Két képes nagyobb alakú mesekönyvet keresek, a lentiekre emlékszem belőle, van tippetek mi lehet a címük?
A 2000-es évforduló környékén voltam gyerek és akkor voltak meg otthon :) Tudom egyáltalán nem sok infóra emlékszem belőlük de tennék egy próbát. Nagyon hangulatos illusztrációk, képek voltak bennük, hátha a születendő gyerekemnek is tudok belőlük olvasni. Talán 90-es évekbeli nyomtatványok lehettek, tehát annyira nem annyira régiek.
Az egyik egy nagy nyúlcsaládról szólt, arra emlékszem hogy ahol laktak mindennek "nyulas" tematikája volt, nyúlfülek és répaformák a széktámlán, fali órán, takarón stb. Az egyik történetben az egyik szemüveges lány nyuszi este eltévedt az esőben és egy autó fényszórójától megijedt mert rémnek nézte és elesett, a többiek keresték meg.
A másik talán manókról/törpékről szólt, főleg gyerekekről, akik erdőben laktak de "civilizált" körülmények között, házakban. Úgy volt a könyv felosztása hogy hónapról hónapra haladtak és minden hónapban több kis történet volt (erdei vagy földmunkák, ház körüli teendők, kirándulások stb.)

Az elsőt tudom, Tappancs mesék, volt belőle több kötet. Az egyik kedvenc mesém volt. :) Róza néni és a nyuszifaló rém volt az a rész, amire emlékszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!