Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Az új sorozatoknál előírás,...

Az új sorozatoknál előírás, hogy mindenképp szerepelnie kell színesbőrűnek és homoszexuális karakternek?

Figyelt kérdés
Minden egyes sorozatban ami az utóbbi években készült a legjobb barát/barátnő, vagy egy fontos szereplő színesbőrű, és ugyanúgy megjelenik egy meleg karakter is. Ez szerintetek már előírás, ilyen szereplők nélkül nem készülhet egy sorozat? Filmeknél lehet ugyanígy van, de arról nem nyilatkoznék, mert inkább csak sorozatozni szoktam. Szóval én úgy vélem, hogyha nem jelentetnek meg ilyen szereplőket, akkor diszkrimináció miatt kaszálhatják a sorozatot, vagy lehurrogják, esetleg hasonló? Mármint régebben is készültek kiemelkedő sorozatok, a színesbőrűek persze mindig jelen vannak, de mostmár mintha nagyon-nagyon előtérbe lennének. Az LGBTXYZ közösség ugyanúgy, tulajdonképpen néhány sorozat már túl sok abból a szempontból, mert amennyi meleg karaktert megjlentetnek, úgy tűnik mintha minden 5. ember homoszexuális lenne, pedig nem így van. És persze totálisan fals képet mutatnak be a meleg társadalomról és az ismerkedésről. Példaként, mielőtt kérnétek: How to get away with murder? - az első évad feléig se jutottam el, de Connor már legalább három férfit szedett fel seperc alatt bárokban, meg tanulmányi helyszíneken, hogy is van ez? Okés, hogy film, nem valóság, de ez teljesen fals, senkinek nincs melegradara, hogy ránéz a másikra és: Én is meleg vagyok, te is meleg vagy, mehetünk kefélni. Nem ítéli el senki se a színesbőrűeket és az LGBTABCDEXYZ közösséget sem, de mit akarnak tulajdonképpen bizonyítani azzal, hogy ennyire ránk akarják sózni ezt az egészet? Hogy ez a természetes, a normális? Mert amit látni lehet ezekben a sorozatokban az sokkal inkább természetellenes, pl. mint a fent említett példa. Az sem valószínű, hogy minden fehér tininek a legjobb barátja egy színesbőrű lesz (Szexoktatás, Stranger Things, stb). Gondolom ez már afféle előírás, hogyha nincsenek ilyen szereplők, nem készülhet sorozat, mert diszkriminációként hatna a mai társadalomra. Igazam lehet? Remélem nem törlik az egyébként semmilyen gyűlöletbeszédet nem tartalmazó, teljesen jogos kérdésemet, amelyben mindenfajta rasszizmust mellőztem, és amelyre ugyanilyen normális válaszokat várok el.

márc. 26. 17:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
54%
Igazad van, úgy hallottam már a magyar sorozatoknál is ez a helyzet (de nem tudom, mert nem nézek magyar sorozatokat). Szerintem nincs olyanról szó hogy előírás lenne, csak maguktól is tudják, hogy sokkal népszerűbbek lesznek így, mert ezek a szerepkörök növelik a nézettséget. Plusz tudatosítják, hogy ma már elfogadóbb a társadalom. Persze még mindig rengeteg a rasszista és főleg homofób, de már nem annyi, mint 20-30 éve, akkor még óvatosan kellett a meleg témához hozzáállni. De gondoljuk végig, hogyha a mai gyerekek így nőnek fel a Sex Education és társain, akkor természetesnek vélik hogy ez jelen van a világunkban, nem cikiznek ki, vernek meg, vagy kergetnek akár öngyilkosságba egy coming out előtt álló gyereket. És pár évtized múlva már elérünk oda, hogy teljesen elfogadó lesz a társadalom. Engem amúgy nem zavarnak a meleg jelenetek, a négerek sem, nekem az tökmindegy. Az viszont zavar, hogy minden színész és színésznő tökéletes kell legyen. Hacsak nem ahhoz a témához fűződik a film vagy sorozat, akkor azt látjuk, hogy mindenki csinos, fitt, tökéletes, mintha egy insta fotóról lépett volna ki. Pedig ha teljesen élethűnek akarnának tűnni, akkor azt is ki kellene hangúlyozni, hogy a body shaming mennyire gáz, és nem mindenki kifutómodell egy suliban, mert ezzel csak rombolódik az emberek önbizalma. Szóval én nem tartom gáznak az egészet, csak ezt a felét, hogy molett színészekből is több kellene, ha már minden másból kapunk.
márc. 26. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
42%

Régebben a 70-80 -as években kötelező volt egy-két színes bőrű ember szerepeltetése, mára ez a píszí dolog miatt olyan szinten megváltozott, hogy nemcsak bőrszín, hanem szexuális identitás szerint is telepakolják a filmeket/sorozatokat. Leginkább a Netflixnél érezhető, hogy nagyon nyitott erre a dologra.

Ez egy olyasfajta irányvonal, ami nincs egyértelműen leírva, de hogyha nem így jársz el, akkor kirekesztő vagy, rasszista vagy, és hogy merted ezt, gyerünk tüntessünk ellened.

Hogy mi ennek a következménye azt látjuk, de ez nem itt végződik. Transznemű Amerika kapitány, színesbőrű Superman, hogy a női James Bondról ne is beszéljek. Nem biztos ha az a jó, ha a polkorrektség jegyében, ennyire nyitott az ember.

márc. 26. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
32%

Nemrég pont erről beszéltem haveromnak, ugyanúgy feltűntek nekem is ezek a dolgok. Úgy tesznek mintha ez már társadalmi elvárás lenne, holott több esetben csak ront a filmen, sőt Ozark-ot például el sem kezdtem nézni, elvileg jó sorozat de több jelenet is van benne (tudomásom szerint) ami megközelíti a melegpornó kategóriát, ehhez nekem se gyomrom se tűrés határom nincsen, undorító. Ott a Mindhunter sorozat, a kib*szott világvége, mindkettőbe szerepelnek leszbikusok, Stranger Things-be szintén (3. évadba a fagyis csaj), ott már reménykedtem hogy na, király összejön a menő csávó a fagyis csajjal, erre kiderül hogy leszbikus a csaj MIÉRT KELL EZT!?


A színesbőrű szereplőkkel nincs gondom, viszont a witcher sorozatban, ami esetében a nézők nagyobb része már játszott a játékkal vagy olvasta a könyvet, vagy szimplán keresett illusztrációkat egyes szereplőkről, akkor például Triss karakterét miért kellett színesbőrű nővel eljátszatni? Teljesen illúzióromboló, csalódást okozott számomra és azzal védekezett az író (mivel ő társrendezőként részt vesz a sorozat forgatásában), hogy ő Triss karakterét színesbőrűnek képzelte el (ezt csak azért is gondolom kamunak, mivel a lengyel mitológia alapján írta meg a könyveket, másrészt az író köztudottan gyűlöli a Witcher játék sorozatot, így a megszokott karakterektől el akart térni), de ugyanígy ott van Sir Eyck karaktere, aki a sorozatban egy balf*sz, pedig a könyvben egy igazi lovag aki a lovagi eszméket képviseli (a könyvben ő volt az első aki szembemert szállni az Aranysárkánnyal).


Szóval ez a - mondjuk úgy - "eltúlzottan nyitott" propaganda a nyugati világ részévé nőtte ki magát, a filmekben/sorozatokban pedig azóta mutatkozik meg amióta előszeretettel/könnyebben adnak a hasonló alkotásoknak díjakat.


Addig nekem nincs bajom a melegekkel ameddig nem hangoztatják felém, vagy nem kényszerítik rám hogy ezt elfogadjam, ( észrevételeim szerint ezzel a társadalom 99%-a így van) de azért mert a jogaikért tüntetnek ne fertőzzék meg vele az eddig független álláspontú filmipart.

A másik pedig ez a tavalyi black life matter mozgalom lényege is az lett, hogy a csőcselék tört-zúzott és minden nyugati rendőrség négykézlábra ereszkedett, ennek ellenére a rendőrség vált a rasszizmus melegágyává, igen tisztában vagyok vele hogy ők kezdték, de nem a teljes rendőrséget kéne hibáztatni, hanem ténylegesen az elkövetőket. Most ha mondanom kéne nevet hogy ki ölte meg George Floyd-ot vagy ki volt az a 3-4 rendőr aki részt vett benne, egyet sem tudok mondani, mert róluk kb. 1 hétig volt hír, ugyanakkor 1 hónappal később Churchill, Kolumbusz és még kitudja hány történelmi nagy embert nyilvánítottak rasszistának (ez is mi?).


Ezek a megmozdulások értelmetlen problémákhoz vezetnek, nem vagyok rasszista és soha életemben nem láttam nyíltan rasszista embert vagy szituációt, USA-ba köztudott a rasszizmus, de Európában nincs jelen.

A magyarok sem abban az értelembe rasszisták hogy más rasszal van gondjuk, mi mások kultúrájából nem kérünk, mivel nem akarunk multikulturális nemzetté válni, addig nekünk sincs gondunk mással ameddig nem erőlteti ránk a kultúráját.


Bocs ha így a vége felé eltértem kicsit a kérdéstől, de én így gondolom és szerintem ez általánosítható nézet.

márc. 26. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
66%

Sajnos ez így van. Én pont fordítva vagyok, sorozatból nézek keveset, de abból is amit láttam abban kötelező volt a színesbőrű karakter (pl. a Vajákban az eredetileg hó fehér Fringillából négert csináltak csak hogy legyen benne fekete karakter a PC jegyében), de az új Star Wars filmekben is volt fekete, ázsiai, leszbikus csók meg minden hasonló, a Bosszúállók Végjátékban is kötelező volt egy meleg csoportterápia, és napestig sorolhatnám.

Félreértés ne essék, se homofób se rasszista nem vagyok, de attól kivagyok mikor amúgy rohadtul nem illik a filmbe de beleerőszakolják csak azért hogy legyen holott semmi funkciója nincs. És tényleg mindenben benne van manapság. Engem rohadtul irritál, és szerintem nem vagyok egyedül. Fel kéne már fogni hogy nem attól lesznek az emberek elfogadóbbak az LGBT-k meg a színesbőrűek iránt, ha állandóan le akarják nyomni a torkukon, olyankor is amikor rohadtul senki nem kíváncsi rájuk. Ezzel csak ellentétes hatást érnek el, még ellenszenvesebbé teszik őket.

márc. 26. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
35%
Ajánlott sorozat: Fiamengo File
márc. 26. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
52%

Ezt sosem értem, leírtam ugyanazt mint a 4-es, mégis engem pontoztak le, pedig teljesen azonos véleményen vagyunk...

Vagy olyanok pontoznak le akik szeretik ha beleerőltetik a filmbe egy meleg csókolózós jelenetet, vagy akár hasonló érdektelen dolgot, ami nélkül még élvezhetőbb is lenne a film?

Valaki válaszoljon miért lettem lepontozva, idézzen akár... kíváncsi vagyok.

márc. 26. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
Sanytol ferőtlenítők
 7/14 anonim válasza:
14%
P*csába, eljövök random kérdést nézni, teljesen más témában, és mégis spoilert kapok az egyik kedvemc sorozatommal kapcsolatban...
márc. 26. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim válasza:
34%
#2 eshez írtam, de nem rossz szándékkal
márc. 26. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
71%

Ha egy filmben több a melegség mint indokolná, kikapcsolom, és mindenhol lepontozom.

Azért mert a klasszikus családmodelt meg züllesztik .

A börszíne, származása nem érdekel a színésznek, de...

A Setét Torony Rolandját

King elmondása szerint C. Eastwood ihlette. Én már a sorozatot is így olvastam, hogy öt képzeltem oda.

Ki játszotta? I. Elba. Jó színész, de nem éppen Éastwoodra hasonlít. Ennyi erővel Jet Lee is eljátszhatta volna, vagy Sam. Jackson.

Ezért meg sem néztem a filmet!

márc. 27. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
63%

Így van ahogy a #9-es is írja, mondhat bárki bármit, pontozhat le úgy ahogy akar, ez az igazság! Van egy tök jó sorozat aztán jön egy b*zi jelenet az olyan szinten aláássa a hangulatát az epizódnak hogy általában az egész sorozatot abbahagyom.

Indokolja meg valaki, hogy miért kell ilyet beletenni egy filmbe, bőrszínnel és származással nekem sincs gondom, de a melegek húzzák be fülük farkuk és maradjanak homályba és ott éljék ki magukat, vagy egyék meg amit megfőztek.

márc. 27. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2
Kvizlabirintus.hu Kérdések, felfedezés, stratégia

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!