Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Könyvet szereretnek irni de...

Könyvet szereretnek irni de nincs alapsztorim. Ötletek?

Figyelt kérdés
rengeteg nagyon jo konyvet elolvastam mar es az az otletem tamadt h irok egyet en is... tiniszerelmesre gondoltam mert ebben a temaban mar szinte az osszes konyvet elolvastam ezert most en akarok alkotni egyet amilyet en is szivesen elolvasnek.. a problema viszont az h nincsen alapsztorim.. egyszeruen nincs otletem h egy lany meg egy fiu h jojjenek ossze.. remelem tudtok segiteni es nem varok olyan valaszokat amiben lehordok h minek akarok irni ha nincs alapsztorim.. köszi :) barmilyen otlet johet
2014. máj. 6. 16:04
 1/9 anonim ***** válasza:

Írj arról, hogy egy hazai erdőben néhány fiatal kihalt szárnyasgyíkokat (pterosaurus) lát, s elkezdenek kutatni utánuk, s számos kalandban vesznek részt. Én egyszer elkezdtem erről írni egy regényt, de feladtam, úgy az ötödik oldal után már nemigen volt ichletem, meg kedvem sem. :S

De ha akarod, felhasználhatod a sztorit! :)

2014. máj. 6. 16:07
 2/9 anonim ***** válasza:

Valóságtól kicsit elrugaszkodottabb is lehet? :)

Ha van már ilyen történet, akkor előre is bocsi.

Szóljon arról, hogy van egy lány és egy fiú, akik alapból ismerik egymást, de csak haverok. Aztán egyik éjszaka, mindketten azt álmodják, hogy egy másik világban vannak, valahol a múltban, egy völgyben/erdőben/igazából-mindegy-hogy-miben ragadt hadsereg táborában, akik úgy igazán nem harcolnak, mert még várnak a parancsra - ami lehet, hogy sosem fog megérkezni - vagy valami hasonló.

Mivel már egy ideje ott vannak és utánpótlás nem érkezett kénytelenek maguk vadászni és előállítani mindent, ami az életben maradásukhoz szükséges. Ebbe a szituációba cseppen be a két fiatal, a fiú is egy katona, a lány meg egy idegen, aki odakeveredett. És persze ezt ők nem álomnak élik meg, emlékeik vannak az ottani múltukról és nem ismerik egymást korábbról. Mivel a táborban mindenki férfi, a fiú, aki vadászat vagy egyéb tevékenység folytatása közben rábukkant a lányra, segít neki elrejtőzni, férfi ruhákba öltözteti és vigyáz rá, nehogy kiderüljön a titka, ami nem kicsit lenne veszélyes egy kiéhezett férfitáborban. Különböző kalandokat élnek át és szép lassan egymásba szeretnek. A többit már a fantáziádra bízom.

Na, eközben pedig a valóságban, mindig úgy ébrednek fel, hogy emlékeznek az álomban történtekre. ( az álomban viszont semmit sem tudnak a valóságról) És egyikük sem árulja el a másikuknak, hogy róla álmodik minden éjjel, mert félnek, hogy a másikuk mit szólna hozzá. Szóval eléggé össze vannak zavarodva és a valóságban inkább nem találkoznak annyiszor, hanem egyre jobban és jobban várják az éjszakát, hogy találkozhassanak az álomban.

A végkimenetelhez pedig használd a fantáziád :D

2014. máj. 6. 16:42
 3/9 anonim ***** válasza:

Lehordás nem jöhet? Pedig te pontosan tisztában vagy azzal, hogy nem ez a megfelelő út a jó alapsztorihoz. (Plusz innentől kezdve perelhető is lennél, ha tényleg megírnád, de ettől nem kell félned jelen esetben.)

Nézd, bármibe lefogadom, hogy te is tudsz alapsztorit, méghozzá jobbat, mint amit bárki javasolna. Csak kell hozzá minimális kutatómunka. Keress egy párt: bárkit. Kérdezd meg, hogy jöttek össze. Aztán keress még egyet, tőlük is kérdezed meg. És így tovább. A végére csak kialakul benned valami, ha más nem, vegyíted a történeteket, mindenből a legizgalmasabb részt veszed ki.

2014. máj. 6. 18:00
 4/9 A kérdező kommentje:
köszi az ötleteket erdekesek nagyon de be kell valljam sci-fi meg fantasyban nem vagyok jo.. eddig csak az ehezok viadalat olvastam ami az egyik kedvencem de hasonlot sem tudnek irni.. es igen nekem is vannak otleteim de felek h egyik sem eleg jo.. meg annyi otletem van h nem tudok valasztani koztuk h mek verziot irjan le ezert kertem segitseget toletek mert szivesebben leirnam masok gondoltait.. de egyebkent mar baratnom segit de valahogy a tortenet vazaval kinlodunk.. aki meg tud az irjon! nyitott vagyok! :))
2014. máj. 6. 22:10
 5/9 anonim ***** válasza:
Esetleg ha leírnád pár ötleted, segíthetnénk választani közülük :)
2014. máj. 7. 08:50
 6/9 A kérdező kommentje:
hát oké.. most például eljutottam az első oldalig.. úgy terveztem h egyik oldalon a lány irja a másikon meg a fiu az ő történetét és a kettőjük élete fonódik egybe.. a csaj san franciscoban lakik a srác meg atlantában és a csaj atlantába költözik és egy suliba fognak járni ott ismerkednek meg egymással.. közben a srác apja kosár edző és de a fiú hokizni akar.. vagyis eddig valami ilyesmi alakulgat...
2014. máj. 7. 17:56
 7/9 anonim ***** válasza:
Hát Amerikában nagyon elterjedt az amerikai foci és a bázislabda (baseball), de persze a kosár és a jégkorong (hoki) is gyakori.
2014. máj. 7. 21:36
 8/9 anonim ***** válasza:
ha nincs ötleted, ne akarj írni. erőltetett lesz, gyenge és nem fogják szeretni. sajnálom
2014. máj. 12. 19:04
 9/9 anonim ***** válasza:

Várj,míg megjön az ihlet.

Az ilyen nem egyik napról a másikra jön,várni kell.

Ha könyvet szeretnél írni,akkor az legyen a tied,és ne más segítségét kérd. Főleg alapsztorival kapcsolatban.

De ha sok könyvet olvasol,akkor nyugi,minél előbb megjön az ihlet ;)

2014. júl. 12. 08:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!