Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Szórakozás » Filmek, sorozatok

A kérdés

Miért nincsenek "normálisnak" mondható filmek?

Már olyan sok filmet láttam, hogy az valami csoda. De ezek a filmek szinte mindegyike olyan elvont értelemben jó film, hogy az valami álomvilág. Mindegyiknek van valami különleges vonala, de egy normális film sincs, csak ennek a vonalnak a kivitelezései. Ami jó lenne az is többnyire értelmetlen szinte, de a pénzt és technikát nem sajnálják. Így jó is lenne, de mindig van valami, amivel elrontják az alap történetet. Valahogy a stílusuk nem tetszetős. Vajon ez az évek folyamán majd megjavul? Vagy csak pár száz év múlva lesznek normális, érthető filmek?

Keress kérdéseket hasonló témákban: értelem, idő, film

  júl. 12. 02:43  Privát üzenet  

A válaszok
Definiáld a normális filmet!

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/8Időpont júl. 12. 03:30 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Próbálj a negatív dolgok felsorolása helyett arra fókuszálni amit keresel. Használj pozitív megközelítést. Az élet más területein is sokat segít, ha azt keresed, amit szeretnél és nem arra koncentrálsz, mi nem tetszik. Amire megy a fókuszod, azt találod meg.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/8Időpont júl. 12. 04:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nem értem, hogy mi a kérdés. Mi az, hogy normális film? Mi az, hogy elvont film? Meg elvont értelemben jónak tűnik. Legalább pár példát írhattál volna.

Nagyjából értem, mire gondolsz, csak lóvé és látvány, DE itt látszik, hogy nagyon szűk az a forrás, amiből merítesz!

Mivel a látványfilmek alig 2-3%-át teszik ki egy teljes év filmtermésének! Nagyon sok remek európai, ázsiai, ausztrál stb.. film készül,nem beszélve a dél-amerikai és afrikai alkotásokról, ahol nem a látvány és a pénz dominál. Csak indiában évente 2-3ezer film készült, nagy részük nem látványfilm. Európában úgyszintén.


Szóval vannak normális filmek, az a baj szerintem, hogy te csak a szűk, a véleményvezérek által futtatott mainstream filmeket vizsgálod a teljes kép helyett.


Sőt, ma már az "amatőr" szint is profinak számít, kiváló alkotók tesznek elérhetővé ingyenesen olyan filmeket, melyek megállnák a helyüket az internetes tér helyet a mozikban is.


Szóval ne csak azt a heti 4-5 filmet nézd, amit bemutatnak itthon, hanem világviszonylatban vizsgálódj. Ma már bárhonnan rendelhetsz magadnak filmeket, sőt akár on-demand is nézhetsz, így igazából nem értelmezhető, hogy mi a gondod, rengeteg "normális" film készül, évente több ezer!A válasz 76%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 50%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/8Időpont júl. 12. 05:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
dubitus nevű felhasználó válasza:

Normális emberek keresik és megtalálják a számukra normális filmeket.

Ha a többséget tekintjük 'normális'-nak, akkor az ettől eltérő emberek abnormisak, tehát az ízlésüknek nem megfelelő a tömeg által elfogadott.A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/8Időpont júl. 12. 08:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Kinek mi a normális. Szerintem műfajtól függetlenül ha egy filmnek érthető a sztorija, hogy miről szól, és reális környezetben játszódik, az már jó! Megfelelő fényviszonyokkal (például ha süt a nap) sokat lehet javítani a hangulatán és ez valamelyest a látványvilágra is pozitív hatással van - mégjobb! Persze mondjuk egy sci-fi-től ne várjunk reális környezetet, de a maga módján az is jó!

Szóval igenis vannak normális filmek, ennek ellenkezője csupán néhány ember furcsa ízlésén múlik! Konkrétan melyik filmekben mi nem tetszett? Enélkül nehéz lenne pontosan válaszolni!A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/8Időpont júl. 12. 14:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

3-as lényegében igazad van, de én nagyon is szeretem a látványos filmeket. Ez attól független, hogy mit is látok a filmvásznon, mert igaz hogy zseniális alkotások a kameraállások, és némelyik történet, de igazából nagyon eltérnek az alap ötletektől, a már elmélyült fantáziájú részeknél.

Az az én bajom, hogy vannak ezek a nagyszerű filmek, CÍMEK, és jelenetek. Ezek jók is, de aztán hogy elkezdődik a film, és az első jelenet megtörténik, elkezdenek egy saját filmvilágukba elmélyülni, ami már nem tuti. Ilyen szinte az összes Amerikai film. Jó vannak kivételek, amikben szinte minden teljesen jó, ilyenek például:

- Az ötödik elem!, - Kapcsolat!, - Bosszúállók, - Pókember, Hudson Hawk! (ez felső kategóriás nálam), - Galaxis örzői 1-2, Űrdongó és a transformers filmek, Zatura, Jumanji 1-2, én a robot, Avatar, stb..., na ezek jó filmek (és mostanában ezeket láttam, & tudom ajánlani is őket, ritka darabok) De az alap sztori folyamata a többi filmnek valahogy eltér, másképp adják elő, mint szeretné az átlag ember... Ilyen másabbak lesznek, mint amire vártam, vágytam, pedig jók lennének az alap történetek. Igen nagy a befolyásoltságuk a pénz miatt és a nyelv is hozzátehet egy lapáttal, de mégis kérem szépen, egy jó rendezővel, stábbal jó film is készül, az néha tuti. De ezt sem értem, rengeteg a nagy film, aminek a stáb összes tagja, ismeretlen név, és szinte csak abban az egy gigantikus méretű filmben jelenik meg. Ezek honnan szerzik a tudásukat, gyakorlatukat, azt nem tudom.

Meg igazából bevallom az őszintét, életemben nem hallottam még azokról a külfölfi, afrikai, ázsiai, stb. filmekról amiket említettél, még azt sem tudom, honnan szerezhetném meg.

Tényleg honnan szerezhetőek meg ezek a filmek?

Biztos vannak jók, de nekem csak olyanaim vannak (nagy szerencsére) amiket az nCore-on fenn vannak. Az azért eléggé nagy tárház, szinte minden ismert film fenn van!

Meg a moziműsorokon amiket látok, az is eléggé nagy tárház.

Visszatérve, mondjuk régebben jobban tetszettek bizonyos filmek, (lehet hogy ez most is így van) mint például a Hook, lehet hogy sok sok filmet a gyerekeknek terveznek? mert jó pl az nagyon jó film volt, egyik kedvencem is.

Meg ott van, hogy az összes jövőt bemutató film, kivétel nélkül (asszem) egy olyan közeli jövőt mutat be, amire semmi esély hogy csak hasonló világ legyen is addigra. Pedig lehetne ezer évvel később is (a film lényege szerint) de mégis csak egy alternativ jövőt mutat be, hol 2010-re már robotok uralják a világot, hol semmi jele nem is volt ilyen jellegű fejlődésnek. Ez kicsit dühít, bár lehetséges jövőkép némelyik, de mégis idevázolják a közeli jövőbe, hol még a telefonom se fejlett annyira, mint szeretném. Jó mondjuk a filmek világa még nagyon fiatal, mondhatni, mint egy eszme, csak 100 éves kb., de azért ha már filmeket csinálunk, 400 millió dollárért, akkor legyen már érthető hogy mi is történik a filmben, és ez lehetne igaz mindegyik filmre is.

Vannak nem olyan látványos filmek is, amiknek megintcsak jó lenne a sztorija, de erre valami jön és az egészet elcseszi, de minden jelenetet, amit teszem hozzá a legprofibb, leghibátlanabb felvételekkel teszik nézhetővé. (Ezt sem tudom hogy csinálják, hogy ilyen képbeállitásokkal álllnak elő) Tehát a technika minden része jó, de a film egy trágya történésvilággal rendelkezik. itt a történet íróknak kéne egy értelemvonallal visszább-venniük, áttérniük, és el is hinném, milyen zseniálisak azok az emberek is, és az alkotás is megéri a megnézést.

Ez szerintem minden filmre igaz lenne, hogy ha már a technikájuk jó, kiváló, akkor a történet, jelenetei is lehetnének ugyan csak zseniálisak, mert szeretem, és szereti minden egyes filmnéző, rajongó.

Tehát a megoldást nem tudom (mert akkor megmondanám nekik :) de biztos hogy a 2018-19-es filmek már képügyileg nagyon ott vannak a topon, legalábbis a nagyobb filmek, meg amiket felsoroltam, és társaik, amiket nagyon szeretek, bár abból kevesebb van egyenlőre sajons.

Az is nagyon nagy, hogy pl ott a Ready Player One, ami nagyon nagyon nagy sztori lenne, és hogy hogy a fenébe tudnak olyan jeleneteket megcsinálni, azt nem tudom, de tán jobb részletekkel is foglalkozhatott volna, de ha sorozat lenne, akkor sok sok jó részt tudnának bemutatni. Jó kicsit gyengébb filmekre igaz ez, de akkor is látni sok filmen, hogy jó jó, de sokkalta jobb is lehetne, ilyen címmel és tudással. Nagyra becsülöm a készítőket, de ha már jobb filmeket készítenének, igen csak megköszönném, hogy legyen mit mutassak a testvéreimnek, barátaimnak, olyanoknak, akik igazán számítanak az életemben. (ha érdekel van még pár példám, mik a jó filmek, több kategóriában is)# 6/8Időpont júl. 13. 00:20 Privát üzenet

Odáig olvastam, hogy ncore! Gondolom 15 éves tipikus filmtolvaj vagy. Honnan szerezhető be egy film? az internet világában bárhonnan megrendelheted dvd-n, vagy akár VHS-en is ha régebbi! Nem beszélve a BR lemezekről, illetve ma már az On demand szolgáltatásokról.


És az amerikai filmek sem pusztán látványfilmek, főleg nem a feltörekvő, a stúdióknak nem lefekvő amatőr rendezők filmjei, amelyek ingyenesen elérhetőeka youtube-on, vimeo-n stb...A válasz 23%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 50%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/8Időpont júl. 13. 05:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Béla! Olvassad végig, mert érdemes. Ne gyere már megint a berögződött 3/3as dumáddal, nagyon unalmas.

A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/8Időpont júl. 13. 10:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Ha a tampon 4 órát bírja benn akkor normàlisnak mondható a vérzésem?
Ez normálisnak mondható?
Babáknál ez az éjszakai alvási szokás normálisnak mondható? Kinél hogy van?
Bölcsődei betegeskedés meddig mondható normálisnak?
Milyen zenészeket ismertek, akik hosszú párkapcsolatban élnek, és viszonylag normálisnak mondható a magánéletük?
Ugye az normálisnak mondható még, ha képes vagyok egésznap a kedvenc előadómat hallgatni?

Kérdések a Szórakozás rovatbólKérdések a Filmek, sorozatok rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!