A Tél szelei közelgő megjelenése előtt aktuális: eredetileg mi volt Illyrio Mopatis terve, illetve mi most a tervük?

xD Most mindet végigkérdezed?
Annyira nem zavaros szerintem. Daenerysnek szerintem tudatosan adta oda a tojásokat, így számolt a sárkányokkal. Szerintem valahonnan, valahogyan tudta, hogy a sárkányokat Dany vissza tudja hozni. Szerintem a sárkánytojások túl értékesek ahhoz, hogy csak úgy, bármiféle profit nélkül odaadja neki.
Amivel nem számolt, az szerintem Viserys halála. Mopatis és Jorah is többször kéri Viseryst, hogy menjen vissza Pentosba és ne maradjon a dothrakiakkal, mivel képtelen adaptálódni hozzájuk. Viszont Viserys egyik esetben sem fogadja meg a tanácsukat, így meghal.
A tervet ez változtatja meg.
Aegon hivatalosan Rhaegar legidősebb fia, így a trón őt illeti. Nem választhatnak. Gondolom arra vártak, hogy Drogo adjon katonai támogatást Viserysnek.
Mivel a tervben nem volt benne Viserys halála, a maegi vagy Drogo halála, azt gondolták, hogy ezen a ponton pl. már talán vannak sárkányaik, mindegyik Targaryennek egy, és mindenképpen mellettük van Drogo khalaasarja és az aranykompánia is.
A Martellek ettől függetlenül kötöttek megállapodást Willem Darryvel. De Darry idővel meghalt, így erről Viserysék nem igazán tudhattak.
A Martellek teljesen függetlenek Illyrio Mopatistól.
A Martellek bosszút akarnak, de Doran Martell tudja, hogy egyedül nem elég erősek ahhoz, hogy a vastrón ellen lázadjanak. Viseryséknek pedig nincsenek támogatóik.
A konfliktust Westeroson gondolom időzíteni akarták a Targaryen támadáshoz. Ha túl korán játsszák ki, hogy Joffreyék fattyúk, akkor addigra már valamelyik fél megszilárdíthatja a hatalmát.
Szóval azt gondolom, hogy valami ilyesmi. Ami szerintem érdekesebb az Marwyn.
Mirri Maz Duur azzal férkőzik Dany bizalmába, hogy azt mondja egy mestertől, Marwyntól tanult.
És Marwyn Daeneryshez akar menni a Varjak lakomájában. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz kapcsolat vagy mit akar tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!