Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Szórakozás » Könyvek

A kérdés

Harry Potter olvasók: Szerintetek Dumbledore és Grindelwald anno együtt voltak?

A Legendás állatok: Grindelwald bűntetteiben több utalás is van rá, hogy talán több is vokt köztük mint barátság.

Edevis tükre ugye a leghőbb vágyainkat mutatja meg, és Dumbledore nem mást látott benne mint Grindelwaldot. A HP könyvben a hetedik részben az is kiderül, hogy mindaketten egymás nyakán lógtak, talán rajongásig.Szerintetek? És feltéve: És ha így van az mit jelent nektek? Mármint zavar, vagy ellenkezőleg?Keress kérdéseket hasonló témákban: Harry Potter, Albus Dumbledore, Gellert Grindelwald

  jan. 31. 20:10  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Mindenki azt gondol, amit akar. Én nem úgy vettem ki, hogy rajongásig lógtak volna; csak haverok voltak. A homokos szálat Rowling egyébként csak jóval a sorozat befejezése után találta ki, a lobbi hatására.

A válasz 27%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/15Időpont febr. 1. 10:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Szerintem olyan szinten voltak barátok, mint Harry és Ron.

A válasz 37%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/15Időpont febr. 1. 14:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Dumbledore biztosan szerelmes volt Grindelwaldba. Rowling már kijelentette többször is hogy meleg és szerelmes volt.

Grindelwaldot illetően nem vagyok biztos. Csávókám valószínűleg csak azért volt Dumbledore-al mert az tehetséges varázsló volt és segített neki az Ereklyékkel. Lehet hogy rájátszott Dumbi szerelmére, mert azt már láthattuk, hogy elég manipulatív, de nem hiszem, hogy viszont szerette.


Engem nem zavar, hogy Dumbledore szerelmes volt, de az már zavarna ha kijelentenék hogy együtt is voltak. Valahogy nem tudom elképzelni Grindelwaldot kapcsolatban és nem is akarom. Már úgyis szembe mentek a kánonnak a Legendás állatokban, adjanak Dumbinak valami normális férfit D:A válasz 74%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/15Időpont febr. 1. 15:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nem hiszem. Max azt tudom elképzelni, hogy Grindelwald néha úgymond "meglengette a mézesmadzagot" Dumbledore orra előtt. Fú, basszus, ez nagyon két értelmű, bocsi. :D Arra gondolok, hogy valahogy az érzésein keresztül manipulálta őt, úgy mint Queenie-t is. De nem hiszem, hogy valaha is történt volna valami. Viszont engem az zavar nagyon ebben az egész Dumbeldore meleg dologban, hogy nagyon olyan szaga van, mintha JKR csak azért találta volna ki, hogy ne tűnjön homofóbnak. Mert most már van egy teljes meleg karakter a sztoriban, most már megvan a reprezentáció. Igaz, hogy az egész sorozatban egy büdös szó sem esik az egészről. De JKR tweetelte, mindig is így volt. És nem ez lenne az első eset, hogy olyan részleteket oszt meg a történettel kapcsolatban, amitől elfogadóbbnak tűnik. Khm... Hermione fekete, khm... Valljuk be, nem mert beleírni egy valódi meleg karaktert a történetbe, mert az túl rizikós, de aztán változott a világ, az emberek elfogadóbbak lettek, a melegek valós reprezentációt kaptak, ő meg izzadt, mint hazug a templomban, hogy majd beszólnak neki, hogy nála miért nincs (vagy be is szóltak? ezt már nem tudom), hát utólag kitalált egyet. Nekem ez, ami nagyon nem szimpatikus ezzel ez üggyel kapcsolatban.

A válasz 60%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/15Időpont febr. 1. 23:53 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

4# nem vagyok meleg, de összesen ennyiben különbözök a melegektől. Következésképpen vélhetően csak olyanok mint bármelyik más ember. Nem azt szoktuk közölni velük kapcsolatban, hogy melegek vagy sem. Lássuk be, ha írnál te is tekinthetnél egy meleg karakterre anélkül, hogy ezt a könyvben közölnéd, vagy az olvasókkal közölnéd. És lehet, hogy úgy írod a karaltert, hogy egyáltalánnem cáfolod meg, hogy meleg, nem csak nem ismered el, és láss csodát: az olvasóknak fel sem tűnt. Nem egy meleg férfit láttak, hanem egy brilliáns elméjű, szerethető karaktert. Nem beszólni akartam, csak boldogok a lelkiszegények.

# 5/15Időpont febr. 2. 00:44 Privát üzenet

#5 Az egy dolog, hogy olyanok mint mindenki más, egyetértek. Az meg egy másik, hogy a reprezentációt úgy oldja meg egy író, hogy Twitteren közli hogy ,,Dumbledore meleg, lol, mindig is meleg volt, TOTÁLISAN meleg, nem láttátok?"

Aki nem tud angolul/csak a könyvet olvasta/nem nézi Rowling nyilatkozatait annak fogalma sincs arról, hogy meleg. Mintha az, hogy Dumbledore meleg csak egy utógondolat lett volna, évekkel a könyvek befejezte után, hogy Rowling ,,woke"-nak tűnjön.

A meleg közösségnek se tetszik ez a reprezentáció. Írj a könyvedbe egy meleg karaktert vagy ne írj, ne utólag közöld az olvasókkal hogy ,,teehee én amúgy nagyon haladó szellemű vagyok, látjátok? Írtam egy meleg karaktert, teeheee"A válasz 80%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/15Időpont febr. 2. 09:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Olvastam a nyilatkozatait. Nem azt mondta, hogy ,,Dumbledore meleg, lol, mindig is meleg volt, TOTÁLISAN meleg, nem láttátok?" hanem azt, hogy mindig is melegként tekintett rá, attól még, hogy nem osztotta ezt meg az olvasókkal. Úgyhogy nem is kérdezhette, hogy 'hát nem láttátok' azt se, hogy 'totálisan meleg' mert ezt odáig csak ő tudta. A hetero ismerőseidre például te is mindennap heteroként tekintesz, de erre nem gondolsz és erről nem beszélsz. Mert miért is kellene? Én sem tudom, hogy utólag ezt miért mondta el, de pont nem azon kell besérülni, ha valaki szerint kb 13. kérdés egy személyiségről, hogy meleg vagy hetero.

# 7/15Időpont febr. 2. 10:21 Privát üzenet

Elnézést, de NEKED 13. kérdés, hogy egy karakter meleg-e vagy hetero. Van, akinek fontos mert nem is tudom...Ő is meleg? És szeretné látni, hogy másságát nem kell elrejteni? Hogy lehet más is mint egy két lábon járó sztereotípia? Hogy az hetero emberek is lássák: igen, a melegek is olyanok mint a többiek (mert hiszed vagy nem, nem mindenki hiszi el). Persze, elolvassa Rowling nyilatkozatát és tudni fogja.... Mit is? Hogy Dumbledore meleg, de nem mernénk beleírni egy könyvbe, vagy filmre hozni, mindig csak utalások, utalások, mert mégsem való az a nagyközönség elé.


De rendben. Nem érdekes, hogy egy karakter meleg-e vagy nem. Á, hoppá, Dumbledore karakterében számít. Az utolsó könyv fele Dumbledore fiatalkorával megy el. És mi volt döntő fontosságú Dumbledore fiatalkorában? A Gellerttel való ,,barátsága". Remélem azért az el tudod fogadni, hogy szerelem és barátság között van különbség.


És még valami. Igen, a melegek olyanok mint a heterok...de nem feltételül ugyan úgy írod őket. Nézz szét a neten, az LGBT+ közösség tagjai kiírják a szexualitásukat/nemüket a profiljukra, beszélnek róla, rajzokat csinálnak a zászlójuk színeivel, könyvet írnak a szerelmükről. Nem csak kussban ülnek és beleolvadnak a hetero közösségbe. És ez a jó, mert a kussban ülés nem egyenlőséget jelent.

Dumbledore egy különlegesen intelligens és tehetséges varázsló volt, emellett pedig bohókás és pont leszarta az emberek véleményét róla. Szerinted ez az ember csendben maradt volna?A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/15Időpont febr. 2. 16:53 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
#6/8: köszönöm, pontosan leírtad az érzéseimet, csak ezerszer szebben megfogalmazva, mint ahogy nekem az menne. #4 voltam

A válasz 53%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/15Időpont febr. 2. 19:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Nem értem a problémát. Megírni egy karaktert olyan mint létrehozni egy személyiséget. A személyiségeknek van magánjellegük, kitalált karakter esetében az író dönti el, hogy az meddig terjed.


Más magánélete, például a nemi élete vsgy a szerelmi vágyai nem tartoznak másra, csak ha az illető valamilyen okkal így akarja. Én hetero vagyok, szólnom kellett volna a beszélgetés előtt? Vagy így, hogy nem mondtam el, azt jelenti hogy lepleznem kell? Az, hogy nem kell lepleznem, pont azt jelenti, hogy nem heteroszemmel hanem egyszerű polgárként élhetek. Ezt a melegek nem tehetik meg, minek után a társadalom nem hagyja. Melegként tekint rájuk, másmilyenként, nem egyszerű emberként és nem ugyanolyan emberként mint ők, az úgynevezett többség.


Az, hogy nekik még mindehol hangoztatni kell, fb-n, közösségi felületen, hogy legalább azt érezzék, hogy joguk van olyannak lenni, amilyenek sokat elmond erről. Mert a hétköznapjaikat nem élhetik úgy ahogy kellene. Szabadon. (Öcsém, lassan úgy beszélek, mint... Mindegy :D)


Na most igencsak meglepődött egy komplett generáció, hogy hogy is van ez. A kedvencük nemi identitására nem is gondoltak, ami a logikus, hiszen nem is szükséges. És kaptak egy pohár vizet a nyakukba, ami jó, mert a kedvencükre valaki azt mondta, hogy akár meleg is lehet, nem akárki mondta. Az alkotója. Szerintem a vita kisebb mint hiszed, de attól még azt gondolom, hogy ez a lépés közelebb vitt egy negyed generációt legalább a józan paraszti észhez, és ahhoz, hogy a melegeknek ne kelljen lehajtani a fejüket. Hogy mennyivel az már más kérdés.# 10/15Időpont febr. 2. 19:49 Privát üzenet
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Voldemort és Grindelwald VS Dumbledore és Dobby nyerne egy párbajban?
Miért írja Rita Vitrol a Dumbledore-ról szóló könyvében, hogy 5 évbe telt, mire támadást indított Grindelwald ellen?
Dumbledore és Grindelwald VS. Lucis Malfoy, Bellatrix és Voldeort?
Voldemort vagy Gellert Grindelwald az erősebb/gonoszabb?
Van rá esély hogy a Legendás állatok és megfigyelésük folytatásaiban benne legyen Grindelwald és Dumbledore barátsága majd és esetleg majd a párbajuk is?
Tudnátok mondani olyan Harry Potter fanfictiont, ami Grindelwaldról és Dumbledore-ról szól?

Kérdések a Szórakozás rovatbólKérdések a Könyvek rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!