A Hetedik vagy a Viharsziget című filmek ijesztőek?

A Hetedik az eleg veres is tud lenni, helyenkent akar undoritoan. A Viharsziget igazi pszichothriller, ver bem nagyon van benne.
Elalvas elott egyiket se ajanlom.

Ha valaki hozzá van szokva a horrorhoz/thrillerhez, akkor nem lesznek ijesztőek, de ha nincs hozzászokva, akkor azért a Viharszigetet ijesztőnek mondanám. Én imádom ezeket a műfajokat, de a fenti filmeket még nagyon az elején láttam először, tizenévesen, és a Viharsziget azért ijesztő volt. Ahogy írták előttem, ez egy pszichotriller, végig elég nyomasztó és feszült (nem annyira véres és nincsenek jump scare-ek, inkább lelkileg hat az emberre), már eleve az elmegyógyintézetes téma megadja az "alaphangulatot", és van benne pár jelenet, ami szerintem mély nyomot tud hagyni. Engem legalábbis sokáig kirázott a hideg, ha rágondoltam, és újra elkapott az a feszült érzés - annak ellenére, hogy imádtam a filmet, azóta is a kedvenceim közé tartozik. Tehát nagyon megéri megnézni, de ha félős vagy, szerintem is inkább nappal nézd, esetleg társaságban. :)
A Hetedikre már annyira nem emlékszem, csak hogy voltak morbid/véres jelenetek, de az nem rémlik, hogy hangulatra ijesztő lett volna.
Na de az is elég szubjektív, hogy kinél mi kapcsolja be a félelmet.
UI.: Nagyon sok horrorfilmet láttam már azóta, és arra jutottam, hogy a pszichotrillerek/pszichológiai horrorok sokkal ijesztőbbek, mint bármelyik horror, pont azért, mert ezek az ember mélyebb pszichéjére hatnak. Egy jó pszichotriller teljesen ki tud forgatni a saját világodból, és anélkül is eléri, hogy akár félj, hogy konkrét horrorjeleneteket tolnának az arcodba.

A Hetedik egy kimondottan nyomasztó hangulatú, bűnúgyi film. Néhány jelenete kimondottan ijesztő lehet! Horrornak nem horror, de igen keményen "támadja" a lelked és pszihéd.
Ajánlom, mert szerintem zseniális film.Szerintem is!
A Viharsziget a mentális állapotodat teszi próbára, szintén letargikus hangulattal, némi misztikával, és a cselekmény
lassan csordogáló, de érdekes csomókkal van fűszerezve.
Szintén zseniális!
Két kíváló filmet választottál, amit látni kell!
Ne félj tölúk, a valóság sokkal rosszabb is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!