Jól gondolom, hogy valóban kevés lenne a közönsége egy ilyen könyvnek?
Úgy vettem észre a többség nem szeret nehéz témákról olvasni. Vagy azért, mert ő maga is átélt hasonlót és nem szeretné megint átélni, vagy pont azért, mert nem tudná magát beleképzelni a helyzetbe. Úgy látom leginkább a thriller meg a fantasy megy. Ez az első könyvem, amiben sokáig eljutottam. Nagyon sok jó véleményt kaptam magára a könyvre. Megfogta őket az írásmód. Ugyanakkor magára az alapötletre megkaptam, hogy unalmas. Vannak más alapötleteim is pl. thriller zsánerben, ami meg nagyon sok mindenkinek tetszett (maga az ötlet, nem a könyv, mert azt még nem kezdtem el).
A lényeg, hogy amiatt hagytam abba azt a könyvet, mert úgy gondoltam, nem lenne közönsége. Egy veleszületett fogyatékosról szól és egy lányról, aki beleszeret, de a másik nem mer hozzá közeledni és ezért szenved.
szerintem ne hagyd, hogy ez elkedvetlenítsen. az életről-lehozós könyveknek is megvannak az elkötelezett rajongói, vegyük csak az Oyasumi Punpun-t vagy Yanagihara A Little Life-ját, vagy a most Nobel-díjat kapott Krasznahorkai műveit.
a nálam olvasottabbak biztos tudnak hozni több/idevágóbb példát is

válasza:Tetszik a veleszületett fogyatékos fiú + sima lány koncepció, nagyon érdekes sztorit lehet belőle kihozni. De ha a fogyatékos szereplő tutyimutyi, önsajnáló, monológokban csendben szenvedő típus, az valóban unalmas lenne és nem egy szimpatikus jellem. Bocsi, hogy így képzeltem el a történetedet, természetesen fogalmam sincs, mit írtál eddig meg, lehet, hogy sokkal szimpatikusabb a főszereplő.
Ha valahogy kihoznád a jellemét szimpatikusra, önfeláldozóra, hősiesre, tennél fordulatokat a történetbe, hogy zakatoljon, mint egy vonat, biztos sokan olvasnák. Én alapból erről a koncepcióról, hogy "a fogyatékos srác nem mer közeledni a szerelméhez" max 3-4 oldalt írnék, mert ahogy elképzelem, annyira nem történik semmi, nem felemelő, nem tanulunk belőle semmit, nem késztet további gondolkodásra stb.
Esetleg lehet ez a sztori, de akkor valahogy teljesen máshol kell kihozni a katarzist.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!