Mi a véleményetek a You can't take it with you (magyarra fordítva: Így élni jó) című 1938-as amerikai filmről?
Melegszívű, tipikus Capra-film.
Van nála jobban sikerült (pl. Az élet csodaszép), de ez is megható.

válasza:"Megéri megnézni mai szemmel? Olyanoknak, akik érdeklődnek a klasszikus hoolywoodi filmek iránt? Akár másoknak is?"
Olyanoknak, akik érdeklődnek a klasszikus Hollywood iránt, kötelező darab. Másoknak, nos attól függ.
Akinél a Csajok a csúcson és a Halálos iramban 6 az etalon, jobb ha nem gyötri magát. Akiben azonban van némi befogadókészség a korszak stílusa iránt, annak bátran ajánlható. A film ugyan magán hordozza azokat a jellegzetességeket (lassabb ütem, színpadiasság), amik ma egyeseknek kevésbé szimpatikussá teszik ezeket az alkotásokat, mégis sokaknál működhet. A film központi témája (eltérő anyagi helyzetből érkező szerelmesek) olyan, amivel a ma embere is rezonál. Az egyes karakterekben, például a szabadelvű Vanderhof papában vagy a törtető, de végül mégis emberi idősebb Kirbyben sokan magukra ismerhetnek. Összességében aranyos romantikus komédiáról van szó, ma is változatlanul érvényes üzenettel, tanulságokkal, szerintem olyanoknak is tetszhet, akik alapvetően nem néznek harmincas évekbeli amerikai filmeket.
"Megérdemelte az Oscar-díjat?"
1938, bár nem volt annyira erős, mint a következő év, mégis számos zseniális filmet hozott: Jezabel, Robin Hood, Mocskos arcú angyalok stb. Az Így élni jó! ezekhez képest nem különösebben kiemelkedő, nem egy megkérdőjelezhetetlen győztesről van szó, mint a Keresztapa 2, Casablanca, Arábiai Lawrence, Schindler listája esetében, de végső soron megérdemeltnek mondható a díj, nem volt olyan egyértelműen sokkal jobb film a felhozatalban, ami botrányos győztessé tenné (lásd pl. 1952 - A földkerekség legnagyobb showja, 1941 - Hová lettél drága völgyünk?, 2002 - Chicago).
"Hol lehetne ezt megnézni, milyen streaming platformon, esetleg TV-ben?
A TV-ben sosem találkoztam még vele, pedig egyes csatornák előszeretettel játszanak/játszottak efféle klasszikusokat, ebbe még sosem botlottam bele. Magyar treamingen gyors keresés alapján nem elérhető. DVD-n próbálkozz esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
"A kertvárosi gettó" (The Boondocks)
Vagy az ilyen világsztárok ténylegesen minden tekintetben jobbak? Szóval aki nálunk Magyarországon híres azzal hogy szépen énekel (tényleg szépen, nem a trash előadókra gondolok), annak az énekhangja lehet olyan jó mint egy világsztáré? És ha nem , akkor csak azért...
Nem tudjátok mikor lesz már végre magyar szinkronnal az AHS harmadik évada?:) Feliratosan van még csak de úgy olyan rossz nézni:/
Már elkezdtem felirattal ,csak érdekel.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!