagy hírverést az új videóival. Ő hívja fel rá az emberek figyelmét."


Részben van benne valami, mert ugye a negatív reklám is reklám, de még így is jobb, hogy elmondja róla, hogy sz.r, mintha nem venne róla tudomást, és sok befolyásolható gyerek azokon a szemeteken nőne fel. Azokat a tartalmakat amúgy is sokan nézik, így Dancsó azzal, hogy beszél róla, max 20-30%-ot dob a nézettségen, de cserébe felvilágosít egy nagy réteget arról, hogy azok szemét tartalmak, így talán idővel többen hanyagolják majd a nézésüket egy két értelmetlen rész után."Ezt még mind meg is bocsájtanám neki, ha az új videóinak tényleg lenne valami mondanivalója, valami minimális kis tanulság, vagy elgondolkodtató elem, ami a néző javát szolgálja."


Van mondanivalója, és még manapság sem csak a trash tartalmakat gúnyolja, hanem pl. a Hozz világra még egy magyart című videót is kielemezte, és például abban is sok jó gondolat elhangzik tőle, vagy amikor a Hiro számokat elemzi, azokon például szakadni a nevetéstől, ahogy választékos szóhasználattal kielemzi minden egyes értelmetlen sornak a szövegét.


"Mert az igazság az, hogy amíg mondjuk Pamkutyáék, Szirmai Gergő, vagy akár Radics Peti, próbálnak valami értéket átadni a nézőiknek, tájékoztatni, gondolkodásra sarkallni őket bizonyos dolgokról (ki-ki a maga stílusában), addig Dancsó mintha szándékosan butítaná őket."


Szirmait nem követem annyira, Pamkutya a másik nagy kedvenc csatornám, őket szeretem, és valóban minőségi tartalom minden videójuk, de Radics Peti viszont nem tudom mivel adna akkora nagy értéket. A két k..va anyázás közti g..izéssel, vagy b...megolással? Oké neki is van sok videójában mondanivaló, bár elsősorban a szórakoztatás a fő célja, de én pl. a Facebook id..ták sorozatban mindig azt érzem, mintha ő csinálna kamu face profilokat, amivel aztán kommentel a posztjai alá, mintha valami írástudatlan h.lye ember írná, és ebből csinál videót, úgy előadva, mintha tényleg ennyi b.rom lenne a világon, pedig azért ha megnézek nézettebb youtuber komment szekcióját, mindig értelmesebb kommentből látok többet, bár vannak persze h.lyék ez tény.


Én azt mondom, ha Dancsó tényleg ennyire negatív és tudatromboló lenne, mint amilyennek sokan beállítják, akkor Puzsér, vagy hozzá hasonló más kritikusok már rég lecsaptak volna rá és szétszedték volna, de mégsem teszik. Sőt, tudtommal Puzsérral jó a viszonyuk (már amennyit leszűrtem tv-n és itt neten keresztül róluk).


Szerintem simán csak áttért más műfajra, de a személyisége, viselkedése nem változott meg alapjaiban, (már amennyit a kamera által megismerni belőle) csak esetleg bizonyos vonásai jobban előtérbe kerültek, de még ma is színvonalasabb tartalmakat gyárt, mint a youtuberek döntő többsége.


(sok szót ki kellett pontoznom, mert nem ment át a trágárság szűrőn)# 3/12Időpont márc. 16. 10:00 Privát üzenet
Kettes válaszolóval teljesen egyetértek, régen tartalmas, humoros kritikákat gyártott, ma meg olyan netes trendekről/ felkaott videókról készít affektálós egy kaptafára épülő videókat, melyekről normál esetben pl nem is hallanék, ha ő nem ezek köré építené a csatornáját. Ugyanazok a poénok, elemek, stílus. Pedig régen őszintén kedveltem, és most is egy nagyon intelligens embernek tartom, de ami az elmúlt években van a csatornáján az nekem, mint nézőnek nagyon nem tetszik:(

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/12Időpont márc. 16. 17:35 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
"A gyermekbénulás óta ő jelenti a legnagyobb fenyegetést az magyar gyerekek számára."

A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/12Időpont márc. 19. 11:32 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Szerintem a nagyképű stílust is egyértelműen poénnak szánja." Nem poén, sajnos személyes tapasztalat, hogy nagy az arca és "falkában" még gúnyos-szemétkedős is. :/

Előtte bírtam, de komoly csalódás volt szembesülni ezzel.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/12Időpont márc. 26. 19:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

van egy mondás, ami szerint a nagy emberek nagy dolgokkal foglalkoznak, a kis emberek meg más emberekkel foglalkoznak.


kritizálni és másokkal foglalkozni mindig könnyebb, mint önállóan alkotni valamit a nulláról. ez igaz Dancsóra is, meg az őt kritizálókra is. Dancsó sem alkotott teljesen sajátot, mindig valaki más alkotásából csinált poént, másokat kritizált, másokon gúnyolódott. nem csoda, hogy a követői is hasonló stílusban viszonyulnak hozzá, főleg, ha a megszokottól eltér és témát, stílust, műfajt vált. az mondjuk tény, hogy Dancsó egyedi stílusban teszi és amiket láttam tőle, azok nekem jobbára tetszettek is, de túl sokat régen se néztem, mostanában meg pláne nem szoktam.


egyik oldalról tényleg nem nagy baj, ha valaki kimondja a sok netes szemétről, hogy szemét és ezzel legalább egy kicsit ellensúlyozza a hülyeségek terjedését, mert sok videós irtó idióta dolgokat tud elterjeszteni a nézői között.

a másik oldalról viszont a dancsói kritizálási stílus terjedése sem a műveltség fénykorához vezető út.


amúgy valószínűleg az is szerepet játszik, hogy Dancsó követői az évek során felnőnek és megváltozik a gondolkodásuk, érdeklődésük, értékrendjük, több tartalmat és értéket várnának tőle, miközben ő ha változik, akkor sem pont abba az irányba, amerre a követői fejlődnek. perzse a számok igazolhatják is őt. ha az új tematika/stílus nagyobb közönséget vonz, akkor igazolt lehet, hogy erre van igény - akkor csak a kisebbséget zavarja, vagy pont azért nézik többen, mert bosszantja őket és élvezik a bosszankodást.


ez egyébként a tini vloggerek többségénél nagyon érdekes kérdés, hogy vajon sikerül-e együtt felnőniük a követőikkel, lecserélődik, megkopik, vagy pont hogy nőni fog idővel a követőtáboruk.

minden esetre az emberek változnak. jobb esetben fejlődnek. de nem mindenki ugyanazt tekinti fejlődésnek...A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/12Időpont márc. 28. 17:05 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Sokan azért kritizálják Dancsót, mert "eladta magát" és "celeb lett".


Én mondjuk nem kritizálom Dancsót, de egyetértek a kritikusokkal. Míg a régi videói örökzöld klasszikusok számomra, addig az új videói szerintem értékelhetetlenek. De az tény, hogy tényleg közönség-kiszolgáló irányba fordult. A korai videói remekül rávilágítottak a magyar filmipar gyengeségeire, és emellett humorosak, szarkasztikusak is voltak. Ezekkel a vidikkel szépen haladt Dancsó szekere, amikor is egy picit fejébe kezdett szállni a hírnév, és úgy gondolta, hogy a követői minden xart megesznek, ezért elkezdett zs-kategóriás szörny filmekről kritikákat csinálni. Ez természetesen jó ötlet, mert ezek a filmek megérdemlik a kritikát, a gond viszont ott gyökerezett, hogy túl sokat csinált, ezzel az érdekesség is kiveszett belőlük. Mondjuk ez még mindig a jobb korszaka, mert itt azért mégiscsak filmeket kritizált még. Aztán jött a számomra értékelhetetlen - mai napig tartó - bohóckodós korszaka, amelyből én köszönöm, egyáltalán nem kérek. Teljesen lement kutyába a 12-15 éves korosztály kedvéért. Erőltetett mémek, aktuális trendek, az a felfújható gumikecske (vagy tudom is én, mi az)...Ez most kellett? Komolyan? Dancsó Peti sajnos azzá vált, akiket egykor kifigurázott, és a kezdetleges elveivel teljesen szembement.


Ez engem kicsit arra emlékeztet, mint az Irigy Hónaljmirigy esete: ők rock paródia zenekarként kezdték, viccesen átírtak magyar rock dalokat. (Megjegyzem, hogy a skacok AC/DC-n, Judas Priesten és a hasonlókon nőttek fel, szóval szeretik ők egyébként a rockzenét). Aztán 2012-ben megalakult a Triász nevű hard rock együttes, amelynek az IHM énekese, Sipos Peti lett a tagja. Tehát az ő általuk kiparodizált dallamos rockot ő maga elkezdte űzni, teljesen komolyan. Gyakorlatilag Sipos Peti is a saját elveivel ment szembe.


Vagy ott a Metallica: a '80-as években kőkemény thrash metal zenekar voltak, a régi albumaik klasszikusok. Nyilatkozták is egy interjúban, hogy "minket sosem fogtok az MTV-n látni" bla-bla-bla. Aztán nézd csak meg, mekkora rakás xart produkáltak, sőt nem is egyet, hanem rögtön hármat. Így van: a Load-Reload-St Anger sz.rháromságról beszélek. A kemény zenének annyi, helyét átvette az énekelgetés és az ötlettelen zene, sőt, a srácok még le is vágták a hajukat. Jó, persze, ők visszatértek a thrash műfajához az utolsó két albumukkal, de a hitem annyira kiveszett belőlük, hogy nem SZERETNÉM meghallgatni az új albumokat.


Kicsit mellékvágányra terelődtem, bocsánat. Őket most csak példaként hoztam fel, hogy nem Dancsó az egyetlen, aki mára eladta magát. Véleményem szerint teljesen megérdemli a kritikát, mert aki ennyire szembefordul az eredeti szellemiségével, az vállalja is, ha negatív megjegyzéseket kap. Még egyszer: én nem utálom Dancsót, nem is fikázom, csak a véleményem fejtettem ki róla. A régi videói - mint már említettem - megunhatatlanok.


Aki szereti őt, nézze nyugodtan, minden véleményt tiszteletben tartok.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/12Időpont ápr. 4. 12:57 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Megjegyzés: az IHM és a Metallica legalább visszatértek a régi színvonalukhoz, mert Peti azért továbbra is az IHM énekese, a Metallica meg ugye megint thrasht játszik, de Dancsó sajnos reménytelen. Szerintem ő nem is vágyik már rá, hogy visszatérjen a régi színvonalára.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/12Időpont ápr. 4. 12:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Azért a régi színvonala is egy idő után tulajdonképpen olyan volt, hogy láttál egy videót, láttad az összeset...


Igazából akinek ennyire bejön az a sokkal egyszerűbb tartalmatlan selejt amit nyomat folyton, még is minek térjen vissza a jóval nehezebb, kreatívabb színvonalhoz?

Már amióta elterjedt mindenkihez az internet ez a felfogás a divat.


Mindenki elkezd tartalmat gyártani, híres lesz, leadja a színvonalt és ennyi. Mind a youtube on, mind a zenébe stb. Persze kivételek mindig vannak, de elenyésző.


Sok sorozat is amikor elkezdett divat lenni, beálltak egy elég hosszan tartó elég alacsony színvonalra.

Mindig ez van sajnos.


De ezt leginkább a minőség mennyiség dologgal magyarázom. Ha valaki elhíresül akkor egyre több és több tartalmat kell nyomatni, amit csak elég alacsony színvonalon lehet hosszú távon.

Olyan mint a fail videók, azt sem lehet színvonalasan folyton nyomatni, mert nincs annyi minőségi fail...A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/12Időpont ápr. 28. 12:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Ismertek olyan filmeket, könyveket, sorozatokat amiben a szülők befolyásolják, kritizálják gyermekük párválasztását?
Ismertek olyan oldalt, ahol írók egymás írásait kritizálják és együtt tanulnak?
ETS2-ben, miért nem látok az online játékosok nevét? Ennyien kevesen játszanának vele?
Miért utálják ennyien a Despacitót?
Csak én nem értem miért nézik ennyien Unfieldet?
Tumblr-ön miért követnek ki ennyien?

Kérdések a Szórakozás rovatbólKérdések az Egyéb kérdések rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!