Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Szórakozás » Filmek, sorozatok

A kérdés

Darling in the FranXX animéről vélemény?

Sziasztok !!!


Követem az animet és eléggé vegyes érzések fognak el mikor nézem :D Zero Two szerintem viszi a pálmát, elég jó karakter, Hiro sem rossz karakter úgy ahogy. Elsőnek is amit furcsállok ( és lehet hogy az én hülyeségem ) de annyi olyan ecchi jelenet van benne, nem is értem...mikor a robotba is ülnek és ''összekapcsolódnak'' hát azon mindig kiégek. Animeben a fiúk vagyis a porzóknak fogalmuk sincs mi az a sex szerintem.


Aki követi az animet annak mi a véleménye erről, és egy 10-es skálán mennyit adnátok az animere ?Keress kérdéseket hasonló témákban: szórakozás, anime, Darling in the FranXX, manga

 2018. febr. 25. 20:41  Privát üzenet  

A válaszok
1 2

Egy újabb kicsit "komolyabbnak" tűnni "akaró" fanservice, klisé áradat az egész anime.

10/3A válasz 56%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/16Időpont 2018. febr. 25. 22:51 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Hát idáig ez a sztori nem olyan rossz szerintem, bár fel kell venni egy újféle nézőpontot hozzá...

Figyelembe kell venni hogy ez sci-fi kategória, tehát a jövőben játszódik ahol a harcban a robotokon van a hangsúly.

A fiúknak tényleg fogalmuk sincs a szex-ről, de még csak a csók-ról - vagy úgy egyáltalán a párkapcsolatok mibenlétéről sem.

Ez nagyon sok okból lehet így.., pl lehet hogy nincs már szükség abban a korban ezekre, mert más módon szaporodtak, és a kapcsolatok szükségtelenné váltak.

Vagy más hasonló okok is lehetnek, amire még nem derült ki a válasz. Viszont pont ezért is lehet érdekes, mert újra felfedezhetik az ebben lévő lehetőségeket, és így sokkal erősebb érzelmi hátteret adhat ez az egésznek..

Egyenlőre az biztos hogy nagyon sok a ??? viszont a történet így is elég jó szerintem, csak szépen lassan bontakozik ki - de neem igazán kiszámítható mi lesz belőle. 24 részig még van is idő, akármi lehet...

Így a jelenlegi részek alapján - úgy 10/5 re értékelem.A válasz 68%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 64%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/16Időpont 2018. febr. 26. 19:26 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
10/3 és 10/5? Ezek szerint brutál jó darab lehet, ha a maximális pontszám (3 és 5) két- és háromszorosát adtátok rá. Ja, hogy még azt se tudjátok, hogy amikor egy skálán értékelünk valamit, az általunk adott pontszámot írjuk előre és utána írjuk, hogy mennyi lenne a maximálisan adható pontszám? ...

A válasz 40%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/16Időpont 2018. febr. 26. 19:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ez egy A-1 Pictures koprodukció. A stúdió fennállása óta talán 6 vagy 7 sorozatuk múlta felül a közepes szintet, miközben kinyomtak több mint 60-at a folytatásokat nem számolva. Folytatásokkal együtt pedig durván 100-at, vagyis 2-3 sorozatot szezononként, miközben az utóbbi 4-5 évben teljesen beálltak gyorséttermi színvonalra. Na mégis mit lehet tőlük elvárni? Ha összeállnak valakivel, mint most a Trigger, azt is inkább ők húzzák le, mint a jobbik stúdió őket fel.


Csodálom, hogy egyáltalán bárki még bármiféle elvárással kezdi el valamelyik sorozatukat.A válasz 61%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/16Időpont 2018. febr. 26. 21:01 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Szia!

Kezdeném ott, hogy én alapból idegenkedek a mecha műfajtól. Ez nem jelenti azt, hogy minden ilyen automatikusan rossz lenne, csak tőlem eléggé távol áll. Ezért aztán vacilláltam, hogy egyáltalán belenézzek-e, de végül úgy voltam vele, hogy 20 perc nem nagy áldozat. Jól tettem, hogy rászántam magam, ugyanis szerintem nagyszerű anime. Van rengeteg hibája, de ezek ellenére (ezekkel együtt?...) is kiváló.

Az egész egy poszt-apokaliptikus környezetben játszódik, ami túl azon, hogy egyik kedvenc témám, rengeteg lehetőséget rejt magában. Aztán rögtön jön az arconcsapás: a hiperbéna alapsztori. Az odáig, hogy a Föld lakhatatlanná vált, és a környezettől elszeparált, szigorúan szabályozott életterekbe kényszerülnek, egy kitűnő kezdőkép, a harci robotok már kicsit túlerőltetettek, de az, hogy ezeket a robotokat egyszerre csak két, ráadásul ellenkező nemű ember tudja irányítani, rögtön pofánköpi az addig tök jól felépített sztorit. És a "miért"-ekre soha nem kapunk választ. Ha már ennyire fejlett a technika, miért csak ilyen béna megoldásokra futotta? Miért nem lehet normálisan irányítható harci robotokat alkotni? Mi a funkciója annak, hogy egy fiú és egy lány irányítsa ezeket? Persze, nyilván a készítők szemével nézve a válasz az, hogy megteremtsen egy olyan környezetet, amiben elengedhetetlenül is szerelmi, netán szexuális kérdések és problémák is megjelenjenek, de történetileg ez egy orbitális nagy bénaság.

Na meg a készítők gondoltak azokra is, akik csak némi farokmarkolászás miatt kezdik el nézni. Bár messze nem egy hentai, és ecchinek sem nevezném igazán, de azért van jócskán fanservice, és tele van nyílt vagy bújtatott szexuális utalásokkal. Az, ahogy pucsítva foglalják el helyüket a lányok, a fiúk meg szorosan mögötte, tök nyilvánvaló szexuális utalás. A porzók és bibék megnevezés is burkoltan, de elég egyértelműen utalás a szexualitásra. Ezek mind olyan dolgok, amik tök feleslegesek egy poszt-apokaliptikus sci-fibe, de igazából ettől még lehet akár jó is, és azok is kapnak valamit, akik kis erotikára számítanak.

És egyébként jó is! Ha az ember nem egyfolytában a béna robotos koncepción rugózik, akkor egy kifejezetten szerethető, és sok helyen mély, filozófikus animét kap. Érdekes végigkövetni, hogy egy lepusztult, beszűkült világban hogyan alakulnak az emberi kapcsolatok. Hogy mit gondolnak a szerelemről, milyen a jövőképük, hogy élik meg, hogy ők csak egy egykor virágzó civilizáció "maradékai", stb. Persze, ha valaki csak a fenekekre és cicikre koncentrál, akkor ez nem fog neki átjönni, de ha jobban odafigyelünk, nagyon komoly lélektani dolgokról is szól eme anime. Szerintem nagyon jól ábrázolja, azt, hogy egy ilyen szélsőséges, kilátástalan világban is az emberek (gyerekek) vágynak az érzelmekre, a biztonságra, a jövőre, az emberi kapcsolatokra.

Ami pedig a szereplőket illeti... igen, vannak sablonos, felejthető szereplők, mint ahogy irritálók is. De emellett vannak, akiket lehet szeretni. Ichigo egy szerethető karakter, bár vannak hülyeségei, de alapvetően egy kedves, szimpatikus lány. Hiro a kis tapasztalatlan, elesett, de vágyakkal és álmokkal teli gyerek, akivel a néző tényleg tud azonosulni. Zero Two pedig... a különc, vad, sokszor elég nyers, de emellett nagyon érzelmes és szerethető lány, akit pont ez a kívülállósága tesz érdekessé és vonzóvá.

Na és ami még nagyon tetszik: az, hogy bár mecha, de nem csak állandó agyament harcokból áll az anime, sőt, a harc igazából csak a kevésbé lényeges része, a középpontban az egyének, és azok gondolatai, érzései, emberi kapcsolatai állnak. És összességében: akár még igazán bele is lehet élni magunkat, ha nem is a teljes animébe, de egy-egy mélyebb szituációba mindenképp.A válasz 68%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/16Időpont 2018. ápr. 23. 00:05 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ez a legjobb anime,amit eddig láttam!

A válasz 68%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 53%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/16Időpont 2018. máj. 12. 18:28 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
NGE modern változata, keverve egy Gasai Yuno kaliberű női főszereplővel. Elég tetszetős :D

A válasz 49%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/16Időpont 2018. máj. 12. 19:20 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az NGE olcsó kínai másolata. Én kedvelem a mecha animéket, közel százat láttam, beleértve természetesen az összes klasszikust. Talán egy közepes szintet megüt.


Az átlag nézőnek, akinek az összes mechás tapasztalata a Code Geass, valószínűleg jó élmény, mások inkább hagyják ki.A válasz 52%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/16Időpont 2018. jún. 7. 15:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Ez a legjobb anime,amit eddig láttam!"


"Elég tetszetős :D"


Ajjaj, úgy látom nagyon alacsony az a bizonyos léc... :D


Tökéletesen leírták előttem! Az átlag nézőnek aki csak a felhypolt sz*kat nézi, annak tökéletesen megfelel. Aki viszont kicsit többre vágyik és nem akarja megvakítani magát a fanservice-el az kerülje ezt az animét.


u.i.: mellesleg az NGE-nal egylapon nem elmítsük már... jó vannak annak is hibái, de nem hiába állja meg mai napig a helyét.A válasz 42%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/16Időpont 2018. jún. 7. 18:17 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Rejtvényjáték 728x90

Azt írtam, hogy tetszetős, nem azt, hogy mestermű. És nekem pont azért tetszik, mert hasonlít az egyik kedvenc animémre, az NGE-re (egyébként az EVA is legalább annyira megosztó, sokan szeretik, de rengetegen utálják is). Tény, hogy az NGE klasszikus, míg a FranXX nem. Az is tény, hogy míg az előbbi minőségi, addig az utóbbi nem az. Míg az NGE-t imádom, addig a FranXX-ot "csak" szeretem.

Egyébként meg a Gainax-tól jó pár ember átment a Triggerhez, úgyhogy gondolom, senkinek sem esik nehezére összerakni, miert van megszámlálhatatlanul sok hasonlóság a két anime között.A válasz 50%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/16Időpont 2018. jún. 7. 19:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
JoJo's Bizarre Adventure c. animéről vélemény?
Vélemény a One Piece nevű animéről?
A Darling the franxx-et fogja vinni valamelyik fordító csapat?
Houseki no kuni animéről vélemény? Kinek hogy tetszett?
Mi a véleményetel az Assassinations Classroom című animéről?
Mi a véleményed Bungou stray dogs animéről? Érdemes megnézni?

Kérdések a Szórakozás rovatbólKérdések a Filmek, sorozatok rovatból
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!