Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Nektek, hogy tetszett a...

Nektek, hogy tetszett a Lucifer vége?

Figyelt kérdés

Nem akarok spoilerezni itt, szóval, aki még nem látta a válaszokat NE OlVASSA EL.


Szerintem borzalmas volt. Mármint végig bőgtem, de én mindenen is sírok, viszont itt egyrészt már a 'nenenenenene' érzés miatt folytak a könnyeim.


És igen egész éjjel azt a * néztem.szept. 11. 08:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Csalódott vagyok. Reméltem, hogy az utolsó évad tartani fogja az 5. színvonalát, ígéretesen is indult, de éppen a fő pontokon cseszték el. Tovább rontja a helyzetet a tudat, hogy eleve ilyennek szánták a finálét már akkor is, amikor még úgy volt, hogy csak öt évados lesz a sorozat. Úgy tudtam volna örülni egy nyálas-cukros befejezésnek, ahol az egész csapat együtt marad a Földön, aztán mindenki a maga idejében meghal és végül újra találkoznak a mennyben. (Persze, nem különösebben illett volna a sorozathoz, de akkor is jó lett volna.) Én is nagyon sírós vagyok, de ez a finálé nem birizgálta meg az idegeimet.


SPOILERSPOILERSPOILER


A sorozat egyik fő témája mindig is a szabad akarat volt, erre most Lucifer hirtelen elhiszi, hogy a jövő kőbe van vésve? Semmi sem indokolta, hogy visszaköltözzön a pokolba és teljesen kimaradjon a családja életéből. A teljes karakterfejlődését kivágták így a kukába. Mom és Dad nem azért teremtette őt sokmillió évvel ezelőtt, hogy az idők végezetéig a pokolban rohadjon változatos indokokkal. Nem hiszem, hogy az lenne a küldetése, hogy a bűnös lelkek terapeutaként szolgáljon, míg fel nem robban a Nap. Élhettek volna normális családként, ő, Chloe, Trix és Rory; azt is szívesen megnéztem volna, hogyan boldogul Luci a kispapasággal, tekintettel arra, hogy mennyire nem tud mihez kezdeni a kicsi gyerekekkel.


A másik nagy problémám, hogy évekbe telt, mire Chloe és ő végre bevallották maguknak és egymásnak az érzelmeiket, összejöttek néhány hónapra, csináltak egy babát (azt sem tudjuk, ez hogyan sikerült, elvégre többször is elismétlik, hogy az angyalok meddők, erre Chloe valahogyan mégis teherbe esett, pedig nem látjuk, hogy Luci is ugyanúgy halandóvá tette volna magát, mint Amenadiel?!), és bumm, legközelebb csak akkor találkoznak újra, amikor Chloe már halott. Miféle hülyeség ez?! A készítők keserédes befejezést ígértek, de csak értelmetlen lett. Sosem gondoltam volna, hogy képesek lesznek sztereotipikus időutazós baromsággal tönkretenni az egyik kedvencemet.


Na jó, az tetszik, hogy kicsi Charlie végre szárnyakat növesztett, de így Linda most megint aggódhat a Boeing 737-es miatt.

szept. 11. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

Chloe nem elhet lent. Feljarhatott volna Luc. Amen is lejött. Es hogy nez ez ki 40 ev mulva fiatal Luc es nagyon oreg, 80 eves Chloe?

De egy kis idot maradhatott volna, nem tudom, miert k3ll rogton menni.

Viszont mivel o az apjat hianyolta, haragudott ra, o nem lenne olyan..ra kellett jonnie, az lett, hogy olyan lett, hogy a lanya kérését teljesitse, mert ez nem pont lexarast jelent. De nem tudom, hogy birt ott poenkodni, hivatást teljesiteni belelessel , meg elleni nélkülük...

szept. 11. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:

Nekem is ezek a bajaim.

Meg a lánya isnfolyamatosan azt hangoztatta mennyire haragzdott rá mert elhagyga a végén meg mégis. Megmentette. És mindent csináljon ugyanúgy. Minek? Mert azt nemtudja megtanítani élete során amit akart csak ilyen hülye drámázós módon?


Meg első, a szabad akarat zavart engem is a legjobban. Meghogy Chloé is ezt hajtogatja.

Aztán meg Rory bemondja a magáét és Chloé is vált, hogy "Ne feledd ezt a lányunkért tesszük." Luci viszont maradna. Ezzel nem csak Luci dobta a fejlődését ki az ablakon ahogy mondtad, de gyakorlatilag a szerelme meg a lánya rákényszerítették valamire amit amúgy nem akart. Abszolút nemértem mi értelme volt. A hivatását félállásban is csinálhatja ahogy mondta. Már a lánya megjelenése is indokolatlan volt, plusz meg mintha Trixit elis felejtették volna.

szept. 12. 04:56
 4/11 anonim ***** válasza:

Hát hogy Rory megtudja az egyetlen jelenlevő szülője eleteben, hogy miert ment el az apja es megertse

De az jo kerdes, miert nem johetett ra mástól.

A klises veget nem szeretem, en vagyok az egyetlen, akinek bejott himym vege is, de ezt 2 napja emésztem....

szept. 12. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
#1 vagyok, szerintem sem volt semmi értelme az időhurkos hülyeségnek. Minél többet gondolkodom a finálén, annál dühösebb vagyok. Nem eleve elrendelt, hogy Rory apa nélkül nőjön fel, nem szükséges haragudnia Luciferre és nem szükséges emiatt visszajönnie az időben. Élhettek volna együtt minden probléma nélkül (a Földön, a mennyben, a pokolban, vagy akár egy új univerzumban), semmi sem indokolta, hogy Luci visszakerüljön oda, ahonnan indult, és Chloe egyedül maradjon a két gyerekkel. Dant előbb-utóbb Rory közbeavatkozása nélkül is sikerült volna kijuttatniuk a pokolból, mert a főhősök már csak ilyenek; és Luci más életcélt is találhatott volna magának, valami olyasmit, ami nem járt volna a családja elvesztésével. Rory gyakorlatilag saját magát ítélte félárvaságra azzal, hogy megkövetelte, hogy Luci ne jöjjön vissza többé a Földre. De minek?! Ez a jövőbeli énje csak egy lehetőség a sok közül, nem feltétlenül kell ilyenné válnia. Még az sem befolyásolta volna az eredeti idővonalat, ha Le Mec megölte volna a jövőbeli Roryt.
szept. 12. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem ilyen szeretem-utálom érzésem van, mindenki szép befejezést kapott (maga az egész utolsó epizód nagyon színvonalas volt), kivéve Trixie-t és Rory-t, akiknek a jövőjéről nem nagyon esett szó. Ha Lucifer mégsem lehetett ott, amikor felnő, mi értelme volt az egésznek, mert elvégre szinte csak Rory-ról szólt az egész évad?!
szept. 13. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Azért, hogy megmentse Roryt, ne öljön emberr.


Es azert se jott fel, mert o ezt kerte, mert igy fog ez tortenni, es ez csak nehany pillanat az eletukben ugy is.


40 ev es orokkevalosag...

Majd szül neki chloe meg egy gyereket most, majd foflalkouik azzal.


Pont ez, hogy apja jelenletet hianyolta, de ra kellett jonnie, hogy o igy tehet jot a lányáért

szept. 13. 23:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:

Jó, de ha Lucifer vele marad nem kesz haragos és utazik vissza, és nem látná majdnem meghalni az apját és nem akarná kinyírni sem azt az embert.

Szóval nem ugynott vagyunk?


Na meg nem értem Luci miert nem taníthatja meg neki mindezeket miközben neveli. Semmi konkrét.

Csalódott vagyok. :(

szept. 14. 09:21
 9/11 anonim ***** válasza:

Esküszöm jól esik olvasni, hogy nem csak nekem vannak rossz érzéseim ezzel kapcsolatban.

Bennem maradt rengeteg nyitott kérdés.


1. Mi lett Trixie-vel? Nem hinném, hogy hamarabb meghalt, mint az anyja, de akkor hol van? Miért nincs mellette a halálos ágyánál?


2. Trixie megtudta, hogy Lucifer ki valójában? Vagy Rory? Ugye mondta az egyik részben, hogy ő lassabban öregszik, ergo Trixie-nek rá kellett jönnie, hogy a testvére nem földi lény, vagy csak félig az. Ugye ismerik egymást, ez is kiderült.


3. Tök jó, hogy Charlienak szárnyai lettek, de érdekelne, hogy milyen módon befolyásolja ez az életüket, vagy hogy Amenadiel milyen gyakorisággal látogatott a földre, mennyire vette ki a részét Charlie neveléséből.


4. Engem személy szerint érdekelne, hogy mi van Lucifer szüleivel, hogy élnek abban a másik univerzumban, jó lett volna betekintést nyerni oda. Lehet, hogy ott újra kezdődik minden, mint annó a menny-föld-pokol korában.


5. Amit már ti is leírtatok. Ha korábban kénye-kedve szerint utazgathatott a pokol és a föld között Luci, illetve amennyiben Amenadiel is megteszi a menny és a föld között, úgy miért nem lehetett volna úgy intézni, hogy részt vegyen Cloe-ék életében. Oké értem, hogy a pokolban máshogy telik az idő, de ahogy régen a démonok kínozhatták őket, úgy Luci parancsára segíthettek volna az elkárhozott lelkeknek megtalálni a kiutat, amíg Lucifer a családjával van.


6. Nem is értem Rory szomorúságát az anyja halála miatt. Meg az egész hisztijét, hiszen így is úgyis örökké együtt lehetnek, mint egy boldog család. Ugye Rory bármikor lemehet a pokolba hozzájuk, szóval egész életében lemehetett volna meglátogatni az apját.


7. Az angyalok egyáltalán nem öregszenek, vagy csak nagyon lassan az oké. Viszont ott van Rory, vagy Charlie. Ők meddig fognak vajon öregedni? Ha öregszenek, márpedig igen, akkor ők meg is halhatnak? Ha igen, akkor Rory hogy tud utazni a mennybe vagy a pokolba? Elvégre a halandók érzékenysége nem bírja se lent se fent. Tehát érdekelne meddig tart az öregedésük.


Na szerintem ennyi bőven elég. Mármint több más kérdésem is lenne még, de annyi időm nincs, hogy mind leírjam. Mindenesetre hiába mondják, hogy így is több bőr lett lehúzva a sorozatról, mint amennyit kellett volna, nekem még így is befejezetlen egy csomó szál.


+1 megjegyzés: Fel nem tudom fogni ezt a "finálét". Évekig vársz rá, nem történik semmi, csak éled az életed a gyerekeiddel és várod, hogy meghalj és együtt legyetek a pokolban az örökkévalóságig? Nonszensz. Persze a sorozathoz méltó, de a boldogtalan élet a boldog halál utánnal nem épp szokványos.

szept. 21. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

"1. Mi lett Trixie-vel? Nem hinném, hogy hamarabb meghalt, mint az anyja, de akkor hol van? Miért nincs mellette a halálos ágyánál?"


Ott volt, de nem lett jó a jelenet, nem került bele, kint várt épp így."2. Trixie megtudta, hogy Lucifer ki valójában? Vagy Rory? Ugye mondta az egyik részben, hogy ő lassabban öregszik, ergo Trixie-nek rá kellett jönnie, hogy a testvére nem földi lény, vagy csak félig az. Ugye ismerik egymást, ez is kiderült."Biztos, de plusz ugrás lett volna kifejteni.."3. Tök jó, hogy Charlienak szárnyai lettek, de érdekelne, hogy milyen módon befolyásolja ez az életüket, vagy hogy Amenadiel milyen gyakorisággal látogatott a földre, mennyire vette ki a részét Charlie neveléséből."


Talán nem repül egy boeingnak. Ez már egy másik sztori, spin off is lehetne...

szept. 21. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!