Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi a véleményetek a House of...

Mi a véleményetek a House of Dragon-ról? tetszik az új évad?

Figyelt kérdés
*vannak e olvasók köztetek? mit tudtok ami totál más? (ecetera) beszélgetős poszt, kérdezhettek, beszélgethetünk :) a kérdés témanyitó

júl. 3. 22:24
 1/8 anonim válasza:
26%
Unalmas már az is.
júl. 3. 22:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nem igazán tudok semmi jót mondani róla. Nekem nem tetszik.

Csalán kivágását nem értem, a könyvekben ő Juhtolvaj lovasa. Rhaenának teljesen más sárkánya van és ez lényeges is, mert a saját tojását sikerül kikeltenie már felnőttként (mint Danynek), amikor mindkét oldal elveszti az összes sárkányát. Ezt egyfajta isteni jelnek tartják a fekete oldalon, hogy folytatniuk kell Rhaenyra nélkül is.

De így viszont Hajnal és a tojásból kikeltés nem fog megtörténni.

Nem volt jó a Gullet sem, mert hiányzott belőle Aegon és Viserys. Nekik már kb. Sansa és Arya korúnak kéne lenniük. Jace őket védte a könyvben, amikor megtámadták a hajójukat a kalózok. Jace hasonlóan hal meg, de Viseryst túszul ejtik (így Rhaenyra őt is elveszti). Egyedül Aegon tud elmenekülni a sárkányán, vissza Rhaenyrához.

És így egy újabb lényegi dolog, mert Joffreynak és Aegonnak Rhaenyra közelében kell lennie, hogy további lényeges dolgok történjenek, de egyrészt a sorozatban ők ketten nincsenek sehol és Aegon ráadásul túl fiatal, pedig történelmi hatása van annak, amit majd át kell élnie.

Egyrészt a könyvekben Syrax öli meg véletlenül Joffreyt és valószínűleg ezért nem repül már soha vissza Rhaenyrához, inkább öngyilkos küldetéssel leszáll a sárkányölők közé.

Másrészt, amikor így Rhaenyra és Aegon védtelenül térnek vissza Sárkánykőre Aegonnak végig kell néznie, ahogy Sunfyre megeszi Rhaenyrát, ami miatt beindul a "Sárkányvész/Dragonbane" plot, és ami miatt Aegon soha többé nem akar sárkányokat látni és még Rhaena sárkányát, Hajnalt is kitiltja Királyvárból.

Fogalmam sincs, hogy ezek hogyan történnek meg, ha nincs Joffrey és Aegon.

(Plusz Condal azt mondta akar régenskori sorozatot is, na de ahhoz most kéne megalapozni Aegont és Viseryst, de teljesen kiírta őket a sorozatból.)

Abba pedig bele se megyek, hogy a három legfontosabb női karaktert hogyan kiforgatták. Rhaenyra állandóan bőg és mindig a férfiak mondják meg mit csináljon, Alicent egy Rhaenyra simp, Helaena meg egy féleszű.

Rhaenyra a könyvben:

"behódolás vagy tűzhalál."

Alicent a könyvben:

"Az egerek cincoghatnak, ha nincs otthon a macska, de Aemond fiam tűzzel és vérrel tér majd vissza."

Ehelyett Rhaenyra végig bőg, Alicent pedig el akar iszkolni és nem vállal felelősséget senki életéért (még a saját családjáért sem).

Ráadásul a legrosszabb, hogy azt hiszik valami feminista mesterművet alkottak azzal, hogy megfosztottak minden női karaktert a cselekvőképességtől.

Igaza volt Martinnak, amikor azt mondta, hogy ez nem az ő története.

júl. 3. 23:49
 3/8 A kérdező kommentje:

húú , egen, azt hiszem értem.

Martin nem mai gyerek és abban a korban írta ezt amikor nem az volt a cool a vásznon sem hogy Transgenderek ökörködnek, meg nők hatalmaskodnak.

utolsó bekezdésed megértem a többihez mukkanni sem tudok, majd értelmezem

tehát sok jó karaktert kihagytak.. azt mondod.

haelena karaktere azért tetszik nekem mert valami új. nem klisé és nekem valahogy ő hat legigazibbnak. egy fiatal lány.. nem akar hatalmat.

köszi a hosszú választ.. respect!!

júl. 4. 00:02
 4/8 A kérdező kommentje:

*ilyenekre szokták mondani hogy "más" de ez se állja meg a helyét

mert mindegyikünk más. az a helyzet

júl. 4. 00:03
 5/8 anonim ***** válasza:
86%

"Martin nem mai gyerek és abban a korban írta ezt amikor nem az volt a cool a vásznon sem hogy Transgenderek ökörködnek, meg nők hatalmaskodnak."

Igazából Martin sokkal felvilágosultabb és a meleg, illetve transz karakterei sokkal valóságosabbak, mint a klisés karakterek, amikre Dan és Dave vagy akár Condal és Hess átírta őket (lásd a kliséhalmaz trónok harca Lorast vs. a félelemetes harcos tűz és jég dala Loras).

[link]

A valóság az, hogy elég sok queer karakter van a könyvekben, akiket Hessék vagy kiírtak vagy a háttérbe szorítottak. Pl. Jeyne Arryn, Sabitha Frey, stb.

Jeyne Arryn alig szerepel, Sabitha Freyt megöregítették. De elvették tőlük a leszbikus szálakat, amit valamiért Rhaenyra és Alicent köré akarnak erőltetni.

"haelena karaktere azért tetszik nekem mert valami új. nem klisé és nekem valahogy ő hat legigazibbnak. egy fiatal lány.. nem akar hatalmat."

Helaena Targaryen a könyvekben egy Margaery Tyrellhez hasonló játékos karakter, aki ért a propagandához és ahhoz, hogy hogyan szerettesse meg magát a néppel. A testvérek közül ő a legnépszerűbb, népszerűbb Rhaenyránál és Aegonnál is.

Amikor Aegont megkoronozzák a sorozatban, akkor az a könyvekben egy dupla koronázás Helaenával, mivel mindenki tudja, hogy a politikailag ütőképes játékosuk Helaena, akit Királyvár szeret. Aegont azért fogadják el, mert Helaena a királynője.

A sorozatban egy féleszűt csináltak belőle, ahol nem törekszik arra, hogy egy nagyon pozitív képet alakítson ki magáról, ahogyan Margaery tette. A saját fia halála sem töri meg, ahogy a könyvekben megtöri.

Mindezt azért, hogy Rhaenyra pozitívabb színben tűnjön fel, mert az írók nem tudják elképzelni, hogy Rhaenyra ellenzékében okos és erős női karakterek legyenek.

Ja és még visszatérve erre az írói manipulációra: a nemi erőszak alkalmazása, mint ilyen manipuláció, hogy a másik oldal jobbnak tűnjön.

Jasper Wylde a könyvekben nem próbál megerőszakolni senkit, főleg nem Alicentet. Nem gonosz karakter, szimplán csak a zöld oldalon áll, mert ezt tartja törvényesnek, ezért végzik ki.

A sorozatban démonizálni kell, hogy ne tűnjön árnyaltnak a hatalomátvétel.

De ugyanezt csinálták Aegonnal is.

Olcsó, gyáva írói manipuláció. Plusz tiszteletlen is egy valódi nemi erőszak plottal szemben is, ahol ennek van relevanciája, itt nem lesz, a kövi részben Alicent emlékezni sem fog, hogy valaki meg akarta erőszakolni, mert nem is az volt az írók célja, hogy feltárják ilyenkor valaki min megy keresztül. Csak olcsón meg akarták úszni egy igazságos karakter kivégzését.

Trónok harca 8. évadát idéző fos, amikor voltak a lyók és a rószak.

júl. 4. 00:28
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Rövid és tömör leszek kizárólag II.Aegon Targaryen miatt nézem még a sorozatot és nem nem szimpatizálok a zöldekkel egyáltalán nem

De az őt alakító színész színészi játéka tetszik egyedül

júl. 4. 11:29
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Kivételesen tetszett a patkányokat felszolgáló rész, habár ilyen nincs a könyvben, de szerintem olyasmi, amit Martin is írt volna.

Ezért bánom még jobban, hogy annyira eltérnek és nem teljesen értem, hogy valami másban meg miért éreznek rá Martin világára és stílusára (a véleményem szerint).

Az egész jelenet jól mutatja, hogy a Targaryeneket miért nem csípi az arisztokrácia és miért terjesztik róluk a zsarnok és őrült propagandát.

Rhaenyrának van igazságérzete, ami kiterjed a pórnépre is, cserébe nincs jó diplomáciai érzéke, ami így a nemesség számára veszélyessé, kiszámíthatatlanná teszi.

Kicsit furcsállom is, hogy ezzel Sara Hess volt képes előállni, aki elvileg nem olvasta Martint és büszke volt rá. De az sem lepne meg, hogy ezt az ötletet Martin adta, amikor még beszélőviszonyban voltak.

Minden más nem tetszik.

(Ja még tetszett az a jelenet, amiben Caraxes ivott, mert ritkán látni a sárkányokat állati dolgokat csinálni, azt elfelejtettem a múltkor.)

júl. 8. 13:47
 8/8 everlight ***** válasza:

3.Nők hatalmaskodnak? Az max a muszlimoknál bűn.több nagyhatalmú és kegyetlen királynője volt Európának a történelem során.

Inkább az a legnagyobb baromság hogy Alicentet Rhaenyravál egy idősnek ábrázolják mintha együtt nőttek volna fel,így mintha Viserys egy pedofil lenne aki megrontotta holott a könyvben 77 ben született,Alicent pedig 88 ban,tehát 106 ban mikor elveszi Alicentet 18-19 éves nem 12 ,Viserys pedig 29-30 éves .

júl. 10. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

A Dragon Ball Super Magyar szinkronnal csak nekem nem tetszik? Gyerekként más nem volt, de már tini korom óta eredetiben néztem végig és ahoz vagyok...

A német még egész jó, de a Magyar és az angol valami katasztrófa a füleimnek. Persze az Angol az rosszabb.

A Dragon Ball Superben nektek mi tetszik? Mi a véleményetek róla?

A Dragon Ball Z után az én véleményem szerint a Super az csak arra jó hogyha az ember nagyon unatkozik és valami humorosat akar látni akkor az éppen aktuális új részt nézze meg mert egy kis popcorn-al nézhető anime.Ha valaki szerint ez egy súlycsoportban van a Z-vel...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!