Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Tetszett a Shameless (Szégyent...

Tetszett a Shameless (Szégyentelenek) lezárása?

Figyelt kérdés

Nektek tetszik ahogy a karakterek útját sínre tették? Kiével értetek egyet és kinél lehetett volna szerintetek más a lezárás?

Fionát vissza kellett volna hozni a végére vagy jó volt így?2021. jún. 9. 12:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Az tény, hogy egyedül Franknek lett a sztorija egyedül lezárva, a többieké meg egy kicsit a levegőben lógva maradt. Kev meg V a kivétel még talán, mert ők ugye már eldöntötték, hogy mennek Kentucky-ba.

Fiona-t jó lett volna legalább egy kicsit visszahozni egy jelenet erejéig minimum. A legvégén meg ahogy Frank ment fel az égiekhez, azt egy kicsit nem éreztem odavalónak. De összességében nem sikerült rosszul az utolsó rész.

2021. jún. 9. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

Keserédes lett, ahol egyensúlyozták a humort és drámát amiatt, mert a sorozat hivatalos besorolása vígjáték volt. Ha dráma lett volna, akkor nincs ennyi poénkodás.

Fiona visszahozatala a produkció szerint tervben volt, de a vírus miatt nem tudták megoldani a forgatást.


Ez a fajta nyitott lezárás jobban illeszkedik a sorozathoz, mintha előhúzták volna a klasszikus flashforward jelenetet, ahol X éves jövőbe tekintéssel mindenkinek belátunk a jövőbeli életébe. Ezek a karakterek sokkal inkább sodródtak az eseményekkel és történtek velük váratlan fordulatok és kudarcok, egy mézes-mázos idilli életkép nem lett volna hiteles.

2021. jún. 9. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

Nekem nem tetszett a befejezés, sokkal többet vártam, hisz ez a kedvenc sorozatom. :(

Az szerintem nagyon erőltetett, hogy Frank a koronavírusba halt bele. Értem én, hogy a mai dolgokat is beleviszik, amik a való életben vannak, de ez nem volt méltó az ő karakteréhez, hogy ebbe haljon bele. Pont ő, aki eddig mindent túl élt, a sok piálást, a rákot is, tényleg mindent átvészelt, és akkor elviszi a vírus, komolyan? Szóval ez nagyon nem illett bele a képbe, jobban "örültem" volna, ha tényleg a piálásba hal bele, az illett volna hozzá.

Én Debbie lezárásának sem örültem. Az jó lett volna, ha talált volna maga mellé egy rendes alakot, együttmaradhattak volna Sandyvel, de helyette jött egy sokkal balhésabb csaj, aki kitudja mikor lép majd le, ha úgy tartja kedve. Így Debbie a sorozat végére sem lelte meg a boldogságot. Mondjuk az ő karaktere is elég balhés, szóval lehet, hogy pont egy ilyen élet kell neki.

Aztán ott van Ian-Mickey sztorija is, Lippel együtt, aki ugye újra apa lesz. Nem tudtuk meg, hogy most a második gyerekét Ian és Mickey örökbefogadja-e vagy mi lesz. Engem érdekelt volna, szóval az ő történetszálukat is eléggé lezáratlannak érzem.

Ott van Carl karaktere, akihez szerintem egyáltalán nem illett ez a lezárás. Semmi érdekes nem történt vele, oké, hogy megveszi a kocsmát, de szerintem ez a kocsmárosdi nem illik a karakteréhez. Meg vele kapcsolatban is voltak lezáratlan dolgok (pl az a csaj, akit lehet(?) hogy teherbe ejtett).

Fionát mindenképp vissza kellett volna hozni, legalább az utolsó jelenet erejére, hisz ő volt a lelke a sorozatnak sokáig, nagy szerepe volt benne, meg hát ő nevelte fel a testvéreit. Végig azt vártam, hogy mikor bukkan fel, és elég csalódott voltam, hogy ez nem történt meg. Ugyanígy örültem volna régebbi karakterek visszatérésének is pl.Karen és az anyja, Mandy, Jimmy Steve. Kicsit hiányosnak éreztem, hogy senki nem jött vissza. :(


Az utolsó jelenet viszont nekem nagyon tetszett. Jól összefoglalta szerintem az egész sorozatot. Az hogy ott együtt énekeltek önfeledten, boldogan jelképezte, hogy mindig ott voltak egymásnak, és ha valami fontos esemény történt akkor mindig együtt voltak, összetartottak. És ugye kicsit visszaadta a sorozat első részét is (a bevezető jelenetet), hogy Frank beszél róluk, jellemzi őket. Látszott, hogy bár nem nagyon mutatta ki, de mégis szereti őket, és büszke rájuk.

Mondjuk azt azért sajnálom, hogy nem tudtuk meg, hogy mit szólnak Frank halálához a gyerekei. Vajon érdekelte őket, vagy nem nagyon hatotta meg őket amikor megtudták? Én erre is kiváncsi lettem volna, hogy kiből mit vált ki, mert mindenkinek megvolt a maga viszonya vele.

De remélem pár éven belül lesz majd egy spinoff is, amiben arra amit most nem tudtunk meg majd választ kapunk, meg hogy kinek hogy alakult az élete.

(Kicsit hosszú lett, de hát a kedvenc sorozatom, szóval bőven tudok róla írni :D )

2021. jún. 9. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:

Nagyjából egyetértek veletek.

Nekem kicsit furcsa hogy végül minden gyerek erős fordulattal zárta a történetet, különösen Debbien lepődtem meg az új csaja miatt. Az nem baj hogy függve maradt mi lesz a jövőben, nem ilyen "boldogan éltek míg meg nem haltak" lezárás lett.

Fionát legalább egy videó üzenet erejéig betehették volna hogy sikerült-e neki új életet kezdeni, vagy mondjuk alkesz lett és már van 3 gyereke egy lepukkant pasas mellett, mint Frank és Monica voltak anno..

Nekem nagyon fog hiányozni ez a sorozat, szerettem az elejétől fogva.

2021. jún. 9. 21:59
 5/11 anonim ***** válasza:

(3-as vagyok) Kérdező, nem vagy ezzel egyedül. Ez volt életem sorozata, pedig már sok sorozatot láttam, de imádtam ennek minden percét. Annyira hozzám nőttek a karakterek, szerettem az összes szereplőt, még ha sokszor hoztak hülye döntéseket akkor is. Ez a sorozat olyan emberi volt, bemutatta, hogy az emberek nem tökéletesek, hibáznak. Megvolt benne a humor és a dráma is-hol nevettem, hol sírtam.

Nagyon fog hiányozni, de tuti újranézem (nyárra amúgy-kb 1 hónap múlva-nálam tervben is van, hogy visszanézem, mert már 2 hónapja, hogy befejeztem, ez elég idő volt nekem nélküle :D ), meg 5x tuti megfogom még nézni ha nem többször. Ez a sorozat nagy hatással volt rám, valamennyire az életemet is megváltoztatta, bármilyen hülyén is hangzik ezt mondani egy sorozatra.

Annak azért örülök, hogy a lezárás miatt talán reménykedhetünk pár éven belül egy spinoffban. Mivel ha úgy vesszük, akkor csak Frank történetét zárták le, a többieknek ez valaminek a kezdete, mert most így mindenki életében összejött valami változás. Szóval talán-még ha csak 1 karakterről is csinálnak majd spinoffot, amiben azt a többieket is láthatjuk mellékszereplőként és megtudjuk kinek hogy alakult az élete. Legalábbis jó lenne, egyedül ezért jó, hogy nem zárták le teljesen, mert így megvan erre az esély. :)


(Ja és még annyit elfelejtettem írni az előző válaszomba, hogy például Lipet sajnáltam. Ha belegondolunk akkor sokra vihette volna az életben, az esze megvolt hozzá, szóval sajnálom, hogy nem lett belőle valami kiemelkedő zseni egy menő szakmában.)

2021. jún. 9. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Próbáljátok megnézni az eredeti brit változatot. Meg kell szokni az amcsi után, meg a manchesteri akcentust ha nem nézel angol sorozatokat, de ugyanúgy szerethető (jobban vígjáték, mint dráma, az amerikai elég mélyről indult), és abból is van 11 évad.
2021. jún. 10. 06:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

#6! Hol lehet nézni az angol sorit?


#5! Lipet én is sajnáltam és nem értem miért nem biztatta Tami hogy képezze magát, vagy csináltak saját motorműhelyt? A pizzafutáros jelenetnél azt hittem a srác ajánl neki valami melót és jóra fordul az élete. Ehelyett jön még egy baba és még Liam is velük fog lakni... Nehéz lesz.

Kev és V lezárása sem igazán tetszett. Oké hogy V-nek fontos a fekete közösség meg a család és Kevnek tetszett a jobb fizu. De olyan hirtelen jött a fordulat. Nekem Kev és Lip a kedvenc karaktereim, így nagyon drukkoltam nekik hogy jó legyen a lezárás.


A spinoffokban annyira nem hiszek, nem is várom. Persze ha lesz, megnézem 🙂

Bevallom én sírtam a végén, na nem Frank miatt 🙂 de tényleg olyan volt mintha az ismerőseim lettek volna mindannyian és ki tudja merre sodorja most őket az élet ...

2021. jún. 10. 21:08
 8/11 anonim ***** válasza:
7, én is sírtam, ciki vagy sem, de miután befejeztem félóráig csak bőgtem, pont ezért amiért te is, annyira a szívemhez nőtt mindenki :D
2021. jún. 10. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
6-os, én a neten nem találtam meg a brit verziót, de szerintem nem is nézném meg. Jeleneteket láttam belőle a youtubeon, és nagyon gagyinak tűnik az amerikai után. Semmit nem vesznek benne komolyan, mindenből viccet csinálnak. Értem, hogy az az eredeti, de szerintem nemhiába az amerikai remake a híresebb világszerte, meg nemhiába azt szeretik többen. :/
2021. jún. 11. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

A Shameless alapvetően egy vígjáték, de az US verzióban sokkal hangsúlyosabb a dráma. Azért szeretik többen, mert többen ismerik. A két sorozat ugyanonnan indul, az első részek még egyformák is, viszont élesen elválik a cselekmény az első évad után. Más a hangulat, más a kultúra (brit kocsmakultúrában egészen mást jelent egy alkoholista apafigura is)és főleg a nyelvezet meg a szleng, mások a karakterek útjai is, valamint mivel a brit a kétezres évek közepén indul, még a világ is egy kicsit más a maihoz képest.

Ezért egymáshoz hasonlítani nem is igazán kellene őket, mert mindkettő egy önálló egész. Pont emiatt butaság leírni néhány kivágott klip alapján, hogy az úgysem jó, mert nem olyan mint az amcsi. Csak ez nem azt jelenti, hogy ne lenne minőségi vagy élvezhető önálló sorozat.

A különbség pedig az, hogy te 'laikusként' nézel meg egy klipet, és zavarnak az idegen helyszínek és karakterek, mert van egy felállított koncepciód, hogy melyik karakter hogy néz és hogyan viselkedik. Én ha megnézek egy klipet, akkor az a feelgood érzés jön vissza, hogy mennyire jó volt nézni, pedig én is végignéztem mindkét verziót (és a magánvéleményem az, hogy az US rosszul volt megírva, mert hosszú évadok mentek el Fiona szenvedéstörténetére, nem hagyták a családot időben kibontakozni. A brit verzióban Fiona csak az első évad végéig bírja Frank nemtörődömségét, és lelép Steve-vel, utána pedig mindig a legnagyobb gyerek felügyeli a többieket, amíg ők is el nem hagyják a házat). És ehhez kapcsolódik az US verzió fináléja is, méghozzá Frank monológja, ugyanis a brit főcímek ugyanilyenek, jól párhuzamba állíthatók.


US finálé monológ:

https://www.youtube.com/watch?v=COEXxDYkbKM


UK főcím:

https://www.youtube.com/watch?v=czvg9QpDo5I

2021. jún. 12. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!