Miről szól az Egri csillagok?

Te pedig épp hiányoztál az iskolából, amikor ezt tanulták a többiek, ráadásul épp csavarogtál, amikor ment a tévében?
Nem tudom, sírjak vagy nevesek ilyen kérdéseken.

Ha az öcséd magyartanára is úgy fogja ellenőrizni - kiugratni a bokorból a nyulat -, hogy elolvasták-e a diákok a regényt, mint ahogy én szoktam, akkor úgyis kiderül nagyon gyorsan és egyértelműen. Érdekes: a fiúk el szokták olvasni, inkább a lányok szoktak szenvedni tőle.
Gondolom, témazáró dolgozat is lesz belőle, tehát muszáj gyorsan elolvasnia. Nem tudom, hány napja van még a regény elemzésének irodalomórájáig, de javaslom, nézze meg azt a kiadást, ami megvan neki, hogy hány oldal a regény, ossza el a hátralévő napok számával, és addig ne térjen nyugovóra egyetlen napon sem, amíg a napi penzumot nem teljesítette, azaz el nem olvasta a napi "adagot". Jó munkát kívánok!
Egy magyartanár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!