Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Harry Potter és Árvácska...

Harry Potter és Árvácska története az angol és magyar gondolkodást is jelképezi?

Figyelt kérdés

Mindkét gyerek hasonlóan indul a regényekben, de Harry a végén lesz valaki.

Árvácskával meg semmi jó nem történik.

Ez szimbolizálja, hogy a magyar egy negatív nép, míg az angol nép pozitívabb?

2025. jún. 6. 14:30
 1/7 anonim ***** válasza:
66%
🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
2025. jún. 6. 16:48
 2/7 A kérdező kommentje:
Valaki, válasz?
2025. jún. 6. 17:28
 3/7 anonim ***** válasza:
92%

Hogy lehet egy kitalált mesét - Harry Potter -, összehasonlítani, egy valójában megtörtént eset, mondhatni dokumentarista könyv / film eseményeivel?

[link]

2025. jún. 6. 21:38
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem.
2025. jún. 13. 06:56
 5/7 anonim ***** válasza:

Sztem nincs köze egyiknek a másikhoz.

De igen, az angolok pozitívabbak.

Hozzá kell tenni azt is, hogy náluk nem jártak a tatárok, nem volt török, habsburg meg orosz uralom illetve nem csatolták el az országuk 65%-át és egy szigeten élnek ami sokkal könnyebb megvédeni valamint rengeteg gyarmatuk van amit kihasználhatnak. Röviden.

Én személyesen jobban kedvelem őket. Ha nem lenne biztos jelenleg itt a helyzetem, tuti kimennék oda. Már többször voltam, ők is kedvelnek, nagyszerűen be tudok illeszkedni.

2025. júl. 19. 00:50
 6/7 anonim ***** válasza:
azért a korszak sem ugyanaz, kíváncsi lennék hogy a 30-as évek tanyavilága Angliában is olyan kegyetlen volt-e mint itthon
ápr. 28. 22:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Az Árvácska inkább David Copperfield.
ápr. 28. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Mi a véleményetek Móricz Zsigmondról?

Szerintem egysíkú, egyetlen témáról tud írni, ugyanolyan modorban. Szerinte minden szar a világban,semmi pozitívum,vagy érték nincs benne,és a szenvedésről szól. Az olvasót lehúzza arra a szintre,ahonnan ő írja ezeket.Kicsit benézte a realizmust,aminek az a...

Mit jelent ez az idézet az Árvácskában?

"A régi szalmakazal is ott volt, nagyon messze. Arra nem is szeretett menni, mert arra van a kukorica, és mikor a kedvesapám kint volt a kukoricába kapálni, mindig oda kellett menni, s ő bevitte a régi szűrre."

Mi lehet a regény címe ???

Egy francia író mûve,a címe : Árvácska.Hosszabb idôre elszakítják az apjától,az anyjával marad,aki leszbikus kapcsolatban él.A végén visszakerül az apjához.

Az Árvácskában az öreg hogy hihette fel.a pogány gyermeket a legények kórusába majd az oltárhoz?

Falun játszódik, külön ültek a férfiak a fiukkal, külön a nők a lányokkal és a karzaton a serdülő leányok meg a legények. Arvacskat hogy hihette oda fel az öreg feltűnés nélkül hisz lány volt. A másik hogy az oltárhoz nem lehet menni csak ha még vagy keresztelte,...

Olyan könyvek, amik Árvácska és sorstársai életét dolgozzák fel?

Tudnátok ajánlani olyan szépirodalmi és szakirodalmi műveket, interjúkat, visszaemlékezéseket, amik szintén az első és második világháború időszakában nevelőcsaládokhoz kiutalt lelencgyerekekről szólnak? Csak Magyarország vonatkozásában érdekelne a téma. Történelem...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!