Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi a velemenyetek errol a...

Mi a velemenyetek errol a konyvreszletrol?

Figyelt kérdés

Sziasztok, elkezdtem irni egy konyvet. Most ez az elso komolyabb probalkozasom, meg eleg fiatal vagyok es eddig csak komolytalan kisebb konyvekkel probalkoztam.

na tehat itt lenne a reszlet:

„„Cssss!!..Maradj már csöndben, meg fognak hallani te bolond! Meg akarsz ölni mindkettőnket basszus?” Meg sem hallottam, amit mondott csak előre futottam, mint egy szófogadatlan gyerek. Nem akartam tovább várni. Türelmem határát már rég túlléptem, elég volt már a várakozásból! Futottam és futottam, amíg tudtam. Míg el nem találtak. Akkor térdre rogytam és szomorú, durcás arccal ránéztem az edzőmre. „Carl ne már! Ez nem ér azt mondtátok, hogy legyek merészebb erre meg ez a szemét lelő! Új játékot!” Az edzőm, Carl csak nevetve csóválta a fejét jelezve, hogy ma már nincs több esélyem elnyerni a büszkeségét.. Teljesen lelombozódtam és a földhöz vágtam azt az átkozott paintball felszerelést, mintha csak egy hasztalan bot lenne. Ma már ez az ötödik próbálkozásom az átkozott zöld zászló megszerzésére! Egyszerűen nem megy! Letörtem addig, míg meg nem jelent Jordan, hogy elmondja, mennyire szeret. Onnantól kezdve úgy éreztem én vagyok a nyertes még akkor is, ha nem is én nyertem. Felvidultam vettem irányt a fürdő felé, hogy végre lefürödhessek hat órán át tartó kemény edzés után. Beértem a fürdőbe és nagy nehezen megnyitottam azt a régi rozsdás zuhanyrózsát, ami azt hiszem, azóta van itt javítatlanul mióta én megszülettem, de lehet, hogy még régebb óta és hiába mondom a karbantartónak, hogy rossz mintha meg se hallaná. Érdekes, hogy a víz először nagyon nehezen jön, majd mintha nem is lenne, semmi baja csak úgy ömlik belőle. Mikor alá álltam és csak néztem felfelé lehunyt szemekkel, mindig a rettenetesen sebesen ömlő egy évre gondoltam, csak elképzeltem milyen gyorsan kiáramlott a csapból és gőz formájában akár a napok, az órák és a másodpercek csak úgy elszállt. „Ilyen nincs!” Mérgelődtem halkan suttogva. Az a zuhanyrózsa úgy látszik végleg felmondta a szolgálatot és megszűnt működni. Olyan mérges lettem, hogy a falba ütöttem egy jó nagyot az öklömmel. Betört a fal, teljesen üreges volt belül, mintha nem lenne mögötte semmi. Elkezdtem lebontani a falat, amit olyan könnyű volt leszedni mintha csak papírból lett volna, olyan vékony volt, mint éppen e pillanatban a türelmem. Elámultam mikor láttam mi van a hamis fal mögött. Kikerekedett szemekkel néztem…”

#könyv #konyvreszlet
2016. jún. 21. 11:25
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Lehetseges, hogy a vesszok nehany helyen rosszul vannak kirakva. Word-ben irtam es nekem ott mindig atjavitja ha akarom ha nem.
2016. jún. 21. 11:29
 2/11 anonim ***** válasza:
Ennyi helyesírási és nyelvhelyességi hibával lehetsz akár a magyar Stephen King, akkor se fognak komolyan venni.
2016. jún. 21. 11:37
 3/11 A kérdező kommentje:

Barmit csinalok kedves elozo a word javit, valamikor a jot rosszra vagy forditva! Nem tudok vele mit kezdeni sajnos:(

a reszlet ha a helyesirasi hibakat elnezzuk attol meg tetszene vagy nem?

2016. jún. 21. 11:42
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Wordben ha nem tetszik, ahogy automatikusan átjavítja, akkor az automatikus javítási beállítasoknál - vagy valami ilyesmi a neve - kapcsold ki azokat, amik zavarnak. De azért azutan is érdemes lenne átfutnod, hogy mi a helyzet a tagmondatokkal, mert azért ennyi vesszőhibát nem szokott beletenni a program.

És még az tűnt fel, hogy fura szóhasználatod, hasonlataid vannak az érzelmi állapotokra. Pl. "letörtem, addig, míg...", "szomorú, durcás arccal ránéztem..." "sebesen ömlő egy év". Mindnél értem, mire gondolsz, de idegenül hatnak, kizökkentenek olvasás közben. Azt, hogy letört volt, nem szoktuk úgy kifejezni, hogy letörtem, mert az a konkrét cselekvésre, nem pedig az állapotra emlékeztet. Inkább azt mondjuk, hogy nagyon letörtnek éreztem magam. Próbáltam magam elé képzelni egy szomorú durcás arcot, de nem igazán ment a kettő egyszerre. Mi az elsődleges érzelme? Inkább szomorú, vagy dühös? Ennek megfelelően keress inkább egy másik szinonimát, a szomorú helyett nekem inkább a csalódott jut eszembe, de lehet, hogy már elkeseredett, vagy kudarccal teli... A víz és az idő között húzott párhuzamod tetszik, de valahogy az ömlő túlságosan csak a vízre emlékeztet, az időre nem mondjuk. Bár bevallom, most hirtelen nem tudok rá jobbat, de talán valami más ige ide jobban illene.

Ne haragudj a szőrszálhasogatásomért, ez csak az én véleményem, nem állítom, hogy mindenben igazam van, csak ezek tűntek fel elsőre.

Olvass még sokat, akkor jobban érzed majd ezeket a nüanszokat a rokon értelmű szavak esetében.

Sok sikert az íráshoz!

2016. jún. 21. 12:18
 5/11 A kérdező kommentje:

Kedves elozo koszonom szepen a tanacsaidat!:D mindenkepp megfogadom oket es megprobalom atallitani vegre a word-ot. :)

Egyebkent igen az alap erzelem inkabb a csalodottsag lett volna.

2016. jún. 21. 12:27
 6/11 anonim ***** válasza:
Iszonyat jó. Ezt te írtad? Ha kész lenne, én lennék az első aki megvenné!!!! És ezt most vegyed komolyan!!
2016. jún. 21. 14:06
 7/11 A kérdező kommentje:

Tenyleg? Ugye tudod, hogy most feldobtad a napomat?:D folytatom mindenkepp, azt terveztem eloszor, hogy egy blogra kirakok reszleteket es varom a velemenyeket es ha tetszik sok embernek akkor elkezdek vele komolyan foglalkozni:)

Egyebkent nem tul gyerekes? Csak 15 vagyok:/

2016. jún. 21. 14:15
 8/11 anonim ***** válasza:

Azon jót nevettem, hogy a zihanyrózsa azóta van itt javítatlanul, hogy én megszülettem :-D humorod az van.

A helyesírásra most nem térnék ki, már úgyis említette a többi válaszoló. A szóhasználat itt-ott nem stimmel, de a sebesen ömlő idő nekem pont tetszik. Nem baj, ha nyelvújítasz egy kicsit, csak arra figyelj, hogy a metaforáidnak legyen értelme, ezen könnyű elcsúszni! Egyébként egy 15 évestől ez egy jó írás, és ha gyakorlod, akkor még fogsz is fejlődni.

2016. jún. 21. 14:51
 9/11 anonim ***** válasza:
Egy 15 évestől ez tényleg nagyon jó, eddig nem említetted a korodat :) A Word (rö)helyesírás-ellenőrzőjét viszont kapcsold ki, egy kalap szart ér az egész.
2016. jún. 21. 14:57
 10/11 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen utolso es utolso elotti!:D

A word-on ki fogom kapcsolni mindenkepp, mert mar engem is nagyon idegesit.

2016. jún. 21. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!