Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Lehet ez a jele annak, hogy...

Lehet ez a jele annak, hogy vissza kell térnem az íráshoz?

Figyelt kérdés

Mindig is az volt az álmom író legyek de évekig írói válságban szenvedtem. Úgy éreztem nincs semmi igazán, amit kiírnék magamból. Azt éreztem nagyon írni akarok valamiről, de nem jött semmi belőlem semmi, csak az üresség.

Nemrég szakítottunk a párommal. Majdnem egy hónapja. Még életemben nem éreztem ennyi mindent egyszerre. Düh, idegesség, összezavarodottság, nehéz a mellkasom. Mintha a fájdalom ráült volna az egész testemrre.

Szerettem őt, még mindig szeretem, de nem illettünk össze, csak romboljuk egymást. Rájöttem, hogy a szeretet nem elég, és még ha fejre is állok, ez a tény sajnos soha nem fog megváltozni. Szeretni valakit, akivel toxikusak vagytok egymásra, maga a pokol. Két sérült ember harca.

Mégis úgy gyászolom ezt a harcot, mintha a világot jelentette volna nekem. Sírögörcsök, dührohamok. Képtelen vagyok kikapcsolni az agyam. Cikáznak a gondolatok, az emlékképek, hiába is nem akarok érezni semmit. Csak agyalok és agyalok. Talán ő már nem is agyal ezen az egészen ennyit, én meg úgy érzem magam, hogy több ezer szót bírnék kiírni magamból egy történet formájában, hogy megmutassam mi van bennem. Hogy megértessem a világgal, mert sokszor úgy érzem máshogy nem értenek meg, de a történeteimen keresztül mindig megértettek.

Az jutott eszembe, mi van, ha így kellett lennie? Mi van, ha ez az egész részben azért történt, hogy vissza tudjak térni az íráshoz? Hogy ne szimplán valami romantikus, klisés, üres könyvet írjak, hanem valami mélyebbet? Valamit, ami nem szimplán egy szerelmi történet, hanem sokkal több annál. Ahol nem az számít, hogy összejönnek-e a végén, hanem, hogy mit tanít egy kapcsolat. Az, hogy hova vezet, ha két ember mérgezi egymást. Hogy hova vezet ha két sérült ember nem tudja egymást jól szeretni. A rossz kommunikáció, félreértések, egymás nem tisztelése. Hogy mi történik, amikor szint alatt választasz, ha az egyik fél még nem érett egy kapcsolatra.

Eszembe jutott egy történet, amit megírnék a kapcsolatomról mintázva, de tennék bele plusz szálakat is. Összesen 3 rosszul működő kapcsolatot mutatnék be, közülük a legtöbb szereplő önismereti problémával vagy az önszeretet hiányával is szenved.

Nem vagyok a szavak embere, és amikor szöveget kell írnom, mint most, nem tudom olyan jól kifejezni magam, mint egy teljes, történetre épülő könyvvel párbeszédekkel és leírásokkal.

Még nem kezdtem bele, csak hagytam magamban érni a gondolatát a könyvnek.

Azt mondják olyankor lehet igazán jót alkotni, amikor érzelmileg mélyen vagy.

Igaz ez? Lehet itt az idő, hogy visszatérjek? Ti hisztek abban, hogy az ilyen okkal történik?

aug. 30. 08:47
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

1. Nem hiszek abban, hogy okkal történnek a jó vagy rossz dolgok az életben. Ezek a történések szervesen hozzátartoznak az élethez, részei a személyiségünk alakulásának, de nincs benne sorsszerűség. Ezt szerintem csak az emberek találják ki, hogy megnyugtassák magukat, hogy valami rációt, rendszert találjanak az élet káoszában.

2. Nekem a mai önjelölt írópalántákkal mindig az a bajom, hogy nulla élettapasztalattal akarnak olyan dolgokról írni, amit nem éltek (még) át, és csak közhelyeket, más könyvekben olvasott elcsépelt kliséket tudnak papírra vetni, amitől hamis lesz a történet.

Kezdj el írni. Talán ez egy jó alkalom arra, hogy kiírd magadból az érzéseidet, és ha másra esetleg nem is lesz jó, akkor se keseredj el, mert az, hogy összeszedetten megfogalmazod azt, amin most átmész, nagyon sokat fog segíteni a feldolgozásban.

aug. 30. 09:29
 2/3 anonim ***** válasza:
0%

Ha soha nem is írtál akkor mégis milyen "visszatérésről" beszélsz?

Ahhoz, hogy jó legyél valamiben, csinálni kell, sokat. Nem várni a csodát.

Ha soha nem is írtál, miért akarsz az lenni? Akkor közöd nincs hozzá, csak tetszik, hogy valami híres írót istenítenek mások.

aug. 30. 10:45
 3/3 anonim ***** válasza:

Múlt héten futottam bele Facebook-on egy írónő hírdetésébe (nem ismerem a munkásságát, de saját bevallása alapján több kiadott könyve is van), aki megírja mások történetét (persze pénzért), ha szeretnék leírva látni, de nem tudják megfogalmazni...

Egyébként bár én inkább verseket írok, de nem csak akkor, amikor padlón vagyok, hanem ha valami öröm ér, vagy csak épp jó az adott pillanat...

Persze vannak időszakok, amikor épp nincs téma, vagy hangulat, de akkor csinálok mást. Nem áll meg az élet.

aug. 30. 12:14

További kérdések:

Moly.hu-n hogyan tudok egy könyvet egy sorozathoz adni?

Találtam egy könyvadatlapot, ami egy sorozat része, de nincs a sorozathoz hozzárendelve. Hogyan lehet ezt szerkeszteni? Kerestem a sorozat és a könyv adatlapjánál is, de nem jöttem rá, hol lehet ezt szerkeszteni.

Tudnátok ehhez hasonló könyveket ajánlani fantasy témában?

Nem tehetek róla ezek a "sablon" sztorik tetszenek, amiben van egy srác főszereplő aki valamiért különleges és az útját kísérjük végig. Ezeket olvastam: Eragon, Darren Shan könyvek (démon, vámpír kötetek), Archibald Lox, A temető könyve. Stb Ezekhez hasonlót tudtok ajánlani?

Voldemort lányához hogy-hogy nem ment ki a Roxfort küldöttje amikor 11 lett?

Mindenhova ahol muglik nevelik a varázslót/boszorkányt kimegy valaki. Ilyen volt Hermione, Tom Denem, stb. esete. És Delphinit muglik nevelték fel. Szóval hogy-hogy nem mentek ki hogy elvigyék a lányt? Ha a muglik ellenezték volna, Dursleyék is ellenezték hogy elvigyék...

Kedvenc Leiner Laura mellékszereplő?

Nektek meilyk a kedvenc Leiner Laura mellékszereplő karakteretek? (nekem Ricsi). Most párat írok ki szavazásba, aki mást/többet akar írni, írjátok meg válaszokban!💜💜💜 (van azért elég sok könyve amit nem olvastam, szóval azokbl nem tudok szereplőt írni, de igyekszem minél sokszínűbb listát csinálni.)

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!