Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a Harry Potter-elméletről?

Figyelt kérdés

Tom Denem valójában helyesen tette, hogy kirúgatta Hagridot. Hagrid behozott a kastélyba egy akromantulát (Aragog). Na mármost az akromantulák elképesztően veszélyes teremtmények és a Göthe Salmander-féle legendás állatokat jegyző "szakirodalomban" is a legveszélyesebb, szelídítésre alkalmatlan teremtényekként szerepelnek. Továbbá Aragog a későbbiekben is veszélyes maradt, ő és az ivadékai csak Hagridot nem bántották mert egyedül őt fogadták el. De mindenki mást igen. A roxforti csatában is a halálfalók oldalán harcoltak Aragog utódai.

Ha Hagridnak sikerült volna megtartania diákkorában Aragogot nem elképzelhetetlen, hogy valóban megtámadott volna mindenkit amikor már nagyra nő. Voltaképpen Tom Denem, ha nem is készakarva, de megmentett egy csomó diákot attól, hogy Aragog (vagy az ivadékai) felfalja őket. Kivéve Hagridot persze.

Mit gondoltok erről?máj. 25. 16:12
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
Hát ez elég jogos így ebből a szemszögből...
máj. 25. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A Roxfort falai között talán nem szaporodott volna, és egyébként is Hagrid szava elég volt ahhoz, hogy Aragog ne bántsa a barátait. Szerintem nem lett volna gond.
máj. 25. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Aragog eltávolítása és Aragog miatt Hagrid felelősségre vonása jogos.

Ugyanakkor Hagridot Mirtill meggyilkolásával vádolták. Ez a bökkenő.

máj. 25. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Mivel hamis váddal rúgatta ki, és csak azért hogy önmagáról elterelje a gyanút (a legkevésbé sem érdekelte se egy akromantula veszélyessége, se más diákok élete), nem volt abban semmi helyes.

Hogy Aragog nem maradt az iskolában, az inkább csak egy mellékes pozitív következménye a dolognak.

máj. 25. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 NTBS ***** válasza:
86%
Jól hangzik.
máj. 25. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Aragog nyilván nem maradhatott volna az iskola falai között hosszabb távon, viszont Denem nem csupa féltő óvatosságból és törődésből távolíttatta el, hanem hogy besározza őket Hagriddal, másra kenve a saját gyilkosságát. Amúgy ha hisznek neki, a pókot valószínűleg kinyírták volna, mikor nem is ölt meg (akkor még) senkit, szóval...
máj. 25. 23:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez tényleg teljesen jogos, de mint ahogy előttem is leírták, Tom Denem nem jóindulatból cselekedett. Aragog mivel hallgatott Hagridra, szerintem egyértelműen nem bántotta volna a diákokat. Ez majdnem olyan, mint hogy Denem tudott parancsolni a baziliszkusznak.
máj. 26. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
82%
Hagrid amúgyse tarthatta volna sok ideig a suliban,mert valószínűleg féltünk volna ott egy Óriási pók,Hagrid úgy is elköltöztette volna.
máj. 26. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
81%
Inkább Denemet kellett volna kirúgni, szerintem akkor még kevesebb embernek lett volna bántódása.
máj. 27. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!