Ellőfordult már, hogy ennyit (majdnem másfél évtizedet!) kellett várnod egy könyv megjelenésére?
www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__konyvek__3628574-..
Remélem, a kérdező még életben van, és olvassa, ha már ennyire várta annak idején!

„George R. R. Martin fanok/olvasók ismerik az érzést.”
2005-ben megvettem (hardcover) az AFFC-t, és utána el is adtam egyből, majd a sorozatot is elengedtem végleg.

Nyilván nem másfél évtized, de - Patrick Rothfuss - Királygyilkos trilógia, ez nálam már így kuka.
Amúgy pont ez volt az a széria anno jó sok éve, ami megtanította azt, hogy mielőtt neki kezdek egy új könyv sorozatnak, meglessem milyen időközönként adja ki az író a könyveket, ha látom hogy kb 4 évente, már bele se kezdek, sőt mostanában már főként olyanokat olvasok, ahol fél évente vagy évente megjelenik egy rész.
Emlékszem pont itt a fórumban, még egyik kérdésnél jött fel hasonló téma, és sokan elkezdték szidni azokat a könyveket, írókat, akik fél évente vagy évente adják ki a könyveiket, azzal indokolva hogy hát meg is látszhat a minőségen, meg hogy mennyire szar lehet a könyv ha ilyen gyorsan adják ki őket...
Nem tudom hogy pont jókat találok-e, de a hosszú kiadásokhoz képest én sokkal jobbnak találtam ezeket a könyveket minőségben, mint bármelyik híresebb könyv aminél az író több évet elpazarolt a megírására.
Hármas, pontosan, ahogy írod,
el lehet húzni egy könyv írását 30-40 (vagy még több) évig, de eddig egyikből sem lett világszám.

Folyt:
...Annak idején, amikor az ezredforduló körül megjelent, a gyors elfogyása miatt már nem tudtam beszerezni, aztán sokáig nem volt kapható, elérhető, még használtan sem. Mostanában aztán újra eszembe jutott és hozzájutottam használtan. Csak első ránézésre, a kis méretei miatt csalódtam a könyvben, a tartalom viszont megnyugtatott. Jól sejtettem, hogy érdemes megvenni.

„Igen. És pont ezek miatt nem szoktam belekezdeni befejezetlen sorozatokba.”
Hatalmas közhellyel élve: a vége jobban érdekel az útnál?
Talán egy hatrészesre tervezett sorozat egy megjelent kötete is tud annyi jót nyújtani, hogy nem bánod, ha a maradék ötöt nem olvashatod el, mert nem készülnek/tek el soha?
Vagy ez nálad akkor teljesen ki van zárva?

Kérdező, nem baj, hogy nem érted, mit ír a nyolcas, de akkor nem kell rá válaszolni.
Milyen útról beszélsz, ott, ahol egy hatrészes kötetből megjelent egy, és aztán csá. Nincsen út, csak egy kötet, teli kérdésekkel, amelyekre sohasem kapsz választ, mert sohasem íródik meg.
Annak sok értelme van. Mintha egy szívműtét felénél felállna a doki, hogy bocs, nem fejezem be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!